Bauskas jaunajiem florbolistiem medaļas turnīrā Igaunijā

2016-05-31 10:52

«Bauskas BJSS» trīs florbola komandas trešo gadu pēc kārtas piedalījās prestižā starptautiskā turnīrā «Tallink Floorball» pirmo reizi izcīnot medaļas.
 


Turnīrs Igaunijas galvaspilsētā Tallinā notika no 27.līdz 29.maijam. Ceļā Bauskas komandas devās jau ceturtdien pusnaktī un galamērķi sasniedza piektdienas rītā astoņos. «Tallink Floorball» piedalās Igaunijas, Latvijas, Somijas, Zviedrijas, Čehijas, Krievijas un citu valstu komandas pulcējot desmitiem komandu ar simtiem dalībnieku.

Vislabāk čempionātā veicās Bauskas U12, jeb 2003./2004.gadā dzimušo puišu komandai. Viņi četrās grupu spēlēs izcīnīja trīs uzvaras – divas pret somiem ar 5:0 un 6:3, vienu pret igauņiem ar 5:3 un un reizi cīnījās neizšķriti ar 4:4 pret zviedriem tiekot A finālā. A fināla pusfinālā jaunie censoņi ar 3:2 uzvarēja somu «KaPA 65» vienību, bet cīņā par zeltu ar 2:6 nācās atzīt Inčukalna «COYOTE» pārākumu. Izcīnītais sudrabs ir vēsturiska medaļa – pirmā kādā no «Tallink Floorball» turnīriem.
Bauskas U12 komanda

Veiksmīgi sacensības iesāka arī paši mazākie Bauskas pārstāvji, jeb U10 vecuma grupas zēni. Viņi ar 5:3 uzvarēja somus, bet nākamajās divās grupu spēlēs zaudējumi somiem ar 0:4 un latviešu «Ulbrokas/Fs Masters» ar 1:7. Baušķenieki spēlē par 11 vietu «Lucky» turnīrā ar 3:0 uzvarēja Lielvārdi beidzot sacensības uz pozitīvas nots.
Bauskas U10 komanda

Vecākie U14 «Bauskas BJSS» florbolistu grupu spēlē izcīnīja vienu uzvaru ar 3:1 pret čehiem, bet divi zaudējumi pret somiem liedza pacīnīties par iekļūšanu A finālā. Arī B finālā baušķenieki nepārvarēja citas somu komandas «SSV Sharks» barjeru. Pēc pirmā perioda vairāku noraidījumu dēļ mūsējie nokļuva iedzinējos ar 0:6, bet jau otrajā periodā Bauskas censoņi saņēmās un metās atspēlēties, kas pie lielākas veiksmes palīdzības arī izdotos, bet šoreiz 4:6 zaudējums.
Bauskas U14 komanda

«Bauskas BJSS» komandu treneris Normunds Grunckis pastāstīja, ka galvenais šāda turnīra mērķis ir spēlētājiem gūt pieredzi. «Jaunie florbolisti gūst pieredzi spēlējot citā, augstākā līmenī. Puiši netikai gūst sportisko pienesumu , bet arī sadzīvisko. Viņi mācās būt patstāvīgi, risināt dažādas situācijas. Šādos pārbraucienos veidojas komandas saliedētība. Turnīru vērtēju kā izdevušos – zēni ir izspēlējušies, gūtas uzvaras un pats svarīgākais – izcīnītas medaļas.»

Foto – Elīna Gruncka
 

 

Bauskas jaunajiem florbolistiem medaļas turnīrā Igaunijā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija