U18 sezona beigusies

2013-04-15 23:25

 

Otro spēli 1/4 finālā šovakar aizvadīja arī „Bauskas BJSS” U18 komanda. Pirmajā tikšanās reize nācās atdzīt „CPSS-Lekrings” pārākumu ar rezultātu 2-6. Šovakar, lai tiktu pusfināla bija nepieciešama uzvara ar piecu vārtu starpību.

Spēli baušķenieki iesāka ļoti miegaini. Komanda spēlēja nepārliecinoši, lēni, praktiski pirmajās 20 minūtēs neizrādot nekādu pretestību pretiniekam. Pēc trešdaļas 1-3 par labu cēsniekiem.

Otrajā trešdaļā „Bauska” lēnām sāka mosties. Ja pirmajās divdesmit minūtēs no cīņas nebija ne smakas, tad turpinājumā baušķenieki lēnām kāpināja spēles tempu. Trešdaļa uzvarēta ar 1-3 un rezultāts 4-4 pirms pēdējās trešdaļas.

Spēles pēdējā trešdaļā, lai arī izdevās iekrāt +3 vārtu pārsvaru, tomēr nosargāt to neizdevās. Spēle noslēdzās ar rezultātu 7-7, kas nozīmēja, ka „Bauskai” play-off U18 grupā ir beigušies. 

 

Rezultatīvākie "Bauskas" komandā-

Rolands Kovaļevskis 2+3

Reinis Paegle 3+0

Valdis Vāvers 2+0

Toms Niedre, Aivis Barkovskis, Dinārs Vaitaitis 0+1

 

 

Toms Niedre, „Bauskas” komandas līderis un Latvijas U19 izlases kandidāts par šo spēli.

 „Spēles sākums pagalam neveiksmīgs. Bija jāatspēlē 4 vārtu deficīts, kas nebija neiespējami, taču šķiet, ka komanda tam nebija gatava.”

Pietrūka emocijas. Pirmo trešdaļu laukumā nevienam acis nedega pēc uzvaras.

„Piekrītu. Spēles sākums bija lēns, iemidzinošs, kas nostrādāja par labu pretiniekam. Otrajā trešdaļā sāka parādīties emocijas, kas arī atnesa vēlamo rezultātu. Žēl, ka neizdevās noturēt šīs emocijas visu spēli.”

Kā tu raksturotu komandas sniegumu?

„Sanāca, ka spēlēja viens uzbrucējs priekšā. Ar vienu spēlētāju mums neizdevās nodušīt pretinieku. Uzbrukums nevedās, bet aizsardzībā iekritām.”

Izskatās, ka izlases treniņnometnē pamatīgi nodzenāja tevi.

„Bija 5 smagie fiziskie treniņi. Nometne ilga trīs dienas un tikai vakar beidzās. Nogurums ir manāms, kas arī atspoguļojās laukumā.”

 Konkurence spēcīga izlasē?

„Noteikti, ka jā. Jebkurā izlasē spēlē tikai labākie. Visi smagi strādā, lai tiktu uz čempionātu. Izvēlēsies tikai labākos un arī es ceru būt viens no viņiem.”

 

Ingus Panteļejevs, „Bauskas BJSS” treneris par spēli.

„Es darīju visu iespējamo, lai komandu noskaņotu. Nezinu, ka viņiem katram darījās galvās. Tas, kādu spēli viņi demonstrēja laukumā, tā bija parasta kaut kāda čempionāta spēle, bet ne tāda cīņa, kādai būtu jābūt play-off spēlēs.”

Pierāvāt klāt, bet atkal palaidāt.

„Pietrūka pieredze, lai noturētu pārsvaru un iemestu vēl. Zaudējām izšķirošos vārtus tādus pašus, kā Cēsīs. Neizdevās izmantot momentus un aizsardzība šodien kliboja”

Pēc gadiem lielāka komandas daļa ir U16 nevis U18 vecuma.

„Nākošs sezonu viņiem būtu jārāda krietni labāks sniegums. Šogad uzkrāta pieredze spēlējot ar vecākiem jauniešiem. Šī ir lieliska iespēja sevi pilnveidot spēlējot pie gados vecākiem spēlētājiem.”

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe