Bauskas ūdens motosportisti kļūst par divkārtēju Latvijas čempioni

2015-09-01 14:58

foto: mēmelessports

Sestdien, 29.augustā, Liepājā norisinājās Latvijas atklātā čempionātā piektais posms ātrumlaivām, Ātruma festivāla «Kurzemes rallijs» ietvaros Liepājas tirdzniecības kanālā, informē vienības «Mēmeles sports» pārstāve Ance Anete Buka.
 
Sacensības sarežģīja trases šaurība un liepājniekiem ierastais stiprais vējš, kas diemžēl izraisīja vairākas laivu avārija
 
Augstāko rezultātu savā karjerā sasniedza Nils Slakteris. Jaunais censonis GT - 15 laivu klasē ieguva 1.vietu, bet viņa komandas biedram Mikam Zaharčenokam 2. vieta. Sudrabs iegūts neskatoties uz ķibelēm startā.
 
Puišiem kārtīgu «kloķi» ielika Bauskas komandas braucēja Endija Zaumane. Viņai JT - 250 laivu klasē godpilnā 1.vieta.
 
Spēcīgais vējš un lielie viļņi patraucēja arī mūsu sportistiem. Laivu sadursmē iekļuva «Mēmeles Sports» komandas sportiste Laura Lakoviča – Lakovica, kurai kopvērtējumā 5. vieta.
 
T - 550 laivu klasē 1.vietu izcīnīja Reinis Paegle. Dmitrijs Aņikejevs pirmajā braucienā avarēja, kā rezultātā tika dots jauns starts bez viņa, taču uzvara trešajā braucienā nodrošināja 2. vietu sacensībās.
 
Godpilno 2.vietu S - 550 laivu klasē izcīnīja Kristaps Paegle, bet viņa komandas biedram Jānim Sējānam šoreiz 4.vieta.
 
OSY - 400 laivu klasē pirmos divus braucienus kā pirmais nobrauca Viesturs Lācis, taču trešajā braucienā kļūdījās un sadūrās ar citu laivu, kā rezultātā izcīnīta 2.vieta.
 
Ne tikai vējš un viļņi traucēja mūsu sportistiem. Arī tehnika niķojās. FR - 1000 laivu klasē, gadoties tehniskām ķibelēm startos, Ievai Millerei šoreiz trešā vieta.
 
Kārtējo reizi uz augstākā goda pakāpiena kāpa Uvis Slakteris F2 laivu klasē. Viņš skatītājus sacīkstēs iepriecināja ar vairākiem aizraujošiem manevriem ar Latvijas ātrāko ātrumlaivu.
 
Pēdējā Latvijas atklātā čempionāta posmā ātrumlaivām, Liepājā komandu kopvērtējumā 1.vietu un Latvijas čempionu titulu izcīnīja Mēmeles sports komanda, atstājot aiz sevis Liepājas, Jūrmalas, Aizkraukles, Alūksnes un Jelgavas komandas.
 
Dmitrijs Aņikejevs piedzīvoja iespaidīgu avāriju. Viņa vadītā laiva uzsitās uz viļņa, un stipram vējam uzpūšot apgriezās gaisā, kam sekoja kūlenis. «Otro braucienu nācās ziedot, lai sataisītu laivu. Ļoti ātri tikām galā, bojājumi nebija lieli. Pēc avārijas jutos labi,» tā sportists. Viņš neņemas prognozēt gaidāmā Eiropas čempionāta rezultātus Polijā. «Lai rezultāti runā paši par sevi. Būs grūti. Turp dosies spēcīgi braucēji,» īsi gaidāmās sacīkstes komentē Dmitrijs.
 
Komandas vadītājs Didzis Paegle izsaka vislielāko pateicību komandas ātrumlaivu pilotiem, viņu ģimenēm, mehāniķiem un atbalstītājiem par lielisko rezultātu - otro gadu pēc kārtas uzvarot Latvijas čempionāta kopvērtējumā un izcīnot uzvaras visos sezonas sacensību posmos.
 
«Mēmeles Sports» komandas braucēji Reinis Paegle un Dmitrijs Aņikejevs 5. un 6. septembrī dosies uz Poliju, kur cīnīsies Eiropas čempionātā T-550 laivu klasē, bet Viesturs Lācis startēs Polijas čempionāta posmā.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Bauskas ūdens motosportisti kļūst par divkārtēju Latvijas čempioni

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija