Baušķeniece Elīza Spruntule izcīna Latvijas kausu futbolā

2017-11-06 12:12

 

Latvijas kausu futbolā sievietēm sestdien, 4. novembrī izcīnīja «Rīgas futbola skola» (RFS) komanda, kuras sastāvā spēlē baušķeniece Elīza Spruntule.

«Rīgas Futbola skola» sieviešu komanda ceturto gadu pēc kārtas izcīnījusi Latvijas kausu, 2017.gada finālā «Skonto» hallē ar 4:2 pieveicot «Liepāju».

«Rīgas Futbola skola» kā Latvijas čempionvienība bija pārliecinoša šī mača favorīte, šosezon Sieviešu līgā pieveicot «Liepāju» ar 2:1, 7:0, 1:0 un 6:1. Šī spēle gan tika aizvadīta ar lielu pārtraukumu no pēdējām spēlēm, un abas komandas nevarēja lepoties ar visspēcīgāko sastāvu un optimālo sportisko formu.

«Liepāja»  pirmajā puslaikā varēja tikai brīnīties, kā tai neizdevās atklāt rezultātu. Liepājas spēlētājām bija vismaz trīs ļoti labas iespējas to paveikt, bet neizdevās trāpīt ne no tuvas distances, ne realizēt izgājienu viens pret vienu. Toties vārtus guva Sandra Voitāne, izvirzot vadībā Rīgas komandu.

Otrā puslaika sākumā liepājniece Guna Ozola izcēlās ar lielisku un spēcīgu tālsitienu, par kādu nesūdzētos arī vairāki puiši «SynotTip» Virslīgā, trāpot tieši zem vārtu pārliktņa un panākot 1:1.
Neizšķirts saglabājās līdz 70. minūtei, kad Voitāne ar saviem otrajiem vārtiem vēlreiz izvirzīja vadībā «Rīgas Futbola skolu», un šis izrādījās izšķirošais pavērsiens. «Liepājas» pretestība pamazām apsīka, un Rīga līdz 85. minūtei ar Viktorijas Zaičikovas un Voitānes trešajiem vārtiem panāca jau 4:1. «Liepāja» gan noorganizēja vēl vienu rezultatīvu uzbrukumu, kurā bumbu savos vārtos netīšām raidīja Margarita Ņikiforova, bet tas arī bija viss, ko «Liepājai» izdevās atspēlēt, zaudējot ar 2:4.

Kā jau ierasts, no zvana līdz zvanam jeb visu spēli «Rīgas Futbola skola» vienības sastāvā spēlēja kluba un Latvijas izlases spēlētāja, 24 gadus vecā aizsardze Elīza Spruntule. Viņa pastāstīja par sezonu kluba un izlases rindās. Viņasprāt sieviešu futbola izlase aizvadīja savu labāko sezonu tās pastāvēšanas vēsturē.
 

Elīza Spruntule par kluba un izlases sezonu, kā arī nākotnes plāniem: 

Baušķeniece par izlasi:
- Izlasē šogad sasniedzām lielu kāpumu gan rangā, gan spēles kvalitātes ziņā. Uzskatu, ka parādījām vienu no labākajiem sniegumiem sieviešu izlases pastāvēšanas vēsturē. Uzvarēts starptautisks turnīrs Kiprā, Latvijā atgriezts atpakaļ Baltijas kauss, 12 nezaudētu spēļu sērija. Tikai statistiku sabojājām pēdējā pārbaudes spēlē pret Jordāniju, kurā neizmantojām ļoti daudz iespējas, lai uzvarētu. Viens no veiksmīgākajiem un tajā pašā laikā neveiksmīgākajiem kvalivikācijas turnīriem, jo atņēmām punktus spēcīgājai Kazahstānas komandai, bet izšķirošajā spēlē nespējām realizēt savus daudzos momentus pret mājieniecēm gruzīnietēm, rezultāts 1:1 un otrā vieta grupā. Patīkami, ka pašai arī izdevās gūt vārtus un stabili aizvadīt visas spēles.

- Izcīnīt Baltijas kausu nebija viegli. Izšķirošajā spēlē pret Lietuvu, ap 60. minūti dabūju spēcīgu sitienu ar elkoni pa seju un atlikušo pusstundu spēlēju ar pamatīgi uzpampušu aci. Beigās uzvarējām, bet es dēļ uzsistās acs dabūju divas brīvas nedēļas un jaunas saulesbrilles.

- Sevi redzu kā pieredzējušu spēlētāju, kurai patīk uzturēt pozitīvu atmosfēru, un būt kā motivātoram gan spēlēs, gan ārpus laukuma. Arī treneri un vadība to novērtē. Esmu perfekcioniste. Ja daru, tad uz visiem 100%, ar sirdi un dvēseli.

Baušķeniece par kluba sezonu:
- Izdarījām minimālo sezonas mērķi - uzvara Latvijas čempionātā, Latvijas kausā un vieta trijniekā Baltijas līgā. Diemžēl, Čempionlīgas kvalifikāciju nevaram nosaukt par apmierinošu, lai varētu konkurēt starptautiskā līmenī, nepieciešams vēl daudz strādāt un attīstīties.

- Šis gads bija pārmaiņu laiks gan darba gan dzīvesvietas ziņā. Esmu par 120% ir «RFS» «īpšums». Trenēju U-10 un U-12 kluba meitenes. Es arī palīdzu vadīt pasākumus, reklamēt meiteņu futbolu un aktīvi piedalos kluba attīstībā. Jau pavisam drīz varēsim oficiāli saukties kā meiteņu futbola akadēmija, kas pavērš plašas iespējas gan spēlētājiem, gan treneriem. Protams, arī turpinu pati trenēties un pārstāvēt klubu.
 
- Šogad kļuvU par vienu no sieviešu futbola vēstnesēm - kopā ar Latvijas Futbola federāciju  braucU uz dažādiem Latvijas reğioniem un vēstījU jaunajām futbolistēm par futbola pozitīvo ietekmi uz dzīvi.
 
- Kopumā šo gadu vērtēju kā milzīgu pārmaiņu un nenovērtējamu pieredzes periodu.Sāvu nākotni redzu tikai saistošu ar futbolu. Turpināšu papildināt savas zināšanas kā futbola tiesnese, spēlētāja un trenere. Vācu pieredzi un esmu sevi nostādijusi mērķus, kuriem pakāpeniski tuvojos, bet par tiem pastāstīšu vairāk tad, kad būšu tiem tuvāk.

Uzziņai:
Dzimšanas datums: 11.01.1993
Pozīcija: Aizsargs
Debija Latvijas nacionālajā izlasē: 13.05.2011 Staicelē, Latvija 2:0 Igaunija
Pirmais treneris: Jurijs Ručkanovs (Bauska)
Spēlētājas karjera:
2006. – 2007.gads – Bauskas BJSS
2008.gads – Saldus FK «Lutriņi»
2009.gads – Bauskas BJSS
2010.gads – FK «Rīga
Kopš 2011.gada – Rīgas Futbola skola
 


 

Baušķeniece Elīza Spruntule izcīna Latvijas kausu futbolā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija