Brunavieši sporta Vasaras sporta svētkos

2018-07-11 09:35
Kamēr daudzi mūsu tautieši pulcējās XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos, kas notika Rīgā no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam, mājās palicēji gatavojās un piedalījās Brunavas pagasta Vasaras sporta svētkos. 7.jūlija rītā ar Brunavas pagasta pārvaldes vadītājas Baibas Marčenkovas uzrunu tika atklāts sporta pasākums pie Grenctāles kultūras nama.
Sporta svētku programmu sākām ar skrējienu apkārt Grenctāles kultūras namam. Vismazākie skrējēji veica vienu apli. Pašam mazākajam dalībniekam Rubīnam Kalniņam bija nepilni 3 gadiņi. Viņam uzdevumu palīdzēja veikt mamma, kura pati tikko kā bija veikusi savu distanci – trīs apļus apkārt kultūras namam.  Ātrākie skrējēji bija – Karīna Kondore, Keita Kondore, Sintija Jurka, Valters Krafts, Edijs Tenis un Linards Iļjins. Visvairāk skrējēju bija jauniešu vecuma grupā no 11 līdz 17 gadiem.
 
Traktora vilkšanā vislabāk veicās komandai „Real Brunava”. Tā kā komandu nebija daudz, bet sportot gribējās, tika nolemts, ka futbola turnīrā spēlēs divus apļus. Pārliecinoša uzvara komandai „Rainis”.  Volejbolā labāk veicās komandai „Real Brunava”, kuri bija spēcīgākie arī virves vilkšanā. Līdz ar to par komandu pieccīņas uzvarētājiem un Brunavas Vasaras sporta svētku laureātiem kļuva vienības „Real Brunava” dalībnieki, kuri saņēma ceļojošo kausu, kas ceļo jau no 2001.gada. „Real Brunava” sastāvs – Edijs Tenis, Oskars Brauhbārs, Linards Iļjins, Jānis Ingulēvičs, Ģirts Frišmanis, Arnis Kārkliņš un komandas kapteinis - Staņislavs Bulīga. Visās disciplīnās startēja arī komanda „Jaunatne Rainis”, bet viņiem uzvaras vēl priekšā. Prieks par to, ka laukos ir sportot griboša jaunatne.
 
Tie, kas nebija iesaistījušies komandās, bet vēlējās aktīvi pavadīt šo skaisto, saulaino dienu, varēja piedalīties dažādās draugu stafetēs, kurās varēja piedalīties vairākas reizes, tikai katru reizi ar citu draugu. Vislielāko interesi un atsaucību guva aktivitāte, kurā vienam dalībniekam ir aizsietas acis. Viņam norobežotā laukumā jāatrod 10 mantiņas sava drauga vadībā. Norādījumus drīkstēja izteikt mutiski, stāvot ārpus laukuma. Bija jāprot dod precīzus un pareizus norādījumus, lai partneris spētu ātri orientēties un virzītos pareizā virzienā. Nereti varēja novērot, ka dodot norādījumus, sajūk labā un kreisā roka. Līdz ar to partneris aiziet nepareizajā virzienā. Vairākkārtīgi izmēģinot gan vienu, gan otru lomu ar dažādiem draugiem, rekordu uzstādīt izdevās Renātei Šumilai, kura vadīja Reini Briedi.
 
Līkloču skrējienā visātrākie bija Adrians Hildebrants un Ričards Kalniņš, legomānijā vislabāk veicās Keitai Kondorei un Emīlam Zvirbulim, bet lielajā stafetē nepārspēti palika Marta Kursiša un Oskars Kursišs. Katrs, ja vien vēlējās, varēja atrast sev piemērotāko disciplīnu.
 
Nobeigumā ātrākie, stiprākie un veiklākie saņēma dažādas balvas, par kurām parūpējās s.c. „Mēmele", Brunavas pagasta pārvalde, SIA „NVD” un z/s „Krišjāņi".
 
Dalībnieki atzina, ka diena bija izdevusies. Gaidīsim nākamo gadu, kad tiksimies Brunavas pagasta Vasaras sporta svētkos Ērgļos. Jauki, ka pagasta iedzīvotāji pulcējas kopā, aktīvi un veselīgi pavadot savas brīvdienas. Lai visiem sportiskām aktivitātēm bagāta šī vasara!
 
 
 
 
Brunavas pagasta sporta pasākumu organizatore: Dace Kalniņa

Brunavieši sporta Vasaras sporta svētkos

3ro4lr4l99

valterš''ļkkkk,.k,,k,k,.k,. | 2023-04-06

kapec nav valters krafts nav bildes

Jauna diskusija