Bauskas novada veterānu sportisti piedalās orientēšanās sacensībās

2021-07-28 08:18
 
Šī gada LSVS 58.sporta spēļu fināla sacensības orientēšanās sportā norisinājās 25.jūlijā,  Dobeles novadā, Bikstu pagastā, Niedrājās. Kā jau veterāniem pienākas, apvidus tehniski sarežģīts, daudz dažādu lielumu reljefu formas, pat, teiksim, lieli kalniņi, kur svētdienas svelmainajā dienas vidū pamatīgi pārbaudīja veterānu fiziskās un koncentrēšanās spējas distancē.
 
Ātrums pret konkurentiem ir svarīgs, bet šādā apvidū daudz izsaka cik lielas un ilgas kļūdas pieļauj, jo kļūdās visi - kāds visas distances garumā pieļauj vienas minūtes kļūdu, kāds varbūt pat 30 minūtes uz visu distanci.
 
Veidojot komandu, par pamatu tika izvēlēti orientieristi, kas pārstāv orientēšanās klubu Eko O, kurā lielākā daļa kluba biedri ir no jaunā Bauskas novada vai tie sportisti, kuri piedalās orientēšanās seriālā O-Upmale otrdienu vakaros jaunajās Bauskas un Ķekavas  novadu teritorijās.
 
Šogad ne visi labākie spēki tika uz sacensībām, bet komanda tikai izveidota pēc šī brīža aktīvākajiem orientieristiem ar vislabākajām izredzēm uz Top3 savās grupās.

Konkurence dažās jaunākās grupās sīva - līdz 14 dalībniekiem, taču viss pieredzējušākājas grupās, kā, piemēram, kungi un dāmas virs 85 gadi startē tikai viens vai divi dalībnieki.
 
Vērtēšana vienkārša - 1.vieta grupā iegūst 15 punktus  novadam, 3.vieta 13 punktus, bet, piemēram, 8.vieta 8 punktus. Diemžēl, jo mazāk dalībnieku grupā, jo lielākas izredzes iegūt vairāk punktus savam novadam. Kopumā vērtē sešus labākos rezultātus. Šogad Bauskas novada komandai tika pieteikti 8 dalībnieki no maksimāli 10 dalībniekiem, kurus drīkst pieteikt.
 
Bauskas novadam komanda gana jauna, jaunākajam dalībniekam 36 gadi, bet pieredzējušākajam virs 75 gadi. Lielākā daļa gana jauni ap  45 - 50 gadi vidēji.
 
Pēc rezultātiem un dalībnieku emocijām, šogad  kopumā vidēji rezultāti. Kāds/-a cerēja un gribēja augstāku vietu, kādam/-ai pievīla ātrums, kādam/-ai pieļautās kļūdas maksāja augstāku vietu. Jāsaka, ka dažādās grupās, startē orientieristi, kas reiz skrējuši Latvijas izlases sastāvos vai pat, kā M35 grupā pirmās vietas īpašnieks, vēl šogad Latviju pārstāvēja  gan Eiropas, gan Pasaules čempionātos.
 
Bauskas novada komandai šogad 12.vieta no 17.komandām, bet tas labi - ir uz ko tiekties, kur augt.
 
Individuāli pa vietām katrā grupā Bauskas novada pārstāvošajiem orientieristiem:
Andris Ivanāns M35 grupa - 4.vieta no 7 dalībniekiem;
Renārs Skudra M40 grupa - 4.vieta no 7 dalībniekiem;
Sulev Luik M45 grupa - 5.vieta no 12 dalībniekiem;
Ints Ulmanis M50 grupa - 6.vieta no 11 dalībniekiem;
Uldis Brūns M65 grupa - 8.vieta no 10 dalībniekiem;
Vilis Dubrovskis  M75 grupa - 3.vieta no 6 dalībniekiem;
Evija Šveca W50 grupa - 7.vieta no 9 dalībniecēm;
Ingūna Naika W50 grupa - 9.vieta.
 
Visu sacensību rezultāti: ŠEIT
 
Paldies šī gada orientieristu komandai par startiem un uzrādītajiem rezultātiem.
 
Mārtiņš Šteinalts,
Orientēšanās kluba Eko O valdes priekšsēdētājs,
2021.gada veterānu komandas izveidotājs