«Beachvolley 500» pirmajā posmā uzvar duets no Bauskas

2015-06-02 12:20

Foto: Vecumnieku BEACH Volley 500 facebook profils
 
Nedēļas nogalē, 30.maijā Vecumniekos ar aizraujošās spēlēm un lielu dalībnieku skaitu noslēdzās pirmais «Beachvolley 500» posms, kurā vīru konkurencē par uzvarētājiem kļuva baušķenieki - Nauris Artimovičs un Artūrs Zaķis. 
 
Vecumnieku novadā, pie Vecā ezera noslēdzās pirmais no četriem paredzētajiem «Beachvolley 500» posmiem. Vīriešu konkurencē smilšainajos laukumos cīnījās 14 komandu dueti, savukārt starp dāmām medaļu kalumus sadalīja trīs pāri. Četru posmu kopvērtējumā paredzētais turnīra balvu fonds sastādīs 500 eiro.
 
Daiļā dzimuma pārstāves izspēlēja apļa turnīru, sacenšoties katra ar katru vienu reizi. Par uzvarētājām kļuva Vecumnieku novada pārstāve Ilze Valaine kopā ar rīdzinieci Mārīti Brici, otrās – Dana Balode un Daile Žukauska, trešās – Laura Vidovska un Evija Skinderska. Uzvarētājas sacīja, ka turnīrs noorganizēts ļoti labi, vien prasījusies nopietnāka konkurence. «Potenciāls meitenēm ir, cerams, ka nākošajos posmos pieteiksies vēl citas komandas. Par spēlēm varu teikt, ka nācās pielāgoties vējam, kā arī smiltīm, kuras šajā laukumā vietām bija neierasti dziļas,» tā Mārīte Brice. Sudraba medaļu ieguvējas no Vecumniekiem atklāj, ka šīs sacīkstes smilšainajos laukumos ir pirmās šogad. «Pērn arī spēlējām kopā. Sajust spēli izdevās vien turnīra pēdējā mačā, bet par rezultātiem īpaši nesatraucamies. Mēs lieliski pavadījām dienu un spēlējām prieka pēc,» tā meitenes.
 
Kungiem dalībnieku skaits krietni kuplāks. Trijos smilšainajos laukumos sacentās spēlētāji no Bauskas, Neretas un Vecumnieku novadiem. Spēlētāji tika sadalīti trīs grupās – divās pa pieciem duetiem, vienā pa četriem.
 
Grupu spēlēs katrs favorītpāris apliecināja savas prasmes un vēlmi iekļūt izslēgšanas spēlēs. A grupā kā līderi finišēja un vietu ceturtdaļfinālā nodrošināja Jānis Zadovskis un Kristaps Lisovskis, otrie – Ainars Balceris un Pēteris Plūme. B grupas mačos visas uzvaras izcīnīja baušķenieku duets Nauris Artimovičs un Artūrs Zaķis, otrie – Armands Grudulis, Oskars Lisovskis, trešie – Dāvis Vēveris un Jānis Alde. C grupā nepārspēti palika Alvis Spangers un Jorens Janišons, aiz sevis atstājot Ivaru Sproģi ar Gati Kalniņu, bet trešie – Valdis Kārtiņš un Jānis Usāns.

Trijās no četrām ceturtdaļfināla cīņām spēles noslēdzās ar 2:0. Ar šādu rezultātu J. Zadovskis un K.Lisvoskis pārspēja D. Vēveri un J. Aldi, bet N. Artimovičs un A. Zaķis tika galā ar V. Kārtiņu un J. Usānu. Vēl ar 2:0 A. Spangers kopā ar J. Janišonu pārspēja A. Grauduli un O. Lisovski. Līdzvērtīgākajā ceturtdaļfināla spēlē A. Balceris ar P. Plūmi, uzvarēja I. Sproģi un G. Kalniņu ar 2:1.
 
Pusfinālā «saskrējās» divi favorītu dueti, kuri tika gaidīti sacenšoties finālā. Pārliecinošu, 2:0 uzvaru pār Vecumnieku pārstāvjiem Zadovski/Lisovski izcīnīja baušķenieki Artimovičs/Zaķis. Otrajā pusfināla mačā Spangers/Janišonis ar 2:1 pārspēja Balceri/Plūmi.
Spēlē par trešo starp Zadovski/Lisovski un Balceri/Plūmi intriģējošs bija vien pirmais sets, kurš noslēdzās ar 22:20 Balcera/Plūmes labā. Turpmākajos divos setos pamodās un praktiski savus pretiniekus ar 21:12 un 15:4 sagrāva Zadovskis/Lisovskis izcīnot trešo vietu pirmajā «Beachvolley 500» posmā.
 
Finālā pirmos divus setus komandas aizvadīja kā pa viļņiem. Vispirms pirmo setu pārliecinoši ar 21:14 «paņēma» Spangers/Janišonis, bet jau otrajā setā savu prettriecienu deva Artimovičs/Zaķis, kuri panāca izlīdzinājumu setos 1:1 uzvarot otro ar 21:16. Izšķirošajā, trešajā setā ritēja fināla cienīga cīņa. Punkts punktā komandas cīnījās līdz pat pēdējai izspēlei trešajā setā, kad veiksmīgāk nospēlējot mača galotni uzvaru izrāva Artimovič/Zaķis. Pēdējā setā viņi pārspēja savus pretiniekus ar 15:13, bet visā mačā svinēja uzvaru ar 2:1 izcīnot uzvaru pirmajā «Beachvolley 500» posmā.
 
Nauris Artimovičs ar pārinieku Artūru Zaķi kopā spēlē pirmo gadu. «Iepriekš bijām mazliet kopā uzspēlējuši, bet tad kādu laiku nesanāca. Tagad, iespēlēsimies un centīsimies parādīt to labāko sniegumu katrā posmā,» tā N. Artimovičs. Viņš uzteic organizatorus un pretiniekus par lielisko turnīru. «Grūtākā spēlē turnīrā bija pusfinālā, kad pretī stājās, teorētiski spēcīgāki pretinieki, nekā finālā. Mačā par zeltu zaudējuši pirmo setu, ar pārinieku viens otru uzmundrinājām un spēle aizgāja. Pirmajā setā piekāpāmies pretiniekiem, jo neskanēja mūzika,» jokojot nosaka Nauris.
 
Sacensību organizātros un galvenais tiesnesis, Jānis Plūme pastāstīja, ka turpmākajos posmos gaidāmas vēl aizraujošākas cīņas. «Vēl vismaz trīs spēcīgi pāri piedalīsies nākamajās sacensībās. Būs interesanti un spēles būs vēl skatāmākas,» tā J.Plūme. Viņš konkrētus, kopvērtējuma līderus neņemas nosaukt. «Ir daudz dueti, kuri spēj uzveikt cits citu. Prognozēt uzvarētāju kādā no posmiem vai kopvērtējumā praktiski nav iespējams. Nākamie posmi solās būt aizraujoši!»
 
Nākamais, otrais no četriem paredzētajiem «Beachvolley 500» posmiem notiks 27.jūnijā.
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

 

«Beachvolley 500» pirmajā posmā uzvar duets no Bauskas

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija