I. Zemītis turpina «lādēt», komandai svarīgs panākums

2017-12-01 10:33
 
Svarīgu panākumu Latvijas basketbola 2.divīzijas (LBL2) čempionātā savās mājās, ceturtdien, 30.novembrī izcīnīja SC «Mēmele»/Bauskas BJSS» basketbolisti, kuri ar 90:85 uzvarēja viesus no Madonas vienības «Madonas/BJSS».

Abām komandām šajā mačā bija nepieciešama uzvara, lai turpinātu cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs bez pārspēlēm. Ar šo uzdevumu prasmīgāk galā tika mājinieki, kuri iedzinējos nonāca tikai pašā spēles ievadā, bet turpinājumā pārliecinoši pretinieku noturēja sev aiz muguras pāris punktu handikapā.

Spēli abas vienības iesāka ļoti mazrezultatīvi. Līdz pirmajam sekmīgajam metienam līdzjūtējiem bija jāgaida mazliet vairāk nekā trīs minūtes, kad rezultātu atklāja mājinieku komandas spēlētājs Kristaps Šteinbergs. Viesi atbildēja ar 0:5 izrāvienu, bet tā bija pirmā un vienīgā reize cīņā, kad madonieši atradās vadībā. Pēc gausā spēles sākuma, kad pirmajās piecās minūtes komandas kopā iemeta tikai deviņus punktus, mājinieki aktivizējās un pirmo ceturtdaļu uzvarēja ar 19:11. Viesi prasmīgāk spēlēja otro ceturtdaļu, kurā uzvarēja ar 14:20 un pirms pārtraukuma rezultāts uz tablo vēstīja 33:31 laukuma saimnieku labā. 
 
Abas pēdējās spēles ceturtdaļas komandas spēlēja rezultatīvi. SC «Mēmele»/Bauskas BJSS» basketbolisti iekrāja pat desmit punktu pārsvaru, kritiskos brīžos spēja noturēt divu vai trīs punktu pārsvaru un laukuma saimniekiem gūts svarīgs panākums ar 90:85.
Mājinieku komandas labā līdera statusu kārtējo reizi apliecināja Ivars Zemītis, kuram 27 punkti un astoņas atlecošās bumbas zem groziem. 18 punkti Kristapa Šteinberga kontā, bet 17 Arnim Simsonam. Ierasti Arnis pretiniekus bombardēja no trīs punktu līnijas, šoreiz esot precīzam piecos no 15 mēģinājumiem. Mikus Karlovs iemeta 12 punktus, bet 11 Toms Vilks. Kaspars Jakubonis atzīmējās ar trīs gūtiem punktiem, bet divus iespēja Māris Skrējāns.
 

«Madona/BJSS» treneris Agnis Beķeris pēc spēles sacīja:

 
- Vienībā iztrūka vairāki labi spēlētāji, bet tas nekalpo par attaisnojumu zaudējumam. «Izgāzām spēles sākumu, laidām pretspēlētājus garām. Netikām galā ar aizsardzību. Spēles turpinājumā nācās atspēlēties, bet spēka nepietika.

- Par spīti zaudējumam, esmu apmierināts ar basketbolistu pašatdevi laukumā. «Mēģinājām saglābt maču. Spēlētāji parādīja raksturu. Mēs zinājām, ka šī ir svarīga spēle, kuru bija obligāti jāuzvar, bijām gatavi spēlēt, bet, diemžēl, rezultāts nav vēlamais. Domāsim un gatavosimies nākamajai spēlei un, visticamāk, pārspēlēm. 


SC «Mēmele»/BJSS» komandas galvenais treneris Juris Ojāru par spēli:

- Basketbolisti izpildīja norādījumus un spēles plānu kā uzbrukumā tā aizsardzībā. «Izcīnījām svarīgu uzvaru. Šķiet, ka pret spēcīgām komandām spēlējam labāk, nekā pret teorētiski vājākām. Spēle bija laba. Esmu apmierināts. Dueli Madonā zaudējām, jo neuzvarējām pirmo ceturtdaļu un līdz ar to visu spēli. Spēlējot mājās zinājām, ka labi jāuzsāk cīņa, lai cīnītos par panākumu. Tas arī izdevās.

- Sanāca neitralizēt pretinieku komandas līderi. Sokolovs sameta deviņus punktus. Spējām viņu neitralizēt. Uzbrukumā spēlējām ļoti labi, daudz iemetā, bet aizsrdzībā daudz salaidām. Prieks, ka kritiskās situācijās, kad pretinieks pietuvojās ļoti tuvu, spējām kontrolēt spēles gaitu neskatoties uz spiedienu.
 
- Spēles beigās ar tiesnešu darbībām nebija apmierināts viesu komandas treneris par ko treneru štābam soģi piesprieda divas tehniskās piezīmes. Iespējams, kādā brīdi arī es spēju savaldīties brīžos, kad gribējās tiesnešiem sacīt kādu skarbāku vārdu. Es neteiktu, ka soģi izgāza spēli. Mēs izmetām tikpat soda metienus cik pretinieks. Ievērojām spēles disciplīnu un uzvarējām.
 

Baušķenieki, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs bez pārspēlēm pirmo uzdevumu izpildīja - uzvarēja madoniešus. Tiesa, vēl jāpaveic grūtākais - pēdējā regulārā čempionāta spēlē 8.decembrī viesos jāuzvar grupas līdere un ļoti spēcīgā BK «Ķekava/Optibet» vienība un jācer uz tiešo konkurentu neveiksmēm.

Šobrīd SC «Mēmele»/Bauskas BJSS» ar pieciem panākumiem 11 spēlēs un sakrātiem 16 punktiem ieņem 3.vietu grupā.

 

Topic: I. Zemītis turpina «lādēt», komandai svarīgs panākums

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija