Dramatiskā spēles galotnē Bauska ar uzvaru sāk LBL3 čempionātu

2016-10-10 18:01
 
Izlaižot +16 punktu pārsvaru, bet tomēr uzvarot viesos pret vēl līdz šim nekad neuzvarētu pretinieku jauno Latvijas basketbola 3.līgas sezonu sācis SC «Mēmele/Bauskas BJSS» basketbola klubs.
 
Fantastiskais, bet ļoti dramatisks un nervozs panākums gūts viesos, 7.oktobrī Salacgrīvā, kur ar rezultātu 74:77 baušķenieki uzvarēja vēl līdz šim neuzvarētu pretinieku.

Pirmajās trijās ceturtdaļās laukumā dominēja viesi uzrādot visai interesantu statistiku – pirmajās trijās ceturtdaļās «Mēmele/BJSS» komanda guva 21 punktu, kamēr pretinieki pirmajos divos spēles nogriežņos sameta pa 17 punktiem katrā, bet trešajā salacgrīvieši guva 14 punktus.

Tiesa, mača sākums netuvu neliecināja, ka viesi no Bauskas gūs uzvaru. Mājinieki ātri izvirzījās vadībā ar 7:0 un 9:2. Rezultāta starpību no soda līnijas ar precīziem metieniem samazināja Arnis Simsons un Toms Vilks, bet vadībā viesus izvirzīja neviens cits kā Ivars Zemītis. Izskatās, ka arī šogad tieši viņš būs galvenais Bauskas komandas vilcējspēks. SC «Mēmele/BJSS» līdz pat trešās ceturtdaļas sākumam turpināja iesākto un bruģēja drošu ceļu pretī uzvarai.
Tiesa, galu galā tik drošs tas neizrādījās. Dramatiskas izvērtās spēles pēdējās desmit minūtes. Vispirms mājinieki septiņu minūšu laikā atspēlēja 16 punktu deficītu un trīs minūtes līdz spēles beigām panāca izlīdzinājumu – 71:71.

Ivars Zemītis ātri atkal vadībā izvirzīja Bauskas komandu, bet jau nākamajā uzbrukumā aukstasinīgu metienu realizēja Miks Cepure  atgūstot vadību viesiem. Viss ir labs, kas labi beidzas. Lai arī pēdējā minūtē mājinieki pietuvojās līdz tikai –1 punktam, Jānis Lietavietis prasmīgi iemeta pustālo un nodrošināja Bauskas komandai laimīgu uzvaru ar 74:77.


SC «Mēmele/Bauskas BJSS» komandas treneris Juris Ojāru par spēli.

Spēles sākums un tās turpinājums lielisks. Kas notika pēdējā ceturtdaļā?
-Jā, spēli iesākām labi. Notika tas, ka pārāk agri nodomājām, ka esam uzvarējuši. Tāpat, piecas piezīmes mača beigu daļā saņēma Arnis Simsons un Toms Vilks. Jau pirms tam spēlējām ļoti piesardzīgi, lai tikai nedabūtu piezīmes, kā rezultātā pretiniekiem ļāvām iemest vairākus ļoti vieglus metienus.
Pirmā sezonas spēle un jau tik traka. Tiesa, izdevies uzvarēt pirms tam nepārspētus pretiniekus, pietam – viņu laukumā.
- Jā, par panākumu esmu ļoti priecīgs. Kopumā komanda nospēlēja ļoti labi, tikai beigas gandrīz izgāzām. Pirmā spēle sezonā. Pirms tam nebija pārbaudes spēles. Būs labi.
Kur pārējie spēlētāji?
- Uz spēli var pietiekt 12. Tagad bijām desmit. Diži vairāk neko paņemt nevaram. Mikus Karlovs, Anrijs Janševskis un Matīss Gulbis netika darba dēļ. Reinim Solzemniekam trauma. Kaut arī uz dažām sekundēm ,bet laukumā tika Mārcis Upenieks, kuru izmantojām, lai izspēlētu vienu taktisku gājienu, kas nostrādāja.
Priekšā četru izbraukumu spēļu sērija. Labi vai slikti?
-Kā lai to ņem. No vienas puses labi, ka sezonas sākumā var izspēlēties viesos. Piemēram Salacgrīvā bija ļoti zems grozs. Labāk tādā zālē sezonas sākumā spēlēt un miers.
 
SC «Mēmele/Bauskas BJSS» komandas statistikas rādītājos izcēlās – Ivars Zemītis – 28 punkti (p.), 18 atlecošās bumbas (a.b.), Arnis Simsons – 17 p., Toms Vilks – 13 p., 6 a.b, Eliss Upenieks, Elmārs Arcimovičs  – 6p., Niks Gaigalietis – 3p., Miks Cepure, Jānis Lietavietis – 2p.

Nākamā spēle SC «Mēmele/Bauskas BJSS» komandai 14.oktobrī Cēsīs, kur komandai turpināsies piecu maču izbraukumu sērija. Savu skatītāju priekšā Bauskas basketbolistus varēsim vērot tikai 3. novembrī.

Dramatiskā spēles galotnē Bauska ar uzvaru sāk LBL3 čempionātu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija