Ceraukste zaudē pastarīšiem, EVA Autonams graujoša uzvara

2014-04-16 16:13

Iecavas telpu futbola kausā 13.aprīlī tika izspēlētas kārtējās spēles. Arī „Ceraukste” un „EVA Autonams” komandas šajā dienā devās laukumā.

„Ceraukste” komanda pirmajā dienas spēlē cīnījās neizšķirti 4:4 ar komandu „Jelgavas Gurķi”. Šajā komandā pamatspēlētāji nāk no komandas „Bastions/Apsardze-LLU”, kura startēja arī Jelgavas čempionātā. Jelgavnieki izvirzījās vadībā ar 3:0. Vārtu starpību izdodas samazināt Artūram Dulbem, kurš no Elvija Vīlipa piespēles gūst vārtus. „Jelgavas Gurķi” ātri atbild un atjauno 3 vārtu pārsvaru. Pēc puslaika 1:4 jelgavnieku labā.

„Ceraukste” pārņēma iniciatīvu otrajā puslaikā un metās atspēlēties. Savas iespējas ceraukstieši izmantoja. Otros vārtus spēlē gūst Artūrs Dulbe, šoreiz pēc Raita Cirveļa piespēles. Spēles turpinājumā otro rezultatīvo piespēli spēlē atdeva Raitis, šoreiz Kristapam Maskalim , kurš nekļūdīgi raida bumbu pretinieka vārtos, samazinot starpību līdz minimumam 3:4. „Jelgavas Gurķi” sasparojās un vairākas reizes bīstami uzbruka, bet Ingars Bērziņš, „Ceraukstes” vārtsargs, tiek galā ar visām bumbām un vārtus nosargā neskartus. Divas minūtes pirms spēles beigām pēc Artūra Dulbes piespēles vārtus gūst Nauris Dumbrovskis, kurš panāk izlīdzinājumu 4:4.

Otrajā dienas spēlē ceraukstiešiem vieglāks pārbaudījums pret potenciāli vājāku pretinieku „Lats uz nedēļu.” Sagaidot pārāk vieglu spēli un jau rēķinoties ar uzvaru, ceraukstieši nenovērtēja pretinieku, nespēja noskaņoties spēlei, par ko arī tika sodīti ar zaudējumu 3:5.

Pasīvi uzsākot pirmo puslaiku, ceraukstieši izšķērdēja labas iespējas gūt vārtus, pretēji pretiniekiem. „Lats uz nedēļu” komanda pirmajos divos uzbrukumos uz „Ceraukste” vārtiem arī gūst vārtus, izvirzoties vadībā ar 2:0. Ceraukstieši pamodās un pārņēma kontroli savās rokās, tiesa, bez ievērojamiem panākumiem. Gluži pretēji. Vienā no retajiem uzbrukumiem, kurus prata izveidot komanda ”Lats uz nedēļu”, tika gūti vārti un jau rezultāts 3:0.

„Ceraukste” pilnībā pārņēma spēli, praktiski pretiniekiem dodot iespēju tik pie bumbas vienīgi brīžos, kad nācās to izspēlēt no vārtiem. Pārsvaru vārtu guvumā izdodas realizēt. Vispirms Artūrs Dulbe un mirkli vēlāk Raitis Cirvelis samazina starpību līdz minimumam, rezultātam kļūstot 2:3. Situācija sarežģījās ceraukstiešiem tad, kad „Lats uz nedēļu” guva savus 4 vārtus spēlē. „Ceraukste” atbild ātri, kad vārtus gūst Kristaps Maskalis. Rezultāts 3:4 par labu „Lats uz nedēļu” komandai. „Ceraukstes” spiediens uz pretinieka vārtiem milzīgs, tomēr, kādā no epizodēm, nepiedodami aizsardzībā kļūdās Artūrs Dulbe, un šo kļūdu izmanto pretinieki, panākdami 3:5. Turpinājumā, vienu pēc otra uzbrukumu veido ceraukstieši, tomēr ne pēc vienas kombinācijas vai sitiena bumba neielido vārtus. „Lats uz nedēļu” komanda, praktiski, savas 5 izdevības izmantoja un svinēja uzvaru pār „Ceraukste” vienību ar 3:5.

 

„EVA Autonams” komanda šajā dienā aizvadīja divas spēles. Pirmajā cīņā, ja tā to varētu saukt, pret komandu „Crazy Fox” tika svinēta uzvara ar 21:0. Vienīgais, ko par šo spēli varētu teikt ir tas, kuri tad bija tie, kas guva vārtus. Šķiet, ka šajā reizē, rezultāts par spēli runā pats par sevi. Āris Paužolis, kurš ierasti stājas komandas vārtos, šoreiz izmēģināja kāju laukumā, kas viņam arī lieliski padevās- 4 gūti vārti. Edgars Ruželo guva 3 vārtus. Juris Ojāru, Sandis Belte, Raivis Naumovs, Emīls Dzenis, Reinis Mavļanovs un Marks Kuncevičs katrs guva pa diviem vārtiem. Pa reizei precīzi bija Mārtiņš Beinerts un šīs spēles, „EVA Autonams” komandas vārtu vīrs Dinārs Vaitaitis.

Dienas otrajā spēlē „EVA Autonams” spēkiem mērojās ar „Ballu Motors” komandu. Šajā cīņā tika fiksēts neizšķirts ar rezultātu 3:3.

Lielākoties, bumbu pārliecinoši vairāk kontrolēja baušķenieki, „EVA Autonams” komanda, tomēr tieši viņi pirmie zaudēja vārtus un nonāca iedzinējos ar 1:0 pēc „Ballu motors” pretuzbrukuma. Turpinājumā izlīdzinājumu panāk „EVA Autonams” komanda, kad precīzs raidījums padodas Markam Kuncevičam. Atlikušajā spēles gaitā baušķenieki pārsvaru palielina, tomēr, izdevības izmantot nespēj, lielākoties sitieniem lidojot virsū vārtsargam, kā arī trāpīts pa vārtu stabu. Neskatoties uz lielo pārsvaru, vadību atkārtoti pārņem „Ballu Motors” vienība (2:1), izmantojot pretuzbrukumu 1:3. „EVA Autonams” komandas spēlētāji jo vairāk pārņem spēles grožus savās rokās, praktiski neļaujot tikt pie bumbas pretiniekiem. Milzīgo pārsvaru izdodas pārvērst vārtu guvumā, kad izlīdzinājumu panāk un savus otros vārtus spēlē gūst Marks Kuncevičs. Līdzīgā manierē turpinās atlikusī spēle. Atkal vārtus zaudē „EVA Autonams” vienība (3:2) un jau trešo reizi spēlē baušķeniekiem jāatspēlējas, kas arī izdodas. Raivis Naumovs gūst skaistu vārtus ar kreiso kāju tālajā vārtu stūrī panākot izlīdzinājumu. Spēles tupinājumā rezultāts nemainās, un spēle noslēdzas ar rezultātu 3:3.

„Nepaveicās, kā arī neizmantojām iespējas. Pietrūka Nils un Rihards. Manuprāt, bija grūti sakoncentrēties un noskaņoties uz šo spēli. Pēc iepriekšējās spēles, kurā uzvarējām ar 21:0 un kura bija kā pastaiga, izejot laukumā likās, ka arī šos uzvarēsim tikpat viegli,” tā komandas spēlētājs Emīls Dzenis.

 

Nākamās spēles paredzētas 26.aprīlī. Spēles laiki vēl nav zināmi.  

 

Rakstu sagatavoja- A. Dulbe

Ceraukste zaudē pastarīšiem, EVA Autonams graujoša uzvara

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija