«BJSS» nezaudējot ne spēli uzvar Bauskas novada basketbola čempionātā

2017-02-06 12:08
 
Sporta centra «Mēmele» organizētā Bauskas novada atklātā basketbola čempionātā izšķirošās cīņas notika 5.februārī, kad četras labākas turnīra komandas sadalīja medaļu komplektus. 

Čempionātā piedalījās astoņas komandas – sešas Bauskas novada vienības – «Code», «Gailīši», «BJSS I», «BJSS II», «SC Mēmele 98», «Īslīce» un divas kaimiņu novada komandas – «Vecumnieki» un «Rundāle».
Jauns izspēles formāts

Regulārajā čempionātā vienības izspēlēja viena apļa turnīru tiekoties katra ar katru vienu reizi. Labākas četras komandas turpināju cīņu par medaļām, kamēr pārējām vienībām turnīrs bija beidzies.

Pamatturnīrā pretiniekiem cerības nedeva «BJSS» komanda, kura pārliecinoši uzvarēja visās septiņās cīņās. «Code» ar vienu zaudējumu palika otrie, bet trešie «Vecumnieki.» Kaimiņu novada komanda piekāpās tikai «Codei» un «BJSS.» Ceturtā vietā regulārajā turnīrā ierindojās «Gailīši.» Bauskas sporta skolas U19 basketbola komanda «SC Mēmele 98» - piektie. Pēdējos turnīrs neveicās «Īslīce» komandai. Arī šogad regulārajā čempionātā piedzīvoti vairāki zaudējumi ar minimālu – 3, 4 vai 5 punktu starpību. Septītie šogad «BJSS II», jeb Bauskas 2000.gadā dzimušo jauno basketbolistu komanda. Pēdējā vietā komanda «Rundāle», kura nopietnu pretestību nespēja izrādīt nevienai no komandām.

Cīņā par medaļām starp turnīra četrām spēcīgākajām komandām pārsteigumi nenotika. Trīs uzvaras tikpat mačos pār pretiniekiem guva «BJSS» komanda nodrošinot čempionāta titulu. Baušķenieki ar 87:81 uzvarēja «Gailīšus», ar 117:89 saplosīja «Vecumniekus», bet izšķirošajā spēlē par uzvaru turnīrā topošie čempioni ar 114:106 uzvarēja «Codi.» Tieši codieši palika otrie. Viņi ar 80:68 uzvarēja «Vecumniekus», bet ar 76:49 sasita «Gailīšus.» 
 
Trešie šogad viesu komanda no «Vecumniekiem», kuri dramatiskā spēles galotnē uzvarēja komandu «Gailīši», kas spēli pabeidza mazākumā. Izšķirošajā cīņā par trešo vietu Gailīšu pagasta komanda uz maču ieradās piecu vīru sastāvā. Tiesa, spēlējot bez maiņām «Gailīši» komandas basketbolisti prata iekrāt 15 punktu pārsvaru līdz pat ceturtās ceturtdaļas pēdējām piecām minūtēm. Tiesa, līdz pilnai laimei pietrūka nedaudz. Viens no Gailīšu pagasta vienības spēlētājiem sakrāja piecas piezīmes savējos atstājot mazākumā. To veiksmīgi izmantoja viesi no Vecumniekiem, kuri līdz spēles pamatlaika beigām izrāva neizšķirtu. Arī pagarinājumā spēlējot mazākumā «Gailīši» prata izradīt pretestību pretiniekiem, tomēr Vecumnieku novada komanda pēdējās minūtēs izrāva uzvaru ar 87:84 izcīnot turnīra bronzas godalgas. Tiesa, «Vecumnieki» komandas sastāvā izšķirošajās spēlēs iztrūka divi komandas līderi. Pretējā gadījumā komanda varēja arī pacīnīties par augstākā kaluma godalgām.

«Code», «BJSS», «Vecumnieki»

Čempionāta organizētāja Līga Rimševica:

- Izvēlējāmies spēlēt viena apļa turnīru nevis divu kā pēr. Tāpat, spēlēs par medaļām uzvarētājus noteicām pēc viena apļa izspēles nevis divu spēļu summmā kā tas notika līdz šim. Novadā tuvojas volejbola un futbola sacenības. Līdz vasarai jāpagūst vēl florbola čempionāts izspēlēt, tāpēc nevarējām atļauties spēlēt garu turnīru. No sportiskā viedokļa čempionāts ir izdevies. Finālā posmā spēlēja četras līdzvērtīgas komandas. Uzvarēja tā, kura spēja nodrošināt maksimālu spēlētāju sastāvu visās cīņās. Nākotnē piedomāsim par neitrāliem tiesnešiem spēlēs par medaļām.
 

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs (183p.) un precīzākais trīs punktu metējas čempionātā Eliss Upenieks no «BJSS» komandas:

- Esmu priecīgs par individuālajam rādītājiem, tomēr svarīgākais ir komandas uzvara turnīra, ne paša sniegums. Visu čempionātu spēlējām stabili un ļoti labi. Pati interesantākā spēle bija pēdējā cīņa ar «Codi», kur arī izšķīrās čempiona tituls. Arī pārējās komandas nebija sliktas.
Gribētu izspēlēt vairāk spēļu, tomēr ir jārēķinās, ka vairums spēlētāji uz mačiem brauc no Rīgas, tāpēc ir labi turnīru izspēlēt ātrāk. Protams, jo vairāk spēļu, jo interesantāk, bet apzināmies, ka novadā ir arī citi sporta veidi, kuru čempionāti jāizspēlē. Tāpat mazāks spēļu skaits nozīmē mazākas izmakas ceļā Rīga – Bauska, kuru mēro vairums spēlētāji. 
- Bija precīzākais trīs punktu metējas čempionātā. Man patīk mest «trīņus». Kāpēc? Jo trīs punkti ir vairāk nekā divi un tā var ātrāk uzvarēt :) !  
 

Foto – Juris Ojāru

«BJSS» komandā spēlēja – Arnis Simsons, Aleks Simsons, Mikus Karlovs, Elmārs Arcimovičs, Toms Vilks, Eliss Upenieks, Gundars Brička, Renārs Rupkus, Roberts Cers, Rinalds Ņikaņins, Ivars Puļķis, Reinis Solzemnieks un Juris Ojāru.

Komandā «Code» spēlēja- Kārlis Kalniņš, Mārcis Bergmanis, Jānis Karpovičs, Jānis Zirnis, Mārtiņš Zirnis, Ivars Zemītis, Artis Voiteks, Andris Melbārdis, Kristaps Paegle, Reinis Rozenblats, Jānis Goldmanis un Artis Ziners.

 

1.vieta - BJSS
2.vieta - Code
3.vieta - Vecumnieki
4.vieta - Gailīši
Turnīra vērtīgākais spēlētājs - Toms Vilks (BJSS)
Turnīra rezultatīvākais spēlētājs (183p) - Eliss Upenieks (BJSS)
Precīzākais trīspunktu metējs- Eliss Upenieks (BJSS)


 

«BJSS» nezaudējot ne spēli uzvar Bauskas novada basketbola čempionātā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija