Dāmām zelts!

2014-05-10 11:13

3.maijā Bauskas novada sieviešu veterānu basketbola komanda devās uz Lietuvas Republikas Radvilišķiem, lai kopā ar trīs kaimiņvalsts sieviešu vienībām piedalītos "Draudzības turnīrā" basketbolā. Sacensības tiek rīkotas jau vairāk kā ceturdaļ gadsimta un kā ierasts tajās tiekas Jonišķu, Akmenes, Radvilišķu un Bauskas basketbolisti.
Visas dienas garumā tiek izspēlēti vīriešu un sieviešu turnīri, kuros noskaidro Draudzības kausa ieguvējus. Bauskas novada sieviešu komanda ir daudzkārtēja šo sacensību uzvarētāja, un ja iepriekšējos gados čempionu tituls nāca samērā viegli, tad šajā reizē mājinieces bija noskaņotas kareivīgi. Pirmajā spēlē Bauskas dāmas pārspēja "Akmenes" vienību, kas uz turnīru bija ieradusies vājinātā sastāvā, jo ilggadējās pamatsastāva spēlētājas, kā tas šodien ierasts, ir devušās prom no valsts. Tā baušķiniecēm bija laba treniņspēle pirms izšķirošās cīņas par zelta medaļām. Radvilišķu sieviešu komanda ir iesaistījusies savas valsts veterānu basketbola čempionātā un regulāri startē dažādos starptautiskos turnīros. Līdz pat pēdējai ceturtdaļai Bauskas dāmas bija iedzinējos. Mūsu komandas vadošā spēlētāja Līga Rimševica tika īpaši uzmanīta, līdz ar to nevar izmantot viņas "trumpi"- precīzos tālmetienus. Bet basketbols ir komandas spēle, un minūtes pārtraukumā meitenes pārkārto gan uzbrukuma, gan aizsardzības taktiku, un spēlējot kustīgā zonas aizsardzībā, izmantojot pretinieču nenosegtos spēlētājus uzbrukumā-tiek gūti vairāki bezatbildes punkti, kas ļauj izvirzīties vadībā ar 4 punktu pārsvaru. Lai gan spēles beigās Radvilišķu dāmas ar tālmetienu pietuvojas viena punkta attālumā, tomēr spēles laika limits ir izsmelts un Bauskas meitenes saglabā savu čempionu titulu!
Vīriešu konkurencē ar lietuviešu komandām sacentās Iecavas veterānu komanda un pēl ilgāka pārtraukuma arī izcīnīja uzvarētāju kausu! Nākošā komandu tikšanās reize iecerēta rudenī, Akmenes pilsētā.
Bauskas vienībā spēlēja - Līga Rimševica, Vēsma Veģere, Ina Stāmere, Inga Ūbele, Inga Tarvida, Dace Čapa un Dzintra Lapiņa.

 


 

Infromāciju sagatavoja - I.Ūbele

Dāmām zelts!

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija