Bauskas florbolisti uzvar 2.līgas un veterānu florbola čempionātos

2018-04-09 13:58

Sestdien un svētdien, 7. un 8. aprīlī, Bauskā, sporta namā «Mēmele», notika Latvijas Florbola savienības veterānu 45+ vecuma grupas un otrās līgas fināli.

Bauskas veterāni 45+ vecuma grupā spēlē ceturto gadu, un trīs baušķenieki no tiem ir kronēti par čempioniem. Savukārt pirmo reizi Bauskas florbola vēsturē uzvarētāja kausu kādā no Latvijas Florbola savienības ne veterānu turnīriem izcīnīja «SC «Mēmele»/Code» komanda, kura triumfēja otrajā līgā.

Pēc ranga trešajā spēcīgākajā florbola līgā valstī «SC «Mēmele»/Code» spēlē trešo gadu. Pirmajos divos mēģinājumos neizdevās iekļūt izslēgšanas cīņās, bet ar trešo piegājienu vienībai laimējās tikt līdz finālam un uzvarēt turnīru.

Protams, nav noslēpums, tas arī skaidri redzams gan laukumā, gan statistikas sadaļā, ka lielā mērā panākumu kaldināja komandas «bombardieris» Aivis Barkovskis un 47 gadus vecais spēlējošais treneris Ingus Panteļejevs. Aivis no komandas 179 vārtiem guva 70, savukārt Ingus – 35. Abi katrs iespēja attiecīgi 32 un 36 rezultatīvas piespēles.
Bez abiem rezultatīvākajiem spēlētājiem komandā 37 punktus (14+23) iekrāja arīdzan Toms Mengots, bet 25+7 jeb 32 reizes protokolā izcēlās arī jaunais Valts Smilga.

Ceļā uz finālu Bauskas klubs uzvarēja savā otrās līgas Rietumu grupā. Ceturtdaļfinālā baušķenieki, lai arī zaudēja pirmo spēli pret «Rēzeknes BJSS», turpinājumā prata uzvarēt divās cīņās pēc kārtas un iekļūt pusfinālā. Pusfināla sērijā līdz vienas komandas trijām vinnētām spēlēm Bauskas novada komanda pārliecinoši ar 3:0 pārspēja vienību «Aizkraukle/Koknese» un iekļuva finālā.

Pateicoties sporta centra «Mēmele» komandas čaklumam, otrās līgas fināls notika Bauskā. Spēli starp vietējo «SC «Mēmele»/Code» komandu un FK «Kalsnava» klātienē raudzījās gandrīz 400 skatītāju. Tribīnes bija pilnas, un pārējie spēles vērotāji pulcējās laukuma malā, cīņu līdzdzīvojot, kājās stāvot.

Finālā jau no pirmajām spēles minūtēm laukumā pārliecinošāk darbojās «SC «Mēmele»/Code» florbolisti. Lai arī satraukums laukuma spēlētāju rokās bija manāms, mūsējie ātrāk nekā pretinieki izjuta atmosfēru zālē un spēles garšu. Kā jau vecmeistaram pieklājas, paraugu jaunajiem komandas biedriem jau mača pirmajā minūtē demonstrēja pieredzējušais Pēteris Maziks, kurš ar lielisku «tālšāvienu» atklāja spēles rezultātu. Pēc perioda 2:1 mājinieku labā.

Otrā perioda vidū kalsnavieši nerealizēja soda metienu, bet turpinājumā pa vārtiem guva Bauskas komandas spēlētājs Aivis Barkovskis, vairākumā precīzs bija spēlējošais treneris Ingus Panteļejevs. Tiesa, viesi ātri vien divus vārtus atguva, un pirms izšķirošajām 20 minūtēm bija 4:3 mājinieku labā
.
Trešajā periodā Lotārs Melderis Bauskas novada komandai atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet vēlāk otros vārtus vairākumā guva I. Panteļejevs. Viesi atbildēja ar precīzu metienu, bet iespēju atrauties ar trīs vārtu pārsvaru neizmantoja Avis Barkovskis, kurš nerealizēja soda metienu. Komandas biedra neizdarību vairākumā laboja Armīns Timinskis, kurš ar spēcīgu tālmetienu trieca bumbiņu tuvajā augšējā vārtu stūrī un panāca 7:4. Kalsnavieši vienus vārtus atguva, bet punktu spēlei ar «hat-trick» jeb trijiem vārtiem pielika Aivis Barkovskis. Kā jau pieņemts, līdzjutēji viena spēlētāja trešo vārtu guvumu novērtēja ar laukumā izmestām cepurēm.

Pēdējās četrās minūtēs Bauskas novada vienība turpināja spēlēt pārliecinoši un prasmīgi neitralizēja viesu komandas centienus glāb situāciju. Līdz ar cīņas beigu sirēnu «SC «Mēmele»/Code» sāka svinēt panākumu, un pēcāk apbalvošanas ceremonijā uzvarētāju kausu vienībai pasniedza Latvijas Florbola federācijas prezidents Ilvis Pētersons.

Kamēr «SC «Mēmele»/Code» komandas sportisti ieguva zelta medaļas, viens no vienības pārstāvjiem un traumu dziedējošais spēlētājs Konstantīns Mališevs atvadījās no... matiem. Viņš pirms sezonas ar vienības «bombardieri» Aivi sarunāja – ja vienība uzvarēs otro līgu, Aivis varēs Konstantīnam nogriezt matus. Konstantīnu raksturo vārdi «vīrs un vārds», un pēc mača viņš ieguva jaunu «frizūru».


«SC «Mēmele»/Code» komandas spēlējošais treneris Ingus Panteļejevs uzteica vienības gatavību finālam.

- Pāris dienu pirms fināla spēles aizvadījām maču ar Bauskas virslīgas komandu. Jau tajā treniņā jutu, ka florbolisti ir gatavi finālam. Un tas ir pats galvenais – noskaņoties tik nozīmīgam mačam psiholoģiski. Noteikti gribu uzteikt komandas spēli aizsardzībā. Mēs septiņās izslēgšanas cīņās nevienā mačā neielaidām vairāk par pieciem vārtiem, kas ir lielisks rādītājs.

- Tik priecīgs par uzvaru kādā no turnīriem vai konkrēti finālā sen nebiju bijis. Pēdējo reizi tādas emocijas izjutu pirms 15 gadiem, spēlējot virslīgā. Arī iepriekšējās dienas triumfs veterānu čempionātā man nedeva tik lielu gandarījumu kā panākums otrajā līgā, kur spēlēju pret divas reizes jaunākiem vīriem.

- Uzvara otrajā līgā komandai dod visas tiesības nākamajā sezonā startēt pirmajā līgā. Domāju, ka nākamgad viennozīmīgi spēlēsim pirmajā līgā. Un nav svarīgi, ka citi runā par to, ka vienībā ir tikai divi vārtu guvēji un ka līmeni augstāk neko nevarēsim sasniegt. Domāju, šī ir lieliska iespēja veidot spēcīgu fārmklubu virslīgas klubam «Bauska». Un tad jau skatīsimies, kurš spēlēs un kurš ne.

 
Varētu teikt, ka sporta namu «Mēmele» pirms otrās līgas fināla savējiem ar čempiona sviedriem un uzvarētāja šampanieti «iesvētīja» Bauskas novada 45+ veterāni. Mūsu vecmeistari turpina dominēt Latvijā, šoreiz gūstot panākumu šajā vecuma grupā, un trešo reizi trīs gadu laikā Bauskas novada florbolisti virs galvām cēluši uzvarētāja trofeju.

Ceļā uz finālu baušķenieki uzvaras laurus plūca jau regulārajā turnīrā, kurā cieta neveiksmi tikai pirmajā spēlē, tad sekoja 14 nezaudētu cīņu sērija. Pusfinālā 7. aprīlī mūsējie grūtā cīņā – tikai pēcspēles soda metienos – uzvarēja vienību  «Ekskurzeme/Tukums», kura arī topošajiem čempioniem sagādāja sezonā vienīgo zaudējumu. 
 
Tukumnieki pusfinālā izlīda caur adatas aci, spēles rezultātu izlīdzinot pusminūti pirms mača beigām, bet, pateicoties baušķenieka Guntara Grandovska vārtsarga meistarībai, tukumnieki ne reizi viņu nepārspēja pēcspēles soda metienos, un «SC «Mēmele»/Bauska» iekļuva finālā.

Finālā Bauskas komanda izvirzījās vadībā 2:0, bet tad vienības «Rubene» spēlētāji lauza spēles gaitu un pārņēma vadību ar 2:3. Tiesa, laukuma saimnieki palielināja apgriezienus, kam nebija gatavi rubenieši, gūstot trīs bezatbildes vārtus, «SC «Mēmele»/Code» finālā svinēja panākumu ar 5:3.

Arī veterānu 45+ komandā spēlē Ingus Panteļejevs, kurš aizvadītajās brīvdienās čempiona kausu virs galvas cēla divas reizes.


Foto – Elīna Gruncka

Vairāk foto galerijā! 

 

Bauskas florbolisti uzvar 2.līgas un veterānu florbola čempionātos

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija