Ceraukste lieliski nostrādā aizsardzībā, nodrošinot otro uzvaru pēc kārtas Jelgavā

2014-02-10 17:33

Paralēli tikko startējušajam Bauskas novada atklātajam čempionātam futbolā, „SC Mēmele/ Ceraukste” komanda turpina piedalīties Jelgavas atklātajā telpu futbola čempionātā. 6.kārtas spēlē „Ceraukste” tikās ar „LDz Cargo” komandu, kura ir tiešā konkurente par augstāku vietu tabulā. Ceraukstiešu šīs spēles uzvaras atslēga bija sakārtotā spēle aizsardzībā. Uzvaru ar rezultātu 3:0 izcīnīja „Ceraukste” vienība.

Visi komandas spēlētāji uz Jelgavu devās jau aizvadījuši spēli Bauskas novada čempionātā. Kā piemēram, Normunds Grunckis, Rihards Dervins un Marks Kuncevičs Jelgavā aizvadīja trešo spēli šajā dienā, jokodami, ka nu būs iesiluši un varēs kārtīgi uzspēlēt. Viriem izrādījās taisnība.

Spēle sākās ar abu komandu ātriem uzbrukumiem uz pretinieku vārtiem un tā īsti kontrolēt spēli nedz vienai nedz otrai komandai neizdodas.Laikam ritot vairāk pie bumbas „LDz Cargo” futbolisti, kuri aizvien biežāk apdraudēja Āra Paužola sargātos vārtus. Āris arī šajā spēlē itin bieži neitralizēja pretinieka bīstamos sitienus no distances, kā arī no vārtu priekšas. Iespēlējušies, ceraukstieši drošāk sāka veidot uzbrukumus pie dzelzceļnieku vārtiem. Artūrs Zomerovskis izlaužas pret vārtiem, seko sitiens no asa leņķa, kuru ar grūtībām atvaira pretinieku komandas vārtsargs. Ceraukste, lai arī mazāk ar bumbu, taču prata izveidot bīstamākus pretuzbrukumus. Vienā no tiem pie bumbas tika Nauris Jātnieks, kurš ar ļoti spēcīgu sitienu caurlauza aizsardzību un „LDz Cargo” vārtu vīru, gūstot pirmos vārtus čempionātā un izvirzot vadībā „Ceraukste”  komandu. Gūstot vārtus ,pretinieki turpināja kontrolēt vairāk bumbu un uzbrukt, taču aizsardzība „Ceraukstei” darbojas ļoti sakaņoti. Ceraukste vienā no pretuzbrukumiem pirmā puslaika izskaņā iegūst iespēju izpildīt stūra sitienu. Marks Kuncevičs piespēlē Elvijam Vīlipam, kura sitiens lido vārtu tuvajā stūrī, rezultātam kļūstot 2:0 ceraukstiešu labā.

Otrajā puslaikā „Ceraukste” koncentrējās uz aizsardzību, maksimāli domājot par vārtu drošību. „LDz Cargo” centās atspēlēties, manāmi spēlējot agresīvāk kā pirmajā puslaikā. Bieži tiek pārkāpti noteikumi pret „ Ceraukste” spēlētājiem, bet svilpe klusē. Ceraukstei izpildot stūra sitienu, vārtu priekšā sitiena pozīcijā nokļūst Artūrs Zomerovskis, taču sitiens par vāju un vārtsargs bumbu tver. Mirkli vēlāk lielisku Kaspara Priedola piespēli starp diviem aizsargiem saņem Artūrs Dulbe. Apvadot vārtsargu ,bumba tiek izlaista nedaudz par tālu, un sitiens kritienā lido nedaudz secen vārtiem. Ceraukstiešiem izdodas divi lieliski pretuzbrukumi. Vienā no tiem Normunda Gruncka piespēle izkārto izgājienu 3-1 taču, viens vienīgs aizsargs patraucē ceraukstiešiem izrēķināties ar vārtu vīru. Otrajā pretuzbrukumā 2-1 mirklis par ilgu un piespēle jau seko aiz spēlētāja. Pēc šīm epizodēm „LDz Cargo” manāmi palielināja spiedienu, „Ceraukstei” iesēžoties aizsardzībā. Laiks ritēja, un dzelzceļnieki noņem vārtsargu ,laižot laukumā sesto spēlētāju. Ceraukstes aizsardzība šajā spēlē darbojas sinhroni un „LDz Cargo” uzbrukumi tiek iznīdēti viens pēc otra. Pēdējo naglu pretinieka zaudējumā iedzen Nuris Jātnieks, kurš paša izcīnīto bumbu raida pretinieka vārtos no savas laukuma puses. 3:0, „Ceraukste” izcīna smagu, tomēr pārliecinošu uzvaru.

 

Šajā spēlē „SC Mēmele/ Ceraukste” komandas rindās laukumā devās-

Āris Paužolis, Kaspars Priedolis, Normunds Grunckis, Nauris Jātnieks, Elvijs Vīlips, Marks Kuncevičs, Rihards Dervins, Artūrs Zomerovskis, Artūrs Dulbe un Kristaps Maskalis.

Patlaban ceraukstieši B grupā ierindojas 4.vietā 9 komandu konkurencē ar izcīnītajiem 10 punktiem 6 spēlēs.

 

Nākamā spēle „Ceraukstei” svētdien, 16.februārī, plkst. 16:30 pret komandu „FK Jaunolaine”, kuri tabulā ierindojas vienu vietu augstāk ar izcīnītiem 12 punktiem.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Ceraukste lieliski nostrādā aizsardzībā nodrošinot otro uzvaru pēc kārtas Jelgavā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija