Debitants R.Bēmanis iemet divus vārtus komandas ceturtajā zaudējumā pēc kārtas

2015-12-07 14:28
 
Sešu spēļu izbraukumu sērijā ar zaudējumiem turpina spēlēt florbola klubs (FK) «Bauska», kurš ciešot ceturto neveiksmi pēc kārtas ar 5:12 piekāpās «Ulbroka/FS Masters» spēlētājiem.
 
FK «Bauska» šajā sezonā turpina spēlēt neveiksmīgi. Līdz šim 13 nospēlētajās spēlēs uzvaras pamatlaikā izdevies gūt tikai trīs reizes, reizi panākums gūts pēcspēles soda metienos, bet punkts izcīnīts pagarinājumā zaudējot «Talsi/Kurzemnieks» komandai.
 
Komandas galvenais klupšanas akmens ir vārtu gušanas momentu izšķērdēšana, neveiksmīgā spēle vairākumā un mazākumā, kā arī divu komandas līderu zaudējums.
 
Pret vienu no, jau bijušajiem, komandas līderiem, baušķenieki sacentās 6.decembrī, kad komanda viesojās Ulbrokā. Pretinieku komandas «Ulbroka/FS Masters» sastāvā spēlē no Bauskas kluba izīrētais Toms Niedre, kurš mačā atzīmējās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.
 
Jau pašā spēles sākumā FK «Bauska» komandas spēlētājs Romualds Paulovičs neizmantoja iespēju izvirzīt savu vienību vadībā netrāpot soda metienu. Mājinieki atbildi parādā nepalika un trešdaļā guva trīs vārtus, vienu no tiem ar sodam metienu  guva bijušais FK «Bauska» komandas spēlētājs Toms Niedre. Toms trešdaļas izskaņā arī otreiz devās izpildīt «bullīti», bet šoreiz dueli uzvarēja baušķenieku komandas vārtsargs Reinis Kirliko. Viesi no Bauskas pirmajā periodā izpildīja tikai 8 metienus pa pretinieku komandas vārtiem, tā arī nespējot pārspēt sāncenšu vārtsargu.
 
Otrā perioda pirmajā pusē baušķenieki ielaida vēl četrus vārtus, trīs no tiem mazākumā, bet tad komandas  «Bauska» punktu rēķinu mačā atvēra Ģirts Laugalis, gūstot vienības pirmos vārtus spēlē. Spēles vidū viesu komandā notika vārtsargu maiņa, kad Reiņa Kirilko vietā vārtu drošība tika uzticēta jaunajam komandas vārtsargam Artim Barkovam. Baušķeniekiem neliels cerību stars pavīdējā trešdaļas izskaņā, kad divus vārtus, vienus no tiem ar realizētu soda metienu, guva Pēteris Zeltiņš. Mirkli vēlāk, pirmos vārtus Latvijas florbola augstākajā sabiedrībā savā debijas mačā guva jaunais FK «Bauska» komandas spēlētājs Ronalds Bēmanis, pēc kura precīzā raidījuma rezultāts kļuva 8:4. Tiesa, perioda izkaņā vēl vienu reizi, tieši Toms Niedre sarūgtināja savus bijušos komandas biedrus un rezultāts pirms pēdējās trešdaļas kļuva 9:4 mājinieku labā.
 
Trešajā periodā komandas spēlēja līdzīgi. Mājinieki guva trīs vārtus, kamēr viesi no Bauskas atbildēja ar vienu precīzu raidījumu ,kad otrso vārtus spēlē un «Elvi» līgā guva Ronalds Bēmanis, kuram asistēja un pirmo punktu virslīgā guva cits komandas jaunais spēlētājs – Rūdolfs Brikmanis.
 
 «Hat – trick», jeb trīs vārtus spēlē sev varēja nodrošināt Pēteris Zeltiņš, taču viņs nespēja gūt vārtus ar soda meitnu un spēle tā arī noslēdzās – 12:5 «Ulbroka/FS Masters» labā.
 
Ingus Panteļejevs FK «Bauska» komandas galvenais treneris par spēli.
 
Kādi ir galvenie iemesli tik vājam spēles sākumam un zaudējumam?
«Komandas spēlētāji nebija noskaņojušies spēlei. Protams, tas ir arī mans uzdevums sagatavot savus zēnus mačam, bet pašiem spēlētājiem arī jāspēj sevi motivēt. «Ulbroka» ir komanda, kurai ir spēcīga aizsardzība, kamēr mēs aizsardzībā klupām un kritām. Šajā mačā daži spēlētāji aizsardzībā pastaigājās, nevis cīnijās.»
 
Trešajā periodā 1.maiņu nosēdināji un beņķa. Kāpēc?
«Es biju neapmierināts ar dažu florbolistu darbībām laukumā, tāpēc spēles trešajā periodā nomināli pirmās maiņas virknējumu – Romualdu Pauloviču, Valdi Vāveru un Aivi Barkovski nomainīju pret nosacīti trešas maiņas spēlētājiem – Rūdolfu Vilcānu, Rūdolfu Brikmani un Ronaldu Bēmani. Godīgi sakot – trešā maiņa ne ar ko nebija sliktāka kā pirmā. Jaunie spēlētāji laukumā darbojās pašaizliedzīgāk, ar lielāku atdevi. Viņi cīnījās un Ronalds guva divus vārtus. Degsme, cīņaspars un vēlme uzvarēt, kura redzama jauno spēlētāju acīs ir tas, kas trūkst pārējiem komandas biedriem.»
 
Priekšā divu nedēļu pārtraukums.
«Strādāsim pie fiziskās sagatavotības. Centīsimies ne tikai fiziski sevi pilveidot, bet arī sakārtot komandas iekšējo klimatu. Domāju, ka jaunie spēlētāji komandā ieviesīs konkurenci cīņā par spēles laiku, kas savukārt atjaunos degsmi citu spēlētāju acīs.»
 
Situācija tabulā, joprojām slikta.
«Atkāpties mums nav kur. Plaisa starp mums un paly-off zonu palielinās. Katrā spēlē ir jāgūst punkti. Esam smagā situācija, bet jācenšas no tās izkļūt ārā. Negribētos sasniegt to līmeni, kad čempionātā būs atlikušas dažas spēles, bet iekļūšana play-off vairs nebūs iespējamam. Darīsism visu, lai tā nenotiktu.»
 
FK «Bauska» komandā ar rezultativitātes punktiem izcēlās – Pēteris Zeltiņš – 2 vārti + 1 rezultatīva piespēle, Ronalds Bēmanis – 2+0, Gints Velmunskis – 0+2, Ģirts Laugalis – 1+0, Rūdolfs Brikmanis – 0+1.
 
FK «Bauska» komanda pēc 13 aizvadītājām čempionāta spēlēm ar 12 izcīnītajiem punktiem ieņem 10 vietu turnīrā, par pieciem punktiem atpaliekot no play-off, jeb izslēgšanas spēļu zonas. Komandai «Bauska» šis bija jau otrais mačs čempionāta 2.aplī.
 
Nākamā cīņa, līdz ar kuru noslēgsies sešu izbraukuma spēļu sērija notiks Rīgā, kad 12.decembrī baušķeniekus uzņems «Mogo – RTU/Rockets» vienība.
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 

 

Debitants R.Bēmanis iemet divus vārtus komandas ceturtajā zaudējumā pēc kārtas

flors

skatītājs no malas | 2015-12-17

Kas tā par pirmo maiņu,un kas tas par kapteini,ka jānosēdina malā,treneri apsveriet iaspējas ko mainīt komandā,vai Jums pie vienas vietas kas kapteinis,kas kā spēlē un kādas attiecības starp spēlētājiem komandā....man tāda sajūta ka komanda jūs nerespektē kā personību,treneri.................

Jauna diskusija