Bauskas BJSS komandai trešais panākums pēc kārtas

2014-10-17 00:21

    

    Trešo uzvaru tikpat spēles, 16. oktobrī sporta namā Mēmele izcīnīja basketbola kluba „Bauskas BJSS” spēlētāji, kuri ar rezultātu 70:62 pārspēja „Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass – 2”vienību.

    Pirmās ceturtdaļas vidū viesi atradās vadībā ar 11:15, bet Renārs Rupkus ar diviem, un Arnis Simsons ar vienu precīzu trīs punktu metienu panāk 20:15, bet visā ceturtdaļā minimāls pārsvars baušķeniekiem ar 23:22. Arī otrā ceturtdaļa aizrit līdzīgā spēles manierē un pēc puslaika tablo vēstī 39:34 „Bauskas” komandas labā.

    Mača pirmspēdējā ceturtdaļā viesiem izdodas lauzt spēli. Baušķenieki desmit minūšu laikā spēja gūt vien desmit punktu, ar ko pretinieki atbildēja ar 19 gūtajiem punktiem.  Iegūstot četru punktu pārsvaru viesi izvirzījās vadībā ar rezultātu 49:53. 

„Iemetām svarīgus metienus, kurus bija jāiemet un nospēlējām ļoti labi aizsardzībā,” par pēdējo minūšu notikumiem, kad „Bauska” izrāva uzvaru stāsta komandas spēlētājs Renārs Rupkus. „BJSS” basketbolisti pēdējo ceturtdaļu uzvarēja ar 21:9, bet visā spēlē triumfēja ar 70:62.

 

„Bauskas BJSS” komandā rezultatīvākais Renārs Rupkus, kuram 25 punkti uz sešas atlecošās bumbas.

Mikus Karlovs 14 punkti (p), 14 atlecošās bumbas (a.b.), viena rezultatīva piespēle (r.p.), Arnis Simsons 12p., 5 a.b., 1 r.p., Sandis Balodis 8 p., 7 a.b., 4 r.p., Ivars Puļķis 5p., 4 a.b., 1 r.p., Toms Vilks 4p., 6 a.b., 7 r.p., Juris Ojāru 2 p.

 

 „Vidzemes Augstskola” komandas treneris Roberts Zeile par spēli.

„Iepriekšējās divas spēles aizvadījām zem katras kritikas. Lai arī šodien zaudējām, puiši cīnījās un esmu apmierināts ar parādīto komandas sniegumu. Spēli izšķīra elementi, kuros mēs bijām vājāki – cīņa zem groziem, metieni no grozu apakšas.”

 

Metienu statistika katastrofāla. No 50 izmestajiem divu punktu metieniem precīzi 20. Arī trīs punktu metienos no 28 izmestajiem precīzi vien seši.

 „Sasteidzām metienus. Uzbrukumā paliek 15 sekundes, bet mēs metam pa grozu. Neesam tik augsta līmeņa spēlētāji. Spēlējam trešajā divīzijā, kā nekā. Katrs grib iemest to metienu, lai komanda uzvarētu. Esam ļoti jauna komanda. Daudz trenējamies un darām visu, lai spēle uzlabotos.”

 

„Bauskas BJSS” komandas šī vakara rezultatīvākais spēlētājs Renārs Rupkus par spēli.

„Kā komandai, šī bija labākā spēle līdz šim. Bumbu kustinājām ātri, metieni izdevās. Protams, bija brīži, kad epizodiski slikti nospēlējām aizsardzībā.”

 

Pretiniekam izdevās panāk lūzumu spēlē. Kas notika?

„Arnis un Toms dabūja piecas piezīmes. Iespējams, arī šie spēles pavērsieni mūs ietekmēja. Galvenā problēma bija sliktā spēle aizsardzībā. Daudz kļūdījāmies. Manuprāt, iekritām uz zonas aizsardzību.”

 

Spēles beigās atguvāties.

„Jā, atguvāmies, kad sākām spēlēt aizsardzībā cilvēks pret cilvēku. Spējām neitralizēt pretinieku uzbrukumus. Pašiem izdevās iemest tos metienus, kuri bija jāiemet un viss nokārtojās.”

 

„Bauskas BJSS” vienības trenere Līga Rimševica par spēli.

 

Tīri no statistikas viedokļa raugoties, varētu teikt, ka jums „paveicās”?

„Es tam negribētu piekrist. Jā, viņi bija neprecīzi, bet uzskatu, ka mēs piespiedām viņiem tādiem būt. Nospēlējām ļoti labi aizsardzībā. Ar presingu piespiedām pretinieku kļūdīties. Galvenais spēles uzdevums bija ātras piespēles un nepārturēt bumbu. Kopumā, ar šīs dienas spēli esmu apmierināta.”

 

Beigu beigās samocīta uzvara. Spēles temps arī krasi samazinājās. Varbūt vajadzēja iesaistīt vairāk spēlē visus pieejamos spēlētājus, sūtot laukumā svaigākus spēkus, ļaujot atvilkt elpu vadošajiem basketbolistiem, tādā veidā saglabājot ātrāku spēles tempu?

„Mēs varam spēlēt daudz ātrāk, bet šajā spēlē daudz rotējām aizsardzībā no cilvēka uz zonu un otrādi. Gribējās, lai grūti ir pretiniekiem. Kā izrādījās, problēmas sagādājām paši sev. Vēlos panākt to, lai aizsardzībā šī rotēšana notiek automātiski. Panāk to momentu, kad pašiem tas spēli atvieglo, bet pretiniekam apgrūtina. Par spēlētāju maiņām uzskatu, ka rīkojos pareizi. Jaunajiem devām iespēju sevi apliecināt viņiem atvēlētajās minūtēs.”

 

 „Bauskas BJSS” basketbola komanda šobrīd ieņem pirmo vietu B grupā ar trijās spēlēs izcīnītajām trīs uzvarām. Bez zaudējumiem līdz šim cīnījušās „BK Sigulda” un „SK Rūjiena” komandas, kuras aizvadījušas pa divām spēlēm.

 

Nākamā spēle „Bauskas BJSS” basketbolistiem viesos 24.oktobrī plkst. 20:00 pret „Saulkrasti” komandu.

 

Rakstu sagatavoja - A.Dulbe

Bauskas BJSS komandai trešais panākums pēc kārtas

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija