Zemītis un Rupkus plosās, Bauska spēlēs LBL3 1/4 finālā

2015-04-17 11:50
Pārliecinošu uzvaru spēlējot mājās, 16.aprīlī guva «Bauskas BJSS» komandas basketbolisti, kuri cīņā par iekļūšanu Latvijas Basketbola trešās divīzijas ceturtdaļfinālā sakāva «Vidzemes augstskola/Valmiera Glass-2» komandu ar rezultātu 84:60.
 
Spēlē ik viens Bauskas komandas spēlētājs parādīja sevi no labākās puses, taču noteikti jāuzteic divu no tiem — Ivars Zemītis un Renārs Rupkus. Puiši divatā guva 40 no 44 komandas punktiem pirmajās divās ceturtdaļās, jeb puslaikā. Pirmajā ceturtdaļā Zemītim 15, no komandas 20 gūtajiem punktiem, bet summā 32 punkti spēlē un 16 atlecošās bumbas. Labi rādītāji spēlētājam no divu punktu līnijas, iemetot desmit no 13 metieniem. Otrs uzvaras kaldinātājs bija Renārs, kurš metot ar 60% precizitāti guva 30 punktus.
 
Kā jau minēju, pirmajā ceturtdaļā Bauskas komanda guva 20 punktus, 15 no tiem Zemītis, bet viesi atbildēja ar 11 gūtajiem punktiem.
 
Līdzīgi notikumi laukumā risinājās arī spēles otrajās desmit minūtēs, kurās mājinieki uzvarēja ar 24:18 un dodoties pārtraukumā baušķenieki atradās vadībā ar 44:29.
 
Valmieras komanda rezultatīvi spēlēja trešajā ceturtdaļā, kurā viņi bija pārāki pār «Bauskas BJSS» komandu ar 21:24. Mājinieki atslābinājās un ļāva pretiniekiem veikt izrāvienu, kurā viņi pietuvojās līdz 57:53 atjaunojot spēlē intrigu.
 
Paviršības un pieļautās kļūdas trešās ceturtdaļas laikā, Bauskas komandas basketbolisti pēdējā spēles posmā atkārtot vairs neatļāvās. Viņi atbildēja ar izrāvienu 16:0 un atjaunoja komfortablu pārsvaru pār saviem pretiniekiem. Pēdējās desmit minūtes baušķenieki guva 19 punktus, bet viesi tikai 7 un visā spēle «Bauskas BJSS» komanda bija pārāka ar 84:60, divu spēļu summā triumfējot ar +29, jeb 153:124.
 
Bauskas komandas labā vēl punktus guva Mikus Karlovs, kuram desmit punkti (p.) un septiņas atlēcošās bumbas (a.b.) zem groziem, Toms Vilks 7 p., 7. a.b., 7 rezultatīvas piespēles, Māris Skrējāns — 4 p., 6 a.b., Arnis Simsons — 2 p., Miks Cepure — 2 p.  
 
«Bauskas BJSS» komandas spēlējošais treneris Juris Ojāru par spēli.
 
«Visu izsaka rezultāts. Mājās esam spēcīgi. Lai arī trešajā ceturtdaļā palaidāmies, pēdējās desmit minūtēs puiši lieliski nospēlēja aizsardzībā , guva punktus uzbrukumā un uzvarēja.»
 
«Prieks par Ivaru un Renāru. Lieliska spēle viņiem. Arī pārējie komandas spēlētāji nospēlēja labi. Šajā mačā, lai arī citi spēlētāji punktus daudz neguva, viņi laukumā darbojās pārliecinoši, izpildot savus uzdevumus.»
 
«Mēs nezaudējam optimismu. Mēs varam ar viņiem cīnīties un to mēs arī darīsim.»
 
«Bauskas BJSS» komanda ir iekļuvusi Latvijas Basketbola trešās divīzijas 1/4 finālā, kurā tā tiksies ar BK «Salacgrīva» vienību.
Šajā sezonā abas sāncenses tikušās divas reizes, abās no tām uzvaru svinēja «Salacgrīva» — mājās ar rezultātu 85:62, bet Bauskā tika pie panākuma ar 63:99.
 
Visticamāk, pirmā abu komandu tikšanās notiks 23. aprīlī, Bauskā, sporta namā «Mēmele.»
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Zemītis un Rupkus plosās, Bauska spēlēs LBL3 1/4 finālā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija