Ceraukstei jācer uz sāncenša zaudējumu, lai izkļūtu no grupas

2014-02-24 17:41

    Svētdien, 23.februārī, pēdējo spēli Jelgavas atklātajā telpu futbola čempionāta pamatturnīrā aizvadīja „SC Mēmele/ Ceraukste” komanda. Pirms spēles turnīra pārstāvji paziņoja, ka reglamentā ir kļūda, un no katras grupas izkļūst četras, nevis divas komandas, kā iepriekš tika ziņots. Tas nozīmēja vienu- uzvaras gadījumā ceraukstieši nodrošina sev trešo vietu B grupā un izkļūšanu no grupas. Pretiniekos vienība „ Vilce”, kurai pirms spēles ar „Cerauksti” vien divas uzvaras turnīrā. Tas radīja papildus pārliecību par uzvaru, kas diemžēl pārliecību pārveidoja par pašpārliecinātību, un nenopietnā spēles uztvere un noskaņošanās spēlei izrādījās zaudējumu nesoša. Spēles sākumā pieļautās vaļības neizdevās labot un zaudējums ar 0:3 pret grupas pastarīšiem.

Cerības uz izkļūšanu no grupas vēl pastāv. Ja savā pēdējā spēlē komanda „LDz Cargo” zaudē komandai „Jelgavas Blice” , kura jau nodrošinājusi  sev otro vietu grupā, tad „Ceraukste” saglabās 4.vietu grupā un nodrošinās izkļūšanu no grupas.

Tiesa, uz „LDz Cargo” komandas zaudējumu paļauties nebūtu droši, jo šajā gadījumā starp komandām var nostrādāt princips- mums neko nevajag, labāk jūs, nekā viņi. Gadīties var visādi. Kā būs, to uzzināsim svētdien, 2.martā, plkst. 17:50, kad šī abas komandas dosies laukumā.

Tagad par spēli.

Paziņojums par to, ka no grupas izkļūst četras, nevis divas komandas, deva komandā nelielu atslābumu un domas par to, ka būs viegla uzvara un izcīnīta 3.vieta. Pasīvā iesildīšanās, nenopietnā attieksme pirms spēles atspoguļojās laukumā. Pretinieks uzreiz kontrolēja bumbu , ceraukstiešiem ,pasīvi to cenšoties atņemt, spēles temps nebija no tiem ātrākajiem. Spēles gaita iemidzina „Cerauksti”  un negaidot no pretinieka puses tiek izdarīts sitiens ar purngalu, pēc kura bumba ielido tieši vārtu devītniekā, rezultātam kļūstot 0:1 „Vilce” labā.

Arī otrais vārtu guvums atnāca ļoti ātri. Pretinieki ,izspēlējot sieniņu, apspēlējot aizsargus un raidot bumbu vārtos, panāk jau 0:2. Ceraukste neizpratnē cenšoties sasmelt ūdeni, pieļauj kļūdu asizsardzībā ,un jau līdz pirmā puslaika beigām nākād izņemt vēl vienu bumbu no saviem vārtiem. Pēc puslaika 0:3.

Pamodušies, ceraukstieši otrajā puslaikā darīja visu, lai izlīdzinātu spēli. Iespiesti pretinieki savā zonā aizsargājās ne tik labi, cik vairāk paši ceraukstieši pieļāva kļūdas uzbrukuma noslēgšanā vai piespēlēs. Lai arī „Ceraukste” uzbruka vairāk, reālu vārtu gūšanas momentu izveidot neizdodas. Nākas piedzīvot sāpīgu, tomēr, laikam pelnītu zaudējumu ar 0:3.

 

Patreiz „SC Mēmele/ Ceraukste” sakrājusi 13 punktus. 8 aizvadītajās spēlēs komandai izdevies uzvarēt 4 reizes, 1 reizi spēle beigusies neizšķirti un piedzīvoti trīs zaudējumi.

„LDz Cargo” komandai patreiz 12 punkti un vēl atlikusi pēdējā spēle, kurā izšķirsies, kura no šīm divām komandām iekļūs labāko grupu četriniekā.

 

Laukumā „SC Mēmele/ Ceraukste” rindās devās- Āris Paužolis, Kaspars Priedolis, Elvijs Vīlips, Nauris Jātnieks, Ansis Pavilons, Kristaps Maskalis, Artūrs Zomerovskis, Vadims Sofoņenkovs un Artūrs Dulbe.

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

Ceraukstei jācer uz sāncenša zaudējumu, lai izkļūtu no grupas

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija