«Bauskas BJSS» florbolistiem bronza prestižajā turnīrā Čehijā

2015-08-17 15:23
Ar bronzas medaļām kaklā no Čehijas, pirmdienas rītā, novada domes priekšsēdētāja Raita Ābelnieka, izpilddirektora Jāņa Kalinkas, vietnieces Inetas Ruhockas un sporta skolas direktores Birutas Grantiņas sagaidīti mājās atgriezās «Bauskas BJSS» florbolisti un treneri.
 
Prestižajā turnīrā «Czech Open» junioru ieskaitē baušķenieki bija vienīgie Latvijas valsts pārstāvji. Kopumā junioru ieskaitē sacentās 28 komandas. Lieliskus individuālos rādītājus sasniedza baušķenieks Rolands Kovaļevskis, kurš kļuva par junioru turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar deviņiem gūtajiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Bauskas spēlētāju rindas papildināja divi florbolisti no Pārgaujas un viens no Cēsīm.
Grupu spēlēs «Bauskas BJSS» komanda sacentās ar trim Čehijas komandām, visās spēlēs svinot pārliecinošās uzvaras. Pirmajā mačā ar 5:2 uzvara pār čehu vienību «Black Angers.» Šajā cīņā divi vārti Rolandam Kovaļevskim. Turpinājumā sekoja graujošs 9:2 panākums pār «FBC Kladno», šoreiz ar 3+2 atzīmējoties Valdim Vāveram. Grupu turnīra pēdējā spēlē vēl viena uzvara pār čehu komandu «FBŠ Jihlava» ar 5:1. Šoreiz neapturams atkal Kovaļevskis, kuram trīs vārti un viena rezultatīva piespēle, liecina florbolazinas.lv mājaslapā publicētā informācija.
 
Pateicoties neapturamajam uzvaras gājienam grupu turnīrā, «Bauskas BJSS» vienība automātiski iekļuva turnīra 1/8finālā, kurā sacentās ar Čehijas «FBC ČPP Bystron Group Ostrava» florbolistiem. Latvieši pirmajā paly-off spēlē ātri panāca 4:1 savā labā. Mača turpinājumā abas komandas guva pa diviem vārtiem, kā rezultātā baušķeniekiem panākums ar 6:3. Mačā lieliski nospēlēja Aivis Barkovskim, kuram divi gūtu vārti un tik pat rezultatīvas piespēles.
Ceturtdaļfinālā jau atkal Bauskas komandai pretī stājās čehi, šoreiz «Florbal Usti.» Lai arī panākums pārliecinošs ar 4:1, vēl divas minūtes pirms mača beigām rezultāts bija 1:1.
Pusfinālā beidzot pretī nāca kādas citas valsts komanda – slovāku «Bombardaci». Otrā puslaika sākumā nonākuši iedzinējos ar 0:3, latvieši centās sasmelt izlieto ūdeni, kas arī izdevās, jo pēdējā minūtē «Bauskas BJSS» panāca izlīdzinājumu. Veiksme no Bauskas novērsās bullīšos, kad raidījums pret vārtu pārlikni liedza gūt vārtus. Bauskas komanda bija spiesta atzīt slovāku pārākumu, kā rezultātā prestižajā turnīrā trešā vieta.
 
«Bauskas BJSS» komandas treneris, Ingus Panteļejevs uzteic vienību par paveikto. Viņš atzinīgi vērtēja katra spēlētāja pienesumu panākumā, kā arī slavēja zēnus par labu spēli uzbrukumā un aizsardzībā. «Šajā turnīrā katrā grupā sacenšas labākās komandas. Panākums ir lielisks! Spēlētājiem neko nevaru pārmest. Visi nospēlēja ļoti labi – pašaizliedzīgi aizsardzībā un precīzi uzbrukumā. Arī vārtsargs Reinis vārtus sargāja teicami.»
«Piesaistījām komandai trīs viesspēlētājus no Cēsīm un Pārgaujas, jo pašu resursi bija par mazu. Šeit paldies Rolandam Kovaļevskim, kurš parūpējās par spēlētāju piesaisti,» stāsta treneris.
«Vienīgais nepatīkamais brīdis turnīrā bija zaudējums pusfinālā. Pēc lieliskās atspēlēšanās pamatlaikā no 0:3, bullīšos piedzīvojām zaudējumu. Pret tik spēcīgu pretinieku, atspēlēt trīs vārtus jau ir uzvara, bet šoreiz, lai iekļūtu finālā, mazliet nepaveicās,» tā I. Panteļejevs.
Treneris atklāja arī Latvijas čempionāta «Elvi līgas», komandas FK «Bauska» sastāva izmaiņas jaunajai sezonai. «Uz Ulbroku pārcēlies Toms Niedre, bet Edgars Liepa personiski izlēma šo sezonu izlaist, par nākotnes florbolista gaitām spēlētājs vēl domās. Komandai pievienosies Romualds Paulovičs un Artūrs Barkovs, bet par sevi ziņu nav devuši Elvis Holsts, Andis Levītis un Gints Velmunskis,» informē treneri.
 
«Bauskas BJSS» komandas sastāvā par junioru turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Rolands Kovaļevskis. Puisis pastāstīja, ka grupu spēļu rezultāti neatspoguļo turnīra spēku. «Bija grūtāk, kā izskatās. Vienīgi uzvara ar 9:2 bija viegla, bet pārējās spēlēs bija jāparāda labākais sniegums, lai gūtu panākumu. Spēlējām brīvi. Gribējām sevi pierādīt cik labi vien spējam pret nezināmiem pretiniekiem,» stāsta spēlētājs. 1/4 fināla spēlē Čehijas komandas sastāvā spēlēja junioru izlases komandas līderi. Arī Slovākijas vienībā, ar kuru pusfinālā tikās «Bauska», neoficiāli tika dēvētā par šīs valsts U19 vienības izlasi. «Izņemot mani un Miķeli, par pretinieku spēcīgajiem līderiem neviens neko nezināja. Nolēmām komandas biedriem neko neteikt, lai mazinātu uztraukumu un izvairītos no sevis «noraktīšanas» jau pirms spēles. Tas nostrādāja. Visi spēlējām brīvi, nerespektējot pretinieku. Tikai pēc spēles komandas biedriem atklājām, ar ko mums bija darīšana. Daudzi brīnījās,» smaidot noteic R. Kovaļevskis.
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 

«Bauskas BJSS» florbolistiem bronza prestižajā turnīrā Čehijā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija