Bauskas futbola komanda pēc ilgāka pārtraukuma atkal spēlē Latvijas otrajā līgā

2017-05-23 09:34
Bauskā atgriezies lielais – 11 pret 11 – futbols. «Bauskas BJSS/SC «Mēmele»» vienība Latvijas otrās līgas čempionātā spēlē Kurzemes/Zemgales reģiona grupā, un komandas sastāvā pamatā ir novada pagastu futbolisti.

«Bauskas BJSS/SC «Mēmele»» sākumsastāvs pirmajā spēlē otrās līgas čempionātā. Stāv (no kreisās) Ivo Jarmaļuks, Jānis Dunkulis, Rihards Dervins, Artūrs Dulbe, Sandis Belte, Ričards Rapševičs un Kaspars Priedols. Pirmajā rindā (no kreisās) – Elvijs Vīlips, Mārtiņš Beinerts, Jēkabs Perševics, Kristaps Maskalis. Liepājā spēlēja arī Marks Kuncevičš, Juris Ručkanovs un Nauris Smaļķis.

Lielais futbols Bauskā pēdējo reizi tika spēlēts pirms vairākiem gadiem, kad futbola treneris Raimonds Aleksandrovs vadīja treniņus pilsētā un startēja otrās līgas čempionātā. Tagad, pēc nepilniem desmit gadiem, R. Aleksandrova pēdās iet futbola komandas FK «Iecava» treneris īslīcietis Nauris Smaļķis.
 
R. Aleksandrovs ilgus gadus bija FK «Bauska» treneris, strādāja ar sākumskolas vecuma bērniem un vidusskolēniem. Pēc R. Aleksandrova aiziešanas futbols Bauskā «pamira». Jau dažus gadus Bauskā jaunos futbolistus trenē Arturs Kupčiuns, bet lielā komanda pilsētā netika izveidota līdz pat šim gadam.
 
«Sapratu, ka futbola trenera amatā gribu iegūt maksimāli lielu pieredzi maksimāli īsā laikā. Uzzināju visu nepieciešamo informāciju par dalību turnīrā un sāku apzināt spēlētājus. Lielākā daļa uzrunāto izturējās pozitīvi pret piedāvājumu, un 12. aprīlī aizvadījām pirmo treniņu,» par komandas izveidi stāsta N. Smaļķis.
 
«Bauskas BJSS/SC «Mēmele»» komandā ir teju visu Bauskas novada pagastu futbolisti. Daži no viņiem pamatskolas vecumā un nedaudz pēc tam spēlējuši un trenējušies tieši pie R. Aleksandrova.
 
«Zināju, ka, izveidojot vienību, došu iespēju spēlēt lielo futbolu puišiem, kuri to grib, bet ilgi vai vispār nav to darījuši. Lielā komanda Bauskas mazajiem futbolistiem var kalpot par sākotnējo mērķi futbolistu karjerai, lai puiši cītīgāk trenētos un pakāpeniski tēmētu uz arvien augstāka līmeņa futbolu,» atzīst treneris N. Smaļķis.
 
Skaidrs ir viens – vienībai pirmajā gadā neklāsies viegli. Bauskas komandā ir puiši, kas vairākus gadus nav spēlējuši 11 pret 11. Turpretī teju visi pretinieki to dara regulāri, piedaloties Latvijas Virslīgas dublieru mačos, trenējoties kopā ar virslīgas vienībām un spēlējot pirmās līgas čempionātā.
 
Kopumā Latvijas futbola otrā līga sadalīta Rīgas, Vidzemes, Kurzemes/Zemgales un Latgales reģionā, katrā startē vismaz desmit vienības, Vidzemes reģionā ir pat 15 komandas, Rīgas – 17. Bauskas grupā ir 11 komandas, no kurām tikai divas tiks nākamajā kārtā.
 
«Bauskas BJSS/SC «Mēmele»» vienībai 20. maijā Liepājā, Karostā, bija pirmā spēle otrās līgas čempionātā, kur ar graujošu 8:0 nācās piekāpties mājiniekiem – FK «Karosta» futbolistiem.
 
«Negribu meklēt attaisnojumus zaudējumam, bet jāskatās reāli. Kopā esam aizvadījuši ne vairāk kā desmit treniņus. Man sāk veidoties priekšstats par konkrētu spēlētāju vēlamajām pozīcijām laukumā un mūsu komandai atbilstīgo taktiskā izvietojuma shēmu. Rezultāts varēja būt arī mazāks, bet, nonākot mazākumā, pēdējās 15 minūtes spēlētājiem klājās grūti, un ielaidām vēl trīs vārtus,» vērtē treneris N. Smaļķis.
 
Nākamā spēle «Bauskas BJSS/SC «Mēmele»» būs 3. jūnijā mājās. Vienība Bauskas pilsētas stadionā cīnīsies ar FK «Nikers».

 

Bauskas futbola komanda pēc ilgāka pārtraukuma atkal spēlē Latvijas otrajā līgā

.

Matīss | 2017-05-23

Nav jau šobrīd svarīgi rezultāti
Visu cieņu par apņēmību vien un doto iespēju džekiem uzspēlēt futbolu ne tikai novada turnīros !

Veiksmi Naurim un komandai :)

Jauna diskusija