Ceļā uz finālu EVA uzvar Cerauksti un jelgavniekus

2014-04-27 19:47

    Iecavas telpu futbola kauss ir noslēdzies. Pēdējās, izšķirošās play-off spēles, 26. aprīlī aizvadīja arī „Ceraukste” un „EVA Autonams” vienības. Grupu vietu sadalījums bija lēmis, ka tieši šīm komandām jātiekas 1/4finālā. „EVA” savā grupā finišēja pirmie, turpretī „Ceraukste” savā grupā, kā pēdējie.  

 

    Spēle iesākās ar izrāvienu 2:0 „Ceraukstes” komandas labā. Vispirms precīzs Raitis Cirvelis, mirkli vēlāk teicamu brīvsitiena kombināciju noslēdz Artūrs Dulbe. Tiesa, pēc diviem ātri zaudētajiem vārtiem, „EVA autonams” komanda nepajuka, bet gan  pacietīgi pārņēma spēli savos grožos. Veicot ātras maiņas, kombinējot uzbrukumus un izmantojot savas iespējas, mehāniķi jau ne tikai izlīdzina rezultātu, bet jau pārņem vadību ar 2:3. Tiesa, nav slēpjams, ka visu pirmo trīs vārtu gūšanā lielāko paldies jāsaka pašiem ceraukstiešiem, kuri divos gadījumos bumbu raidīja savos vārtos. Taču tālākie notikumi pierāda, ka ne bez šiem kuriozajiem vārtu guvumiem būtu kas savādāk. „EVA Autonams” vienība ar skaistām epizodēm, izspēlētiem uzbrukumiem un teicamiem sitieniem palielina savu pārsvaru ar vēl trīs gūtajiem vārtiem un rezultāts uz tablo jau 2:6 par labu „EVA” komandai. Kā nelielu mierinājumu ceraukstieši ieguva iespēju izpildīt soda sitienu, kuru realizē Artūrs Dulbe, panākot 3:6. Atlikušajā spēles laikā, „EVA Autonams” komanda gūst vēl divus vārtus un lepni iesoļo pusfinālā. Līdz ar to, „Ceraukste” komandai turnīrs noslēdzies 1/4finalā.

Vārtus, "EVA Autonams" komandas labā guva - Juris Ojāru 3, Marks Kuncevičs 2, Nils Kleščovs 1, Sandis Belte 1, Edgars Ruželo 1.

Komandā „Ceraukste” šajā dienā spēlēja - Ingars Bērziņš, Raitis Cirvelis, Nauris Jātnieks, Elvijs Vīilips, Nauris Dumbrovskis, Raitis Zeņuks, Artūrs Dulbe.

 

    „EVA Autonams” komanda pusfinālā tikās ar vienību „Jelgavas Gurķi.” Šajā cīņā, aizraujošs un spriedzes pilns izdevās vien pirmais puslaiks. Pirmie vadībā izvirzījās jelgavnieki, taču baušķenieki ātri atbild un panāk 1:1. „Jelgavas Gurķi” vienībā kāds no spēlētājiem saņēma otro dzelteno kartīti, atstājot komandu mazākumā. Šo situāciju izmanto „EVA” ,gūstot vārtus vairākumā. Pirmais puslaiks noslēdzas ar 2:1 baušķenieku labā. Jāpiemin, ka abas komandas izpildīja soda sitienu, katra savācos sešus sodus, taču abi raidījumi izrādījās neprecīzi.

    Otrais puslaiks „EVA” komandai fantastisks. Kāpinot spēles tempu, ātri mainoties, baušķenieki panāk savu. Bumba lido vārtos teju pēc katra sitiena un ,puslaikam ritot, rezultāts jau 8:2 mehāniķu labā. Pēdējās trīs minūtes mazliet baušķenieki noslinko un pielaiž pretinieku tuvāk, līdz 8:5, bet spēles gala iznākumu tas nemaina, un „EVA autonams” komanda pārliecinoši sasniedz finālu un cīņu par zelta medaļām.  

Vārtus, "EVA Autonams" komandā guva - Emīls Dzenis 1, Edgars Ruželo 1, Sandis Belte 1, Nils Kleščovs 1, Rihards Dervins 1, Marks Kuncevičs 3.

 

    Finālā „EVA” komandai smags pārbaudījums. Neapšaubāmie turnīra favorīti, komanda „FC Petrow”, visa čempionāta laikā demonstrēja savādāku, respektīvi, labāku futbolu, pārliecinoši izceļoties uz citu komandu fona ar ātrām piespēlēm, nepārtrauktu rotāciju, un visi citi spēles elementi šīs komandas izpildījumā krietni augstākā kvalitātē kā citiem. „EVA Autonams” komanda nebija izņēmums, un arī viņi dabūja pērienu no „Petrow” vienības ar rezultātu 2:6.

Pirmajā puslaikā rezultāts bija jau 0:4, praktiski „EVA” komandai lielāko spēles daļu nācās pavadīt bez bumbas, to pilnībā kontrolēja „Petrow” vienība.

Otrajā puslaikā „EVA Autonams” komanda sedza ciešāk savus pretspēlētājus un aktīvāk darbojās pa laukumu, arī, spēlējot bez bumbas, taču, lai ko mainītu bija jau par vēlu. Otrais puslaiks noslēdzās 2:2, taču finālā zaudējums ar 2:6 un izcīnīta otrā vieta Iecavas telpu futbola kausā.

Finālā "EVA Autonams" komandas labā vārtus guva Edgars Ruželo un Nils Kleščovs. 

 

Komandas „EVA Autonams” sastāvs – Āris Paužolis, Emīls Dzenis, Sandis Belte, Edgars Ruželo, Marks Kuncevičs, Nils Kleščovs, Raivis Naumovs, Rihards Dervins, Juris Ojāru.

           

Bildē nav redzami - Dinārs Vaitaitis, Reinis Mavļanovs, Mārtiņš Beinerts. 

 

Rakstu sagatavoja - A.Dulbe

Ceļā uz finālu EVA uzvar Cerauksti un jelgavniekus

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija