Ceraukste uzsāk cīņu Jelgavas telpu futbola čempionātā

2014-01-05 18:32

Jau iepriekš rakstījām par to, ka tika izveidota komanda no Bauskas, kura vasarā spēlēja 7x7 Jelgavas pilsētas atklātajā futbola čempionātā. Sākoties ziemai, tiek dots starts Jelgavas atklātā telpu futbola čempionātam, kurā piedalās arī komanda „Ceraukste”.(tabulā SC Mēmele)

 

Šodien, 5.javārī, tika uzsākts čempionāts. Kopsummā piedalās 19 komandas, kuras tika sadalītas divās grupās. Grupā A spēlē 10 komandas un grupā B spēlē 9 komandas. „Ceraukste” spēlē B grupā. Tiek izspēlēts viens riņķis katrā grupā, pēc kura labākās 2 komandas no katras grupas spēlē par 1.-4. vietu. Sekojoši 3. un 4. komanda no katras grupas cīnīsies par 5.-8 vietu, tālāk 5. un 6. komanda cīnīsies par 9.-12. vietu un tā tālāk. Cīņās par vietu sadalījumu, komandas sāk ar iegūtajiem punktiem, kuri tika izcīnīti grupu spēlēs. Pēc čempionāta rezultātiem 1-16 komandas veidos 2014./2015. gada čempionāta virslīgu. Pārējās komandas spēlēs 1.līgā.

 

Pēc čempionāta tiks izspēlēts arī Jelgavas kauss, kurā pirmajā kārtā spēlēs 13.-20. vietu komandas. Katras spēles uzvarētāji tiek otrajā kārtā, kur pievienojas atlikušajām 1-12 pozīcijas komandām. Izlozes veidā tiek noteikti pretinieki un izspēlētas atlikušās spēles kausa izcīņā.

Tik tālu par to, kā tiek izspēlēts šis čempionāts, bet tagad par to, kā gāja pirmajā spēlē „Ceraukstes” komandai.

 

Pirmā spēle čempionātā pret spēcīgo „Ozolnieku novads” komandu. Pirmajā puslaikā daudz bīstamāk un vairāk uzbruka tieši „Ozolnieku” vienība. Lielākoties sitieni lidoja garām vārtiem, taču vārtu rāmī lidojošās bumbas prasmīgi atvairīja vārtsargs Āris Paužolis. „Ceraukste” pirmo puslaiku nospēlē nervozā un saraustītā spēles manierē, spēlētājiem tā īsti nevarot sajust spēles tempu un garšu. Reāla vārtu gūšanas iespēja „Ceraukstei” bija, taču raidītais sitiens Vadima Safeņenkova izpildījumā lidoja secen vārtiem. „Ozolnieki” turpina uzbrukt. Vienā no pretuzbrukumiem tiek gūti vārti pēc ļoti labas izspēles. Pēc puslaika 0-1 par labu „Ozolnieku novads” komandai.

 

Otro puslaiku „Ceraukste” uzsāk daudz pārliecinošāk. Bumbu vairāk kontrolē ceraukstieši ,izveidojot īsā laika posmā pāris bīstamus uzbrukumus. „Ozolnieki” atbild ar pretuzbrukumiem, taču aizsardzība ar to tiek galā un joprojām lielisks vārtos Āris. Spiedienu uz pretinieka vārtiem „Cerauskte” palielina, taču, lai gūtu vārtus pietrūkst noslēdzošā piespēle, vai arī raidītais sitiens pa vārtiem tiek bloķēts. Kad atlikušas trīs minūtes līdz spēles beigām, tiek pieņemt lēmums sūtīt laukumā 6.laukuma spēlētāju. Elvijs Vīlips nomaina vārtos Āri Paužoli ,atstājot vārtus tukšus. Spiediens uz „Ozolnieku” vārtiem liels. Tiek veidota saspēle, taču līdz sitienam tā īsti „Ceraukste” netiek. Tiek veiktas pēdējās maiņas spēlē, kad jāspēlē aptuveni minūte. Tās izrādījās veiksmīgas. Tiek veidota saspēle. Laiks ko spēlēt atlicis vien 15 sekundes. Pēc kārtējās saspēles pie aizsarga piespēles tiek Vadims Safoņenkovs, kurš tālāk izdara piespēli vārtu priekšā Markam Kuncevičam. Marks ,griezienā krītot, izdara sitienu 2 sekundes pirms spēles beigām. Marka raidītā bumba atrod ceļu vārtos un līdz ar beigu signālu tiek panākts neizšķirts!!! Lielisks spēles noslēgums un izcīnīts pirmais punkts Jelgavas atklātajā telpu futbola čempionātā.

 

„Ceraukste” komandu veido sekojoši spēlētāji- Ansis Pavilons, Artūrs Dulbe, Nauris Dumbrovkis, Normunds Grunckis, Nauris Jātnieks, Roberts Kovaļevskis, Elvijs Vīlips, Vadims Safoņenkovs, Marks Kuncevičs, Āris Paužolis un Kaspars Priedolis.

Šodien komandai līdzi nedevās Rihards Dervins, Artūrs Zomerovskis, Ģirts Laugalis, Ingars Bērziņš un Kristaps Maskalis.

 

Turnīra otrās kārtas datums vēl nav zināms, taču pieļaujams, ka tā tiks aizvadīta nākamsestdien vai svētdien.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe 

Ceraukste uzsāk cīņu Jelgavas telpu futbola čempionātā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija