Bauskas ūdens motosportisti noslēdz lielisko sezonu

2015-09-28 19:48
 
Ar sacensībām Igaunijā, Tartu, noslēgusies ūdens motosportistu sezona ātrumlaivām. Pēdējās sacīkstēs lieliski rezultāti arī Bauskas komandas «Mēmeles Sports» braucējiem, bet Latvijas čempionātā kopvērtējumā vairākiem braucējiem kaklā kārtas augstākā kaluma medaļas.
Aizvadītās nedēļas nogalē, 26.septembrī, Tartu notika pēdējais Igaunijas čempionāta posms ātrumlaivām, kurš tradicionāli, ir sezonas pēdējais, noslēdzošais posms ūdens motosportistiem, informē komandas «Mēmeles sports» braucējs Kristaps Paegle.
 
Savu debiju GT-15 klasē piedzīvoja Laura Lakoviča - Lakovica. Šajā laivu klasē ar katru gadu parādās arvien vairāk sportistu un šoreiz uz starta līnijas stājās 15 braucēji. Laurai, lai arī vairākas sadurmes, debija izdevās. Viņa veica teicamu otro braucienu, kurā palika nepārspēta, bet diemžēl, pēdējā braucienā baušķeniece iekļuva sadursmē, kā rezultātā 4.vieta. Kopvērtējumā Laurai 2.vieta, kas ir lielisks rezultāts priekš pirmās sacīkstēs šajā klasē. Jāpiemin, ka Igaunijā šajā klasē uzvarēja Eiropas un Pasaules čempions Stefans Arands.
 
T-550 klasē otro vietu izcīnīja Dmitrijs Aņikejevs. Pirmajā braucienā Dmitrijs uzvarēja, taču turpmākajos braucienos, igaunis Arts Raudva izrādījās ātrāks par Bauskas pilsētas pārstāvi. Arts aizvadīja savas pēdējās sacīkstes ūdens motosportā, bet aiz baušķenieka muguras palika šī gada Eiropas čempions, igaunis Aivar Kommisar.
 
Nobraucot trīs stabilus braucienus OSY-400 klasē, 3.vietu ieguva Viesturs Lācis. Konkurence bija visai liela, par piemēru ņemot uzvarētāju, trīskārtējo Pasaules un Eiropas čempionu Rasmus Haugsmagi.
 
Līdz ar Igaunijā notikušajās sacīkstēm, Bauskas pilsētas komanda «Mēmeles Sports» ir noslēgusi savu dalību 2014./2015. gada ūdens motosporta sezonā ātrumlaivām. 
 
 
Latvijas atklātā čempionāta 2014./2015. gada sezonas kopvērtējumā divās klasēs gūtas dubultuzvaras.
 
Uzvarot pēdējos divus posmus, JT-250 klasē, par Latvijas vicečempionu kļuva Endija Zaumane. Komandas biedrenei Laurai Lakovičai-Lakovicai aizvadot stabilu sezonu, šogad piektā vieta.
 
GT-15 klasē par Latvijas čempionu kļuva Miks Zaharčenoks, bet Nils Slakteris ieņēma godpilno 3.vietu.
 
Par Latvijas čempionu T-550 klasē kļuva Dmitrijs Aņikejevs. Viņs nepārspēts palika trijos, no pieciem sezonas posmiem. Pavisam tuvu savam komandas biedram bija pietuvojies Reinis Paegle, kuram otrā vieta.
 
S-550 parliecinoši pa Latvijas čempionu kļuva Kristaps Paegle, neatstājot nekādas izredzes saviem tuvākajiem konkurentiem. Vicečempiona gods Jānim Sējānam, kurš aizvadīja labu  un stabilu sezonu.
 
F-4S  klasē aizvadot tikai vienu posmu par Latvijas vicečempionu kļuva Genādijs Tučkovs.
 
Savu otro sudraba medaļu Latvijas čempionāta kopvērtējumā izcīnīja Viesturs Lācis, OSY-400 klasē. Arī Gintaras Marcinkus startēja šajā klasē. Viņš komandai palīdzējā pirmajos posmos, izcīnīdams svarīgus punktus .
 
FR-1000 klasē par vicečempionu kļuva viena no mūsu daiļā dzimuma pārstāvēm –  Ieva MillerePēteris Petrovskis šogad vairāk posmus aizvadīja Eiropas čempionātā un viņam bija problēmas ar tehniku, tāpēc šogad ne tik veiksmīga sezona un rezultātā 5.vieta
 
Pārliecinošs triumfs F-2 klasē Uvim Slakterim. Viņš uzvarēja trijos no pieciem posmiem.
 
Pateicoties uzvarām katrā no Latvijas atklātā čempionāta posmiem, komandu kopvērtējumā «Mēmeles sports» braucēji ierindojās absolūti pārliecinoši pirmajā vietā. 
 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 
 
 

Bauskas ūdens motosportisti noslēdz lielisko sezonu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija