Baušķenieks R. Kovaļevskis iegūst florbola virslīgas zeltu

2018-04-16 16:15

Par Latvijas Florbola savienības «Elvi» vīriešu virslīgas 2017./2018. gada sezonas čempioniem sestdien, 14. aprīlī, arēnā «Rīga» tika kronēta «Betsafe/Ulbroka» vienība, kuras sastāvā spēlē arī baušķenieks Rolands Kovaļevskis.
 
Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas absolvents, Latvijas izlases spēlētājs un kādreizējais FK «Bauska» komandas dalībnieks Rolands Kovaļevskis 4328 skatītāju klātbūtnē arēnā «Rīga» finālā, spēles pagarinājumā ar 7:6 pārspēja FBK «Valmiera» florbolistus. «Ulbrokas» komanda izcīnīja otro čempiona kausu pēc kārtas, turpretī valmierieši pirmo reizi vienības vēsturē tika pie čempionāta medaļām.

Fināls sākās ar šoku ulbrokiešiem, kuri vārtus ielaida jau pirmajās 30 sekundēs. Tiesa, topošie čempioni atbildēja iespaidīgi un izvirzījās vadībā ar 4:1. Pirmais periods noslēdzās ar 4:2, bet otrajā trešdaļā rezultāts kļuva 4:4, tomēr ulbrokieši pirms trešā perioda atguva vadību.

Pēdējā perioda ievadā «Ulbroka» atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet valmierieši prata atspēlēties un panākt neizšķirtu, sekoja pagarinājums. Pagarinājuma trešajā minūtē vārtus guva pieredzējušais Kārlis Bulāns, nodrošinot «Betsafe/Ulbroka» 2017./2018. gada sezonas čempiona titulu.

Rolands finālā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, kaut baušķeniekam bija trīs labas iespējas gūt vārtus. Tiesa, Rolands veiksmīgi spēlēja aizsardzībā, kā arī vairākkārt ar lieliskām piespēlēm izkārtoja vārtu gūšanas momentus saviem komandas biedriem. Taisnības labad gan jāteic, ka tieši Rolanda kļūdas dēļ, spēlējot pie borta, valmierieši ieguva bumbiņu un panāca neizšķirtu.


Par šo kļūmi pēc spēles neko sliktu neteica «Betsafe/Ulbroka» treneris Andris Pīlups:

- Kļūdās visi. Spēlē ko nepareizi izdarīja arī citi komandas sportisti. Bez kļūdām nevar nospēlēt maču. Tas viss ir normāli, un mēs esam spēcīga vienība, kurā sportisti cits citam palīdz un atbalsta jebkurā situācijā. Mēs nemeklējam vainīgos, bet uzreiz domājam, kā risināt situāciju un uzvarēt. Rolandu pagarinājumā izglāba Kārlis Bulāns. Viss kārtībā!

- Mēs finālā spēlējām tā, kā bijām ieplānojuši. Izdevās lielisks sākums, un pirmais periods bija mūsējais. Vēlāk kļuvām pasīvi. Ik pa brīdim zaudējām iniciatīvu, tad atkal to atguvām, un tā vairākkārt. Mūs «izvilka» cīņas sākums, un, jāsaka godīgi, spēles beigās mums arī paveicās.

- Varu uzteikt Rolandu par viņa spēju sezonas otrajā pusē krietni uzlabot savas pozīcijas vienībā un rezultativitāti. Rolands komandas sastāvā iekļāvās labi. Viņam ir labs raksturs, un viņš spēj sadzīvot ar jebkura tipa cilvēku. Puisim bija laiks spert soli uz priekšu savā karjerā. Viņa meistarība to atļāva, un Rolands bija vajadzīgs mums tikpat ļoti, cik mēs viņam. Sākums nebija viegls. Sezonas sākums bija grūts, bet jau sezonas otrajā pusē viņš uzņēma lielisku formu un iejutās komandā.

- «Betsafe/Ulbroka» arēnā «Rīga» spēlē jau trešo gadu pēc kārtas. Tas tikai liecina par kluba spējām atrasties Latvijas Florbola savienības «Elvi» vīriešu virslīgas čempionāta galvgalī. Varu būt lepns, ka ir izdevies izveidot šādu komandu!
 
 

Rolands Kovaļevskis arēnā «Rīga» jau spēlēja Latvijas izlases kreklā, bet klubu līmenī viņš pirmo reizi spēlēja tik svarīgā spēlē.

 
- Grūti salīdzināt izlases cīņas ar kluba spēlēm, bet rūdījumu jau biju guvis. Pasaules čempionātā mēs gatavojāmies vairākām spēlēm, bet te bija jābūt gatavam uz vienu vienīgo, izšķirošo dueli. Ar dažiem «Ulbrokas» komandas sportistiem jau pirms tam biju pazīstams. Laika gaitā ar kādu atsvešinājos, ar kādu satuvinājos. Tas ir normāli. Tomēr iejusties vienībā palīdzēja visi spēlētāji. Domāju, ka finālu uzvarējām, jo mēs bijām daudz labāka komanda ārpus laukuma.

Rolands Kovaļevskis kļuva par ceturto Bauskas novada florbolistu, kurš ir izcīnījis Latvijas Florbola savienības virslīgas čempionāta zeltu.

Pērn ceraukstietis Rihards Mallons kļuva par trešo mūsu novada florbolistu, kurš virs galvas cēlis čempiona trofeju. 2008./2009. gada sezonā baušķenieki Ģirts Laugalis un Andis Levītis ieguva zeltu Cēsu «Lekringa» sastāvā. Gadu vēlāk A. Levītim Cēsu komandas sastāvā sudrabs.

2015./2016. gada sezonā sudrabu vienībā «Mogo-RTU Rockets» izcīnīja baušķenieks Dinārs Vaitaitis, bet Toms Niedre, spēlējot «Ulbroka/FS Masters», tajā pašā sezonā cīņā par trešo vietu zaudēja.

 

Foto no personiskā albuma.
Rolands Kovaļevskis ar čempiona kausu kopā ar brāli Robertu

Baušķenieks R. Kovaļevskis iegūst florbola virslīgas zeltu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija