Ceraukstes pagasta turnīrā uzvar bijušā Latvijas hokeja izlases spēlētāja Gunta Džeriņa komanda

2018-03-20 11:38
 
Svētdien, 18. martā, sporta namā «Mēmele» notika trešais starptautiskais telpu futbola turnīrs «Ceraukstes pagasta atklātā kausa izcīņa».

Labākās komandas. No kreisās – 2. vietas ieguvēji «Bastions», uzvarētāji «Pļaviņas» un 3. vietas komanda «Rainis».

Šogad, tāpat kā pērn, piedalījās divpadsmit komandas no Bauskas un Jelgavas novada. Debitantu vidū bija vienība no Aizkraukles novada un Lietuvas komandas no Panevēžas un Kauņas.
 
Trešo gadu turnīrā piedalās lietuvieši. Visus trīs gadus uz Bausku ciemos brauc «Linksmakalnis» spēlētāji, kuri mēro 220 kilometrus tālu ceļu. Pirmo reizi turnīrā spēlēja «Nadruvis» no Kauņas un FC «2000» no Panevēžas. Vēl debitantu lomā Aizkraukles novada «Pļaviņas». Pirmo reizi telpu futbola čempionātā spēlēja Jelgavas novada vienība «Bastions», kura pērn ļoti veiksmīgi izmēģināja spēkus 7x7 āra futbola čempionātā, izcīnot otro vietu.
 
Divpadsmit komandas tika sadalītas četrās grupās. Katras grupas uzvarētāji uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, savukārt pārējās vienības sacentās astotdaļfinālā.

A grupā pārliecinoši uzvaras laurus plūca FC «2000», B grupā labākie «Nadruvis», C – «Rainis», D – «Pļaviņas».

Astotdaļfinālos uzvarēja favorīti – «Partizāns» ar 4:2 pārspēja «Cerauksti», «Sesava» atstāja «sausā» «Ozolaini» ar 3:0. Savukārt mačā pret «Linksmakalni» vārtus nespēja gūt «Policija» – 6:0, bet pēdējā cīņā «Bastions» uzvarēja «Brunavu» ar 3:0.
 
Ceturtdaļfinālā sākās nopietnas cīņas. Spēļu kvalitāte bija augsta, un komandas rādīja ātru un baudāmu futbolu, demonstrējot ļoti agresīvu, fizisku un tehnisku spēli. Pirmo reizi laukumā ceturtdaļfinālā savā starpā tikās Lietuvas komandas. Pamatlaiks starp «Linksmakalni» un «Nadruvi» noslēdzās 2:2, bet pēcspēles soda sitienu sērijā uzvarēja otrie, «izsitot» no tālākās cīņas par medaļām vienus no galvenajiem turnīra favorītiem. «Bastions» no Jelgavas novada uzvaru izrāva divdesmit sekundes pirms spēles beigām. Jelgavnieki ar 1:0 pārspēja lietuviešu FC «2000». Pērnā gada čempioni «Rainis» viegli apspēlēja «Sesavu» ar 3:1, bet par īstu drāmu izvērtās pēdējā ceturtdaļfināla spēle. «Partizāns» bija vadībā ar 2:0, bet «Pļaviņas» rezultātu prata izlīdzināt. Spēles pēdējā minūtē vienība «Partizāns» neizmantoja praktiski simt procentu vārtu gūšanas iespēju, par ko tā tika sodīta. Nākamajā uzbrukumā 15 sekundes pirms spēles beigām «Pļaviņas» komandas sportisti realizēja savu pēdējo uzbrukumu un iesoļoja pusfinālā.

Pusfinālos uzvarētāji savus pretiniekus atstāja «sausā». «Bastions» ar 2:0 pieveica «Nadruvi», bet «Pļaviņas» ar 3:0 apspēlēja «Raini». Cīņā par trešo vietu «Rainis» «nokoda» lietuviešu «Nadruvi» ar 3:0, bet finālā «Pļaviņas» ar 3:1 pārspēja «Bastiona» komandas spēlētājus.
 

Čempionu komandas «Pļaviņas» sastāvā spēlēja Latvijas izlases bijušais hokejists, hokejista Andra Džeriņa vecākais brālis Guntis Džeriņš:

- Turnīru vērtēju kā ļoti labu. Organizātoriskā puse bija kvalitatīvā līmenī, viss bija pārdomāts un spēles ritēja raiti. Vienīgi uzskatu, ka tiesneši savus pienākumus varēja pildīt profesionālāk, bet arī tas mums netraucēja gūt uzvara, lai arī pretī stājās spēcīgas komandas, kuras mūsos radīja cīņas sparu. Tieši jaudīgās pretinieku komandas un mūsu pašu spēlētāju augstā sagatavotība ļāva mums gūt uzvaru turnīrā. Spēles bija ļoti interesantas. Mēs nepadevāmies nevienā cīņā un ar lielu azartu izcīnījām uzvaru!.
 

«Nadruvis» komandas vadītājs Maksims no Kauņas:

- Atzinīgi vērtēju turnīra norisi. Ļoti spēcīgas sacensības ar prasmīgiem futbolistiem. Es savā reģionā neorganizēju vienas dienas turnīrus, bet mēs spēlējam vairāku kārtu čempionātu. Esam priecīgi izrauties no ierastās vides, spēlēt pret citām komandām no Lietuvas un Latvijas. Lieliska pieredze lieliskā turnīrā.
 

Komandas «Partizāns» kapteinis pilsrundālietis Svajunas Fokas:

 - Vienības mērķis bija cīņa par medaļām, bet priekšlaicīga izstāšanās ceturtdaļfinālā mērķi liedza sasniegt. Zinājām, ka turnīrs notiks, un jau labu laiku pirms tam bijām nolēmuši spēlēt, jo lielākā daļa sportistu ir no pagājušā gada «BJSS» vienības sastāva. Turnīrā komandu līmenis ir augsts, laba organizētība. Kamēr gaidījām savas spēles, bija interesanti vērot citu vienību cīņas. Ļoti slikti aizvadījām ceturtdaļfinālu pret «Pļaviņām». Spēlējām katrs par sevi, taisījām muļķīgas kļūdas, nerealizējām savas iespējas un paši uzdāvinājām pretiniekiem vārtus. Lai nu kāds bija rezultāts, domāju, ka sniegumu laukumā demonstrējām labā līmenī un arī skatītājiem noteikti nebija garlaicīgi vērot spēles. Nākamgad noteikti spēlēsim atkal.
 
 
Lai arī viesi no Lietuvas spēlē fiziskāku un tehniskāku futbolu, kaimiņiem vēl ne reizi nav izdevies Ceraukstes turnīrā uzvarēt. Turnīra debijā triumfēja «Ceraukste», pērn uzvaras laurus plūca «Rainis», bet šogad «Pļaviņas».

Uzziņai:
Turnīra rezultatīvākais spēlētājs ar pieciem vārtiem – Mārcis Rūtiņš, «Pļaviņas».
Vērtīgākais spēlētājs – Gatis Vārne, «Bastions».
Labākais vārtsargs – Artūrs Reidzāns, «Pļaviņas».

 

«Pļaviņas» - Guntis Džeriņš, Guntars Laukazīle , Mārcis Rūtiņš, Ainārs Mičulis, Andrejs Ostavalds, Artūrs Reidzāns, Alens Stecs, Staņislavs Molianovs.

«Bastions» - Dimitrijs Striško, Deniss Tulinovs, Matīss Bičevskis, Jānis Oļehnovičs, Artūrs Vītoliņš, Gatis Vārna, Atis Kafiskins, Dairis Beiers, Aivars Vrubļevskis.

«Rainis» - Māris Akmentiņš, Juris Kopilovs, Sindijs Smalkais, Ģirts Laugalis, Jānis Munda, Marks Kuncevičs, Raivis Miļūns.

 


 

Ceraukstes pagasta turnīrā uzvar bijušā Latvijas hokeja izlases spēlētāja Gunta Džeriņa komanda

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija