Bauskas volejbola veterāniem medaļas prestižā turnīrā

2016-02-01 19:36
 
Prestižā volejbola turnīrā veterāniem «Sēlijas kauss» lieliskus panākumus guvušas Bauskas novada sieviešu un vīriešu volejbola komandas – abas izcīnot otro vietu.Sēlijas kausā spēlē valsts labākās veterānu volejbola komandas
 
Ik gadu uz «Sēlijas kausa» čempionātu ierodas labākās Vidzemes, Zemgales, Latgales, Rīgas reģiona un Kurzemes komandas, lai dažādās vecuma grupās noskaidrotu labākos veterānu volejbolistus. Bauskas sieviešu komanda spēlēja 45+ vecuma grupā, bet kungi 50+.
 
«Sēlijas kauss» volejbola turnīrs notiek katru gadu janvāra pēdējā sestdienā. Līdzīgas nozīmes un prestiža vienas dienas turnīri notiek vēl Madonā un Saulgriežos. Bauskas novada vīru komanda regulāri izcēlusies ar lieliskiem panākumiem «Sēlijas kausa» sacensībās, bet dāmām šī gada sudrabs ir pirmā godalgotā vieta turnīra vēsturē. Bauskas novada vīru komandai 50+ vecuma grupā iepriekš ir izdevies noturēties čempiona godā pat trīs gadus pēc kārtas, bet pērn izcīnīts sudrabs.
 
«Prieks par mūsu veterānu volejbola sasniegumiem. Kungi regulāri ir starp labākajiem, vien’ dažos turnīros ciestas neveiksmes, kad nav izdevies sasniegt pjedestālu. Šis turnīrs ir ļoti prestižs. Uz to sabrauc tikai aicinātās, spēcīgākās veterānu komandas Latvijā,» sacensības raksturo Bauskas sporta darba speciāliste Inga Ūbele.
 
Dāmu konkurencē Aksnītē turnīrā piedalījās sešas komandas, kuras izspēlēja apļa turnīru pēc kura summējot iegūtos punktus noteica uzvarētājus. Bauskas dāmas tikai par punkta tiesu atpalika no pirmās vietas –  «Madonas», kurai zaudējums ar 1:2. Izšķirošajā spēlē par otro vietu Bauskas komanda sacentās ar pērnā gada sudraba medaļas ieguvējām –  «Burtniekiem», jeb Valmieras un Cēsu pilsētu komandu apvienojumu. Lai baušķeniece kaklā kārtu sudraba medaļas, bija nepieciešama uzvara kaut tikai veinā setā. Sākums bija grūts un šķita, ka sudrabs izslīdēs no rokām, jo pirmajā setā zaudējums. Zemgalietes saņēmās un uzvarēja ne tikai tik ļoti nepieciešamo vienu setu, bet arī visus spēli ar 2:1, kas summā deva otro vietu un pirmo medaļu turnīra vēsturē.
 
«Protams, prieks ir neizmērojams. Šis turnīrs ir ļoti augsta līmeņa un tajā spēlē labākās volejbolistes. Esam gandarītas par sasniegto. Sacensību sākums padevās gauss, taču ļoti ātri iespēlējāmies, tikām uz viļņa un nospēlējām labas spēles demonstrējot lielisku sniegumu. Meitenes cīnījās godam,» komandas panākumu raksturo viena no spēlētājām Lauma Zariņa.
Pietrūka meistarība
 
Bauskas novada vīriešu veterānu komanda atkārtoja pērnā gada sasniegumu un aizcīnījās līdz sudrabam. Kungu 50+ grupā spēlēja 8 komandas, kuras tik sadalītas divās grupās katrā pa četrām. Izspēlējot grupu spēles, katras grupas uzvarētājas sacentās par pirmo vietu finālā. Baušķenieki spēkiem mērojās ar Neretas, Talsu un Viesītes volejbolistiem. Grupā izcīnītas divas uzvaras un viens neizšķirts 1:1 pret Talsiem. Finālā Bauskas spēkojās ar volejbola milžiem – Daugavpili, kurai zaudējums ar 0:2.
 
«Finālā darījām, ko spējām, bet aizķerties neizdevās. Daugavpils ir liela pilsēta, tur volejbols ir cieņā un spēlētāju ir vairākas reizes vairāk nekā Bauskā. Neskatoties uz mazajiem resursiem, spējam sasniegt augstus rezultātus. Šoreiz, lai uzvarētu daugavpiliešus pietrūka meistarība. Kopumā turnīrs, protams, izdevies,» panākumu raksturo Bauskas komandas spēlētājs Aldis Ukstiņš.

Bauskas sieviešu veterānu komandā spēlēja: Lauma Zariņa, Ineta Ruhocka, Māra Graudiņa, Gaļina Mihailova, Rita Lejniece, Laila Jirgensone, Ilze Ladusāne.  
 

Bauskas vīriešu volejbola komandā spēlēja: Aldis Ukstiņš, Bogdans Kohanovskis, Valdis Tijons, Jānis Vastlāvis, Dzintars Dzenis, Gundars Liekne, Boriss Muravjovs.

Foto: no organizatoru albuma

 

 

 

 

Bauskas volejbola veterāniem medaļas prestižā turnīrā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija