Bauskas U14 basketbolisti uzvar starptautiskā turnīrā

2016-10-28 11:42

Latvijas skolu brīvlaikā no 22. līdz 25.oktobrim Rīgā notika Alfrēda Kraukļa piemiņas kauss basketbolā jauniešiem. Sacensībās lielisku panākumus guva Bauskas bērnu un jauniešu (BJSS) sporta skolas basketbolisti.


Foto – komandas albums
«Bauskas U14» komandā spēlēja – Alens Andrejevs, Lauris Artimovičs, Arnolds Fridrihsons, Arvis Sūna, Kristiāns Lauva, Ričards Kalinka, Eduards Geks, Daniels Brazjuļs, Raimonds lavenieks, Ivo Karja, Henrijs Obolevičs, Dāvis Karļuks, Ralfs Brazauskis, Roberts Smilga.

Alfrēda Kraukļa piemiņas turnīrs ir lielākās starptautiskās sacensības basketbolā Latvijā, kurās piedalās komandas no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Latvijas. Šogad turnīram jubileja – 25.kausa izcīņa. Sacensību sākumā bija atceres pasākums veltīts A.Krauklim, ar memoriālās plāksnes atklāšanu viņa dzīves vietā Rīgā, Zvaigžņu ielā 4.
Šajā turnīrā U-14 vecuma grupā startēja Bauskas novada BJSS 2003.gadā dzimušie zēni. Apakšgrupas spēlēs tika pārspētas BJBS «Rīga/Rīdzene» ar rezultātu 39:31, «JBS Rīga/Jugla» ar 31:21. 
Ceturtdaļfinālā baušķenieki izrēķinājās ar «Rūjienu» – 40:29, bet pusfinālā Bauska pārspēja «BJBS Rīga/Pārdaugava» komandu ar rezultātu 41:25. 
Turnīra pārliecinošāko un svarīgāko uzvaru Bauskas jaunie basketbolisti guva finālā, kurā ar 50:22 tika pārspēta «A.Kraukļa VEF A» komanda un izcīnīts 1.vietas Lielais kauss un medaļas. 
Baušķenieks Alens Andrejevs ieguva turnīra MVP, jeb vērtīgākā spēlētāja balvu. 
Sacensības notika sešās vecuma grupās un tieši Bauskas zēni bija vienīgie no Latvijas, kuri spēja uzvarēt kādā no fināliem. Vēl uzvarētāju godā četras Lietuvas komandas un «Admiraltejskaja» no Sanktpēterburgas.
 

Bauskas U14 komandas treneris Māris Šekavs par turnīru. 

- Mūsdienu paaudzei Alfrēds Krauklis neko neizsaka, bet tieši viņš, kopā ar Arnoldu Brambergu dibināja «VEF» vīriešu basketbola meistarkomandu, kur Alfrēds strādāja par treneri. Viņš trenējis arī sieviešu komandas «Starts» un «Spartaks.» Kā basketbolists Alfrēds Krauklis ir bijis viens no Latvijas basketbola izlases līderiem 30 gados. 1939.gadā Kauņā Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļas Latvijas komandas sastāvā. «VEF Bērnu un jaunatnes basketbola skola» ir nosaukta A.Kraukļa vārdā, kurā viņš nostrādāja pēdējos 25 gadus. Alfrēds Krauklis ir viena no Latvijas basketbola lielākajām leģendām. 

- Komandas labais rezultāts ir sasniegts pateicoties dalībai dažādos starptautiskos turnīros – «Delfin Basket» Somijā, «Easter Cup» Berlīnē, «Geteborg basketball festival» Zviedrijā un Baltijas zēnu basketbola līgā. Zēnu komandas raksturs rūdās tiekoties ar dažādu basketbola skolu komandām, jo bieži mēs neesam tie meistarīgākie un garākie. Gribu pateikt paldies vecākiem par finansiālo ieguldījumu savos bērnos un morālo atbalstu sacensībās.
 

Bauskas U14 basketbolisti uzvar starptautiskā turnīrā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija