Code uzvar novada florbola čempionātā

2015-06-13 15:49

Ar spraigām cīņam laukumā, noslēdzies Bauskas novada 2015.gada florbola čempionāts. Spēlē par trešo vietu, ar rezultātu 11:10 (3:2; 2:2; 6:6) Īslices komanda pieveica Uzvaras komandu. 

Fināla spēlē, starp Codes un Vēcā Bauska komandām, uzvarētājs tika noskaidrots paša spēles izskaņa, kad spēles 57.minūtē Codes komandas spēlētāji realīzēja pretuzbrukumu divi pret vienu un izvirzījās vadībā 8:7. Pēc nospēlētas vienas minūtes, Codes komandai, pārsvaru izdevās dubultot 9:7. Vecā Bauska turpināja spēlēt ar sešiem laukuma spēlētājiem, kas nedeva rezultātu, jo tika zaudēti vēl divi vārti. Spēle noslēdzās ar Codes komandas uzvaru 11:7 (2:3, 3:3; 6:1)

 

Šogad turnīrā piedalījās sešas komandas – «Vecā Bauska», «Code», «Īslīce», «EVA auto», «Uzvara» un «BJSS-U16.» Vienības čempionātā izspēlēja divu apļu turnīru, pēc kura pirmās un otrās vietas ieguvēji automātiski iekļuva pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tikās 3. un 6. vietas īpašnieki, kā arī 4. un 5. vieta. Lielu lomu katras komandas panākumā nospēlēja «Elvi», jeb augstākās Latvijas florbola līgas FK «Bauska» spēlētāji, kuri katrā komandā varēja būt pa trim un TOP 10 spēlētāju sarakstā tikai viens turnīra dalībnieks nav bijis FK «Bauska» sastāvā.

Par regulārā čempionāta uzvarētājiem kļuva «Code» florbolisti. Viņiem desmit cīņās tikai divi zaudējumi – abi pirmajā aplī pret «EVA auto» ar 6:7 un «Vecā Bauska» 7:8. Codiešiem izteikti trīs komandas līderi – Aivis Barkovskis, kuram 55 punkti (36 vārti +19 rezultatīvas piespēles) un otrā labāka snaipera gods turnīrā, Tomam Niedrem 15+12, bet Dināram Vaitaitim 9+17.

Otrie regulārajā turnīrā palika «Vecā Bauska.» Komandas sastāvā spēlēja tādi pazīstami FK «Bauska» komandas spēlētāji kā Pēteris Zeltiņš, kuram 35 vārti un 11 piespēles, Ģirts Laugalis ar 14+21, Jānis Akmentiņs 18+14, Andis Levītis 6+14, Pēteris Maziks 3+6, kā arī komandas galvenais treneris Ingus Panteļejves. Baušķenieki kapitulēja «Eva auto» ar 8:10, «Īslīce» 5:4 un 5:8 pret «Code.»

Trešie pēc desmit aizvadītajiem mačiem palika Īslīces florbolisti, ar rezultatīvāko čempionāta spēlētāju Romualdu Pauloviču priekšgalā. Puisim 71 punkts (49+22), bet aiz viņa rezultatīvāko komandas spēlētāju sarakstā Armands Lauva ar 18+16 un FK «Bauska» komandas vārtsargs Reinis Kirilko ar 14+17 punktiem.

Par augstāko vietu regulārajā čempionātā pacīnīties liedza «EVA auto» komandas nebūšanas ar sastāva nokomplektēšanu. Regulāri spēles aizvadot ar īso rezervistu soliņu, vienībai tikai četri panākumi, no kuriem divi pret spēcīgo «Vecā Bauska» 10:8 un «Codi» 6:7. Vēl pirmajā aplī uzvarēta «Uzvara» ar 12:4 un «BJSS – U16» komanda 8:6. Vienības rezultatīvākais ar 8+18 bija Sandis Belta, Tomam Rozentālam 13+11, bet Raitim Zeņukam 15+8. Komandai palīdzēja, bet ar veiksmīgu sniegumu neizcēlās FK «Bauska» komandas spēlētāji Edgars Lujāns un Valdis Vāvers, kuriem attiecīgi 7+4 un 6+4 punkti.

«Uzvara» ar trim panākumiem palika piektie. Komandas un visa turnīra trešais rezultatīvākais spēlētājs bija Uģis Ritvars Jirgensons ar 33+21, Rolandam Kovaļevskim 29+9, bet Tomass Valts Jirgensons guva 15+10 punktus. Sestajā vietā «BJSS-U16» komanda. Zēni guva vienīgo panākumu pret «EVA auti» ar 8:3, bet tikai pēcspēles soda metienos piekāps Uzvarai ar 4:5. Rezultatīvākais Rūdolfs Vilcāns ar 17+3, Rūdolfam Brikmanim 5+10 un Artūram Barkovskim 6+8.

 

Pretēji cīņām par medaļām, ceturtdaļfinālā un pusfinālā sīvas cīņas izpalika. «Īslīce» ar 11:5 viegli apspēlēja «BJSS – U16» komandu, bet «Uzvara» sasita «EVA auto» ar 12:6. Pirmajā pusfināla duelī «Uzvarai» pietrūka spēka trešajai trešdaļai, kuras ievadā vēl rezultāts bija 7:7, tomēr spēle noslēdzās ar pārliecinošu «Codes» uzvaru 14:9. Otrajā pusfinālā «Vecā Bauska» ar 13:6 izrēķinājās pārspēja «Īslīci.»

Spēlē par trešo vietu uzvaru izdevās nosargāt īslīciešiem. Viņi divas minūtes pirms spēles beigām ielaida vārtus vairākumā, tomēr mačā pret «Uzvaru» noturēja rezultātu 11:10 un ieguva trešo vietu turnīrā.

Finālā tikās komandas «Vecā Bauska» un «Code.» Sešas minūtes pirms spēles beigām, baušķenieki atradās vadībā ar 7:6, taču tad codieši guva piecus bezatbildes vārtus, pēdējās divas bumbiņas raidot jau tukšos vārtos un svinot uzvaru ar 11:7 ieguva «Bauskas novada florbola čempionāta» uzvarētāja kausu.

 

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs un komandas «Īslīce» spēlētājs Romualds Paulovičs ir priecīgs par negaidīti izcīnīto medaļu. «Pirms čempionāta skatoties uz citu komandu sastāviem nospriedām, ka piektā vieta nebūtu slikts rezultāts. Bronzas medaļas ir patīkams pārsteigums, jo komandā spēlējām ciemata «čomi» kuri atnākuši kopā paspēlēt,» tā R. Paulovičs.

Armīns Timinskis, komandas «Vecā Bauska» spēlētājs ar smaidu sejā noteic, ka komandas «Vecā Bauska» spēlētāji jaunāki nepaliek. «Codieši pēdējo divu gadu laikā ir strauji progresējuši, zēni labi spēlē. Mačs bija līdzvērtīgs. Zaudējām brīžos, kad nācās skrieties ar pretinieku, bet to varējām kompensēt izmantojot savas izdevības,» tā A. Timinskis.

«Bijām fiziski spēcīgāki, arī veiksme stāvēja mums klāt gūtajos vārtos. Trešajā periodā Toms Niedre neitralizēja pretinieku komandas līderi Pēteri Zeltiņu, tad sametām vēl pāris vārtus un sapratām ka varam uzvarēt, ko arī beigās izdarījām,» tā čempionu komandas spēlētājs Dinārs Vaitaitis.

 

 

1.VIETA - Codes pagasta komanda.

 

2.VIETA - komanda Vecā Bauska.

3.VIETA - Īslīces pagasta komanda.

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs - Romualds Paulovičs

Turnīra labākais vārtsargs - Gatis Ivanāns

Turnīra vērtīgākais spēlētājs - Aivis Barkovskis

 

 

 

Code uzvar novada florbola čempionā

aa

aaaa | 2015-06-14

nu nez ka kas bet ka tas cilveks vareja dabut labaka vartsarga titulu gan nezinu.

Re:aa

Roma | 2015-06-14

Otrais tāda veida turnīrs kur viņš saņem mvp par neko :dd

Re:Re:aa

coco | 2015-06-14

Skauģi!!! Lieciet tak cilvēkam mieru!

Jauna diskusija