Bauskas florbolisti sezonu sāk ar zaudējumu cēsniekiem

2016-09-19 14:28

Bauskas komanda pēdējā treniņā pims spēles.

Foto - A. Barkovskis.


Jauno Elvi vīriešu florbola līgu ar zaudējumu sākusi FK «Bauska» komanda, kura savu skatītāju priekšā 17.septembrī ar rezultātu 7:12 atzina Cēsu «Lekrings» pārspēku.

Bezcerīgā zaudējuma iemesli ir daudz – nespēja realizēt savus momentus, lēna atgriešanās aizsardzībā un pārēja uzbrukumā, kā arī jaunā un vēl nepieredzējusī vārtsargu līnija. Tomēr, treneris un vairāki līderi sezonas turpinājumā saredz daudz iespēju un pozitīvu lietu, lai cīnītos par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.
Kā jau iepriekš vēstīts pirmsezonas apskatā, komandā pievienojušies vairāki jaudīgi spēlētāji, kuri dažādu iemeslu dēl pērn komandā nespēlēja – Toms Niedre, Aivis Barkovskis, Māris un Jānis Akmentiņi, bet arī šie vīri «Lekringam» nopietnu pretestību izrādīt nespēja.

Jau spēles sākumā viesi izvirzījās vadībā ar 0:3, bet tad vienus vārtus atguva Toms Niedr. Otrā perioda vidū viesi guva vēl divus vārtus, bet tad mazu intrigu atjaunoja brāļi Akmentiņi, katram gūstot pa vārtiem.
Ja vēl trešā perioda ievadā pie rezultātā 4:6 škita, ka baušķenieki varēs pacīnīties ar spēcīgo Cēsu komandu, tad jau pavisma drīz viesi ļoti ātri ieguva 4:9 pārsvaru praktiski izšķirot spēles likteni. Pēdējo precīzo metienu spēlē realizējā mūsu Bauskas komandas aizsargs Nikita Maksurovs, kura raidījums bija komandas septītais realizētais metiens, kamēr viesi iemeta 12.
 

Komandas Cēsu «Lekrings» galvenais treneris Artis Malkavs.

Pirmā spēle sezonā un pret Bausku. Kā vērtē komandas sniegumu šodien?
«Jāsaka, ka spēlējām tā, itkā piedalītos kādā vasaras turnīrā. Izskatījās, ka nebijām gatavi mačam. Skatoties uz Bauskas sastāvu, puiši, iespējams nebija noskaņojušies. Slikta spēle ar vairākām kļūdām aizsardzībā un individuālām nevajadzīgām pašdarbībām.»
Sliktā spēlē pārliecinoša uzvara.
«Jā, bet šķiet, ka spēlētāji «pārdega» gaidot pirmo spēli. Sezonai sākām gatavoties no 1,jūnija. Visi gribēja iet laukumā un mest golus, bet reti kurš šodien spēlēja ar galvu.»
Bez dažām izmaiņām, komandas kodols saglabājies.
«Iztrūkst daži spēlētāji, bet būtiskākais zudums ir Laiviņš. Lielu izmaiņu nav un kopumā zaudējumi nav lieli. Sastāvs pietiekami kupls.»
Komandas mērķi šogad?
«Nemainīgi pirmā vieta. Esam lielu darbu vasarā ieguldījuši, tagad tikai jāsāk spēlēt florbols.»
 

FK «Bauska» vienības galvenais treneris Ingus Panteļejevs.

Sezona sākta ar zaudējumu. Tavuprāt, kāpēc šodien neizdevās izcīnīt uzvaru?
«Jāsaka godīgi, ka šodien reālu pretestību pretiniekiem izrādīt nespējām. Nespējām koncentrēties aizsardzībā. Iemetām golu, bet pretī dabūjām divus. Atslābinājāmies un tikām sodīti. Iespējams, jauniešiem roka notrīcēja, bet izteikti galvenais zaudējuma iemesls ir tāds, ka mēs nespējām atgriezties savā laukuma pusē pēc zaudētas bumbiņas pretinieku zonā. Lekrings to paveica teicami, gūstot vairākus vārtus šādā manierē. »
Sākumā Māris Akmentiņš spēlēja 3.maiņā, tad ieliki pirmajā un viņš uzreiz guva vārtus.
«Maiņu veicu, jo Pēteris Zeltiņš guva nelielu savainojumu. Bet, neskatoties uz to, jau pirms spēles biju ieplānojis veikt šādas izmaiņas gadījumā, ja spēle kas neizdosies. Māris labi sapratās ar partneriem un bija rezultatīvs.»
Arti Barkovu nomainīji pret Arti Rācināju, kuram šī bija pirmā spēle virslīgā un uzreiz pret Lekringu. Vai, tavuprāt, Rācinājs tam bija gatavs un šī maiņa bija vajadzīga?
«Lēmumu pieņēmu spēles gaitā. Gribēju redzēt, kā Rācinājs darbosies vārtos pret tik augstas klases pretinieku. Es nesaku, ka vārtsargi noraka spēli, bet jāsaka, ka viņi arī neko nepavilka.»
Ko darīsiet treniņos, lai uzlabotu sniegumu?
«Jāuzlabo uzbrukuma iesākums. Mēs to sākam ļoti statiski, uz vietas. Vairāk jākustas arī bez bumbas, jāiesāk uzbrukums aktīvām un ātrāk. Tāpat primārais ir nospēlēt pareizi aizsardzībā kā aizsargiem tā uzbrucējiem. Šajā spēlē lielākā daļa spēlētāji domāja par uzbrukumu.
Otrs – jāstrādā pie skaitliskā pārsvara radīšanas pārejot no aizsardzības uzbrukumā, lai vismaz viens aizsargs maksimāli ātri pieslēgtos uzbrukumam un pretinieka laukuma pusē mums veidotos pārsvars. Diemžēl, bet manis iepriekš minēto šodien lieliski realizēja pretinieks.»
 

«FK Bauska» komandas labākais spēlētājs Toms Niedre.

Kādas sajūtas atgriežoties mājas arēnā, savu skatītāju priekšā?
«Protams lieliskas. Pat neliels uztraukums  sākumā bija.»
Pašam 4+2. Kā vērtē savu sniegumu?
«Protams, ir patīkami gūt punktus, bet šoreiz daži goli sakrita tur, kur tie varēja arī nebūt, bet kā jau saka, ka smags darbs atmaksājās. Tiesa, gandarījums mazs, jo piedzīvots zaudējums.»
Ko vari pateikt par šīs dienas komandas sniegumu?
«Pirmā spēle sezonā. Varbūt vēl nebijām gatavi, nejutām partnerus laukumā. Jātrenējās. Komandā daudz jauni spēlētāji, arī vārtsargi. Jāstrādā un tad jau redzēs, kā veiksies turpmāk. Pieļāvām ļoti daudz kļūdas viduszonā, ko Lekrings ātri vien izmantoja un guva vārtus. Jātrenējās ātrāk iesākt uzbrukums.»
Kādas prognozes sezonai?
«Viennozīmīgi gribu spēlēt izslēgšanas spēlēs.»
 

FK «Bauska» komandas spēlētājs Māris Akmentiņš.

Esi atgriezies ne tikai Latvijā, bet arī florbolā. Kādas sajūtas atkal uzvilkt Bauskas kreklu?
«Protams, ka sajūtas ir lieliskas. Komandā jūtos labi, vēl tikai jāpiestrādā pie fiziskās sagatavotības, bet citādi viss kārtībā.»
Ilgi domāji vai atgriezīsies florbolā?
«Man bija nopietns savainojums. Bija ceļgala operācija, pēc kuras sekoja pus gadu ilga rehabilitācija. Tikai martā varēju sākt lēnām skriet un lēkt. Taču, es zināju, ja atgriezīšos Latvijā un mani pieņems komandā, tad viennozīmīgi spēlēšu Bauskā. »
Spēli sāku 3.maiņā, tad spēlēji pirmajā.
«Pirmajā maiņā jutos labi, ar partneriem ļoti labi sapratāmies. Ģirts Laugalis, kā jau vienmēr, lieliski redz laukumu, vienmēr atdos piespēli īstajā brīdī. Arī Toms Niedre Ulbrokā ir krietni audzis. Kopā ar jauniešiem 3.maiņā – kā jau ar jauniešiem – skraidīšana vien’ sanāca.»
Spēlē zaudējums. Kur vēl komandai jāpieliek, lai spēle uzlabotos?
«Pretinieki ātri pieslēdzās uzbrukumos. Pāreja no aizsardzības uz uzbrukumu pretiniekiem bija lieliska, tas ir jāatdzīst. Tālāk seko diognālā piespēle un metiens. Ko līdzīgu vajadzētu realizēt arī mums. Tāpat, mēs pārāk zemu nosēžamies vārtu tuvumā. Kopumā, domāju, ka sezona būs laba un izslēgšanas spēlēs mēs noteikti iekļūsim.»
 

FK «Bauska» komandas labā punktus guva – Toms Niedre – 4+2, Māris Akmentiņš un Jānis Akmentiņš – 1+1, Pēteris Zeltiņš – 0+2, Nikita Masksurovs – 1+0, Ģirts Laugalis – 0+1.

Nākamā spēle baušķeniekiem 1.oktobrī savās mājās pret Lieājas «Kurši» komandu.
 

Bauskas florbolisti sezonu sāk ar zaudējumu cēsniekiem

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija