Bez aizsardzības basketbolā baušķenieki papildlaikā piekāpjas Rūjienai

2016-01-11 11:52
 
Pēc garajām svētku brīvdienām Latvijas Basketbola 3. līgas (LBL3) čempionātā atsākušās spēles ar «Bauskas BJSS/SC Mēmele» komandas līdzdalību.
 
Gandrīz trīs nedēļas ilgā pauze čempionātā baušķeniekiem par labu nav nākusi. Pirmo šī gada spēli Bauskas komanda nospēlēja 8. janvārī, kad viesos spēles papildlaikā nācās atzīt SK «Rūjiena» komandas pārspēku ar 112:101. Komandas treneris Juris Ojāru pēc mača atzina, ka treniņu iztrūkuma sekas bijušas acīm redzamas. «Puiši itkā bija gatavi, bet tai pat laikā nē. Nevarējām sataustīt savu spēli. Aizsardzībā necīnījāmies. Bija grūta, samocīta spēle. To visu var norakstīt uz treniņu iztrūkumu. Svētku laikā nenotika neviena nodarbība. Es nevaru piespiest basketbola entuziastus un amatierus svētku laikā nāk uz treniņiem, kaut visi labprātāk pavada laiku ar ģimenēm. Tas ir saprotams,» tā J. Ojāru.
 
Jaungada spēļu kalendārs pret komandu nav saudzīgs. Kopumā no 8. līdz 12. janvārim paredzētas trīs spēles. «Skaidrs, ka zaudējums Rūjienā bija sāpīgs. Šodien mums spēle viesos pret «BJBS Rīga» komandu, kura izlēgšanas spēlēm nekvalificēsies, tāpēc vairāk koncentrēsimies uz maču rīt, 12.janvārī pret tiešajiem konkurentiem «Saulkrasti» par uzvaru grupā,» tā Bauskas komandas galvenais treneris Juris Ojāru.
 
Pagājušās piektdienas mačā Rūjienā baušķenieki nespēja sajust savu spēli, kaut pirmā ceturtdaļa aizvadīta samērā veiksmīgi – 23:25. Visas ceturtdaļas un spēles laikā komandas spēlēja ļoti līdzīgi, bet «Bauska» biežāk atļāvās paviršības aizsardzībā, ļaujot pretiniekiem gūt vieglus punktus.Tiesa, to pašu darīja arī rūjienieši, bet par nelaimi viesiem no Bauskas nevedās metienu precizitāte.
 
Otro ceturtdaļu mājinieki uzvarēja ar 32:25, kas pēc puslaika deva –5 punktu deficītu «Bauskai.» 
 
Spēles pirmspēdējā ceturtdaļā vienības spēlēja neizšķirti – 21:21. Baksetbolistu izpildījumā bija skatāms atvērts basketbols, ar daudziem brīviem metieniem. Mača pamatlaika pēdējās desmit minūtēs komandas turpināja spēlēt bezaizsardzības basketbolu. Baušķenieki 3 minūtes pirms mača beigām izvirzījās vadībā ar +3, bet jau pus minūti pirms spēles beigām nonāca iedzinējos ar –3. Pateicoties Ivara Zemīša realizētajam trīspunktu metienam, «Bauska» pamatlaikā panāca neizšķirtu 97:97 un sekoja 5 minūšu papildlaiks.
 
No papildlaika sākuma līdz pat beigām pārliecinošāk laukumā izksatījas mājinieki. Praktiski neaizmetot garām nevienu metienu viņi papildaiku uzvarēja ar 15:4 sagādājot Bauskas komandai trešo zaudējumu sezonā.
 
«Ļoti pietrūka Arnis Simsons. Viņs ir komandas dzinējspēks, pieredzējušākais spēlētājs, kurš spēj «savākt» komandu grūtos brīžos. Arī viņa punktu gūšanas iemaņas un aktīvā spēli zem groziem pietrūka. Arnis komandā varētu atgriezīsies janvāra beigās,» īss savos komentāros pēc spēles bija «Bauskas BJSS/SC Mēmele» komandas treneris Juris Ojāru.
 
Patlaban baušķenieki ar 10 uzvarām un trim zaudējumiem ieņem otro vietu  LBL3 čempionāta B grupā, par punktu atpaliekot no līderiem «Saulkrasti.» Tiesa, baušķeniekiem viena spēle rezervē.
 
Nākamā cīņa «Bauskai» paredzēta šodien, 11.janvārī viesos pret «BJBS Rīga» koamndu, bet jau parīt, 12.janvārī sporta namā «Mēmele» baušķenieki uzņems tiešos konkurentus par uzvaru grupā  komandu «Saulkrasti.»  
 
Rezultativitātes rādītājos «Bauskas BJSS/SC Mēmele» komandā izcēlās – Ivars Zemītis – 35 punkti (p.) 5 atlēcošās bumbas (a.b.), Mikus Karlovs – 25 p., 15 a.b., Kaspars Jakubonis – 19p., 6 a.b., Toms Vilks – 11p., 4 a.b., Māris Skrējāns – 9 p., 9 a.b., Niks Gaigalietis – 2p.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

 

 

 

Bezaizsardzības basketbolā bušķenieki papildlaikā piekāpjas Rūjienai

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija