Bauskas florbola komandas gatavas sezonai

2016-09-13 10:24

Nedēļas nogalē, 17.septembrī ar mājas spēli pret pērnās sezonas bronzas medaļniekiem Cēsu «Lekrings» florbola klubs (FK) «Bauska» sāks dalību 2016./2017.gada «Elvi» florbola līgas čempionātā, bet 2.līgas komandai «SC Mēmele/Code» sezona sāksies oktobrī.

Abās komandās notikušas vairākas būtiskas sastāva izmaiņas. Virslīgas klubā pēc prombūtnes citās vienībās atgriezušies vairāki spēlētāji, daži vairs nespēlēs, bet kāds pievienosies vēlāk, savukārt 2.līgas klubā izmaiņu mazāk.


FK «Bauska» komanda jau otro gadu pēc kārtas nav spējusi iekļūt Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs. Pērn pirmspēdējā – 11.vieta, vēl pirms gada baušķenieki palika tūlīt aiz labāko astotnieka – devītie. Arī šogad, tāpat kā pēdējos gadus komandas trenera un vadības mērķis ir iekļūt izslēgšanas spēlēs.

FK «Bauska» klubu turpinās vadīt baušķenieks Ingus Panteļejevs. Viņš informēja par sastāva izmaiņām, sagatavošanās procesu sezonai un mērķiem.

Komandā atgriezušies vairāki līderi. Toms Niedre pagājušajā sezonā pārstāvēja «Ulbroka/FS Masters» komandu, kuras sastāvā viņš cīnījās par čempionāta bronzu, bet atzina cēsinieku pārākumu. Arī Aivis Barkovskis ir atgriezies. Viņš pērn spēlēja FK «Rīga» vienībā. Pēc šaušulīgā savainojuma izārstēšanas atpakaļ ierindā ir Jānis Akmentiņš. Viņš pirms diviem gadiem vienā no spēlēm salauza kāju, bet pērn spēlēja 1.līgas klubā Jelgavas «JeNo.» Tāpat, sastāvā atrodams Edgars Lujāns. Viņš jau iepriekš ir pārstāvējis Baukas komandu, bet pērn cīnījās 1.līgas klubā «Saulkalne.»
FK «Bauska» rindas pastiprinājuši arī četri jaunieši no «Bauskas BJSS» – Lotārs Melderis, Tomas Valts Jirgensons, Ralfs Rūdolfs Meimers un vārtsargs Artis Rācinājs. Tāpat jāpiemin, ka vismaz pirmos trīs mēnešus komandai nevarēs palīdzēt vārtsargs Reinis Kirilko, pirmo nummuru atvēlot Artim Barkovam, kurš vienības vārtus vairākkārt sargājis jau pērn.
Pēc vairāku gadu pārtraukuma, ļoti iespējams, ka komandai jau pirmajā aplī varētu pievienoties tās kādreizējais ilgadējais spēlētājs Māris Akmentiņš.
Bauskas klubam šogad nepalīdzēs Toms Rozentāls un Uģis Ritvars Jirgensons.
Joprojām citos klubos spēlē trīs mūsējie – Dinārs Vaitaitis, Elvis Holsts un Rolands Kovaļevskis. Pirmais pārstāvēs «Rockets» komandu, kuru veido pērnās sezonas finālistes «Mogo/RTU Rockets» spēlētāji. Elvis turpinās sargāt «Ulbrokas» vārtus, bet Rolands Kovaļevskis otro gadu pēc kārtas pārstāvēs Liepājas «Kurši» rindas.

FK «Bauska» komandas treneris pirms sezonas noskaņots optimistiski, arī sagatavošanos sezonai vērtē apmierinoši. «Minimālais komandas mērķis ir pirmais astotnieks. Izslēgšanas spēlēs jātiek pēc iespējas tālāk. Pirms sezonas piedalījāmies «Rīga Unihoc» turnīrā izcīnot trešo vietu.  Pēc tam aizvadījām divas pārbaudes spēles – 5.septembrī pret «Triobet/Ulbroku» kurai piekāpāmies ar 4:6 un 9.septembrī nācās atzīt «Ķekavas Bulldogs» pārākumu ar 8:10. Tiesa, pārbaudes spēlēs izmēģinājām visus komandas spēlētājus, eksperimentējām ar virknējumiem un taktiku. Spēle Ulbrokā bija ļoti laba, Ķekavā ar spēlētāju, īpaši aizsargu siegumu, nebiju apmierināts,» tā Ingus Panteļejevs.  Treneris atklāj, ka pirms pirmās čempionāta spēles pret Cēsu «Lekrings» komandai jāpiestrādā pie taktikas pret tik spēcīgu pretinieku. «Treniņos gatavojamies spēlei. Iespējams, nav slikti, ja pirmajā spēlē pretī nāk tik varens pretinieks. Varēsim uzreiz pārbaudīt savu gatavību sezonai,» tā I. Panteļejevs.


«SC Mēmele/Code» komanda pērn piedzīvoja debiju Latvijas florbola čempionāta 2.līgā ieņemot 8.vietu savā grupā desmit komandu konkurencē. Vienības treneris Armīns Timinskis informēja par komandas gatavošanos jaunajai sezonai, sastāva izmaiņām un mērķiem.
Komandu pametuši Artūrs Nerets, Tedijs Turks un Kristaps Kalniņš, savukārt vienībai pievienojies viens no visu laiku pieredzējušākajiem FK «Bauska» komandas aizsargiem un ilgadējais kapteinis Pēteris Maziks, codietis Gatis Pelēķis un baušķenieks – vārtsargs Artis Štovalds. Iespējams, sezonas gaitā komandai pievienosies vēl daži spēlētaji, arī «Bauskas BJSS» jaunie florbolisti, bet vārdus un uzvārdus, pagaidām, trenris nevēlās atklāt.

SC «Mēmele/Code» komandas treneris Armīns Timinskis: 
«Mērķis ir cīnīties par vietu izslēgšanas spēlēs. Esam guvuši pieredzi, centīsimies neatkārtot pērnās sezonas kļūdas, kad vairākās spēlēs zaudējām pašā mača izskaņā, praktiski pēdējā minūtē. Gaiss ir apostīts, jāsāk spēlēt,» tā par gaidāmo sezonu A. Timinskis. Viņš pastāstīja, ka komanda jaunajai sezonai gatavojas cītīgi. «Jau mēnesi notiek fiziskās sagatavotības treniņi, kurus trīs reizes nedēļā apmeklē vismaz puse komandas. Katrs treniņš ir savādāks, puikas ir apmierināti ar rezultātiem un arī es. Šonedēļ sāksim treniņus zālē ar nūjām.»


 

Bauskas florbola komandas gatavas sezonai

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija