Fantastiskā Bauskas novada basketbola čempionāta izskaņā noskaidro spēcīgākos

2018-02-05 15:30
Sporta centra «Mēmele» atklātā kausa izcīņa jeb Baukas novada čempionāts basketbolā 2018. ar aizraujošām un dramatiskām finālspēlēm sporta namā «Mēmele» noslēdzās 3.februārī.
Godalgoto vietu komandu kopbilde – «BJSS»,«Vecumnieki», «Uzvara»,

Turnīrā piedalījās sešas komandas: «Uzvara», «Ceraukste», «Code», «Īslīce», «BJSS» un «Vecumnieki». Vienības izspēlē divu apļu turnīru, pēc kā arī noskaidrojās uzvarētāji. Izslēgšanas spēles jeb «play-off» netika aizvadītas.

Jau pēc pirmā apļa bija skaidrs, ka par medaļām cīnīsies četras komandas un līdz pat pēdējai čempionāta spēlei vietu sadalījums nebija skaidrs.

Turnīra pirmajā aplī tikai vienu zaudējumu piecās spēlēs piedzīvoja «Uzvara» un «BJSS». Uzvarieši piekāpās «BJSS», bet «BJSS» zaudēja «Vecumnieki» spēlētājiem. Vecumnieku novada komanda zaudēja «Ceraukstei» un «Uzvarai», bet paši ceraukstieši piekāpās «Uzvarai» un «BJSS».
Par to, lai medaļu sadalījums izšķirtos pēdējā turnīra kārtā parūpējās «Ceraukste» un «Vecumnieki», kas revanšējās «Uzvarai» par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu.

Pirms izšķirošajām spēlēm situācija bija sekojoša – Vecumnieku novada komanda bija pirmā ar 16 punktiem, bet ar tikpat otrajā pozīcijā atradās «BJSS». Trešie ar 15 punktiem bija ceraukstieši, bet ceturtie, arī ar 15 punktiem, bija uzvarieši. «Īslīce» bija piektie, bet «Code» – sestie.

Codieši uz spēli pret īslīciešiem par nepalikšanu pēdējā vietā neieradās, saņemot tehnisko zaudējumu ar 0:20.
Dienas pirmajā finālā savā starpā tikās «Uzvara» un «BJSS». Uzvariešiem vajadzēja pārspēt pretiniekus ar 13 punktu starpību, lai pacīnītos par otro vietu turnīrā, ja dienas otrajā finālā «Ceraukste» zaudētu «Vecumnieki» komandai. Uzvarieši misiju izpildīja gūstot panākumu ar 80:65. Iespējams, «BJSS» par uzvaru liedza pacīnīties fakts, ka komandai nevarēja palīdzēt čempionāta pirmā apļa rezultatīvākais spēlētājs Roberts Cers.

Pirms otrā fināla un pēdējās spēles turnīrā starp «Vecumnieki» un «Cerauksti» pirmie jau bija nodrošinājuši uzvaru čempionātā, bet, ja panākumu gūtu «Ceraukste», ceraukstieši būtu otrie, bet «Uzvara» ceturtie. Šajā situācijā visslabāk jutās «BJSS», kuriem neatkarīgi no sāncešnu rezultātiem trešā vieta turnīrā.

«Ceraukste» un «Vecumnieki» visu spēli spēlēja līdzvērtīgi, te viena te otra komanda ieguva pāris punktu pārsvaru. Spēles pamatlaika izskaņā neizšķirtu 72-72 izrāva ceraukstieši, bet ceraukstiešiem pagarinājumam spēka nepietika un panākumu spēlē guva Vecumnieku novada komanda ar rezultātu 92:80.

Komandas «Vecumnieki» spēlētājs un turnīra MVP Armands Kalniņš:
 
- Basketbolu nebiju spēlējis sen. Turnīrs Bauskā bija tāda kā sava veida atgriešanās basketbolā. Pāris gadus es nespēlēju, jo atrados ārzemēs, bet pirms tam vienu sezonu nospēlēju Iecavas komandā BK «Dartija». Spēlēju arī Jaunatnes basketbola līgā. Bauskā nebiju pirmo reizi. Pirms vairākiem gadiem vienu spēli nospēlēju pie «Īslīces».
- Esmu priecīgs par komandas uzvaru čempionātā un paša sniegumu. Zaudējām tikai divas spēles sacensību ievadā, bet turpinājumā saspēlējāmies ar komandas biedriem un mūsu starpā izveidojās laba sadarbība. Turnīrā spēlēja spēcīgas komandas, ko pierāda čempionāta tabula. Interesants noslēgums. Sanāca pacīnīties ar ceraukstiešiem pēdējā spēlē nonākot līdz papildlaikam. Pašam ir patīkami atkal spēlēt. Žēl, ka pēdējā cīņā nesanāca bumbas trieciens no augša. Līdzšinējās spēlē vismaz vienu reizi «iedankoju».
 
Čempionāta rezultātus, tabulu un individuālo spēlētāju statistiku skaties te: http://www.sportsbauska.lv/basketbols/a2017/memeles-kauss/
 

Bauskas novada basketbola čempionāta uzvarētāji «Vecumnieki»


Otrās vietas ieguvēji «Uzvara»


Trešās vietas ieguvēji «BJSS»

Turnīra precīzākais trīs punktu guvējs – Mārtiņš Ābele


Turnīra MVP – Armands Kalniņš

Fantastiskā Bauskas novada basketbola čempionāta izskaņā noskaidro spēcīgākos

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija