FK «Bauska» arī nākamo sezonu spēlēs virslīgā

2017-03-13 16:51
 
Florbola klubs (FK) «Bauska» neveiksmīgo sezonu noslēgusi baudot uzvaras garšu. Pēdējā pārspēļu cīņā par vietas saglabāšanu florbola elitē, baušķenieki savās mājās 10.martā ar 5:4 uzvarēja FK «Rīga» florbolistus.

Foto – Elīna Gruncka
Edgars Lujāns (nr.33) FK «Bauska» komandas labā pēdējā mačā guva divus vārtus. Sezonā Edgars 19 mačos pretinieku komandas vārtsargus pārspēja septiņas reizes, bet četras reizes viņš rezultatīvi asistēja komandas biedriem.

 
Bauskas klubs pret galvaspilsētas komandu pārspēlēs tikās trīs reizes pēc kārtas. Rīdzinieki uzvaru guva abu komandu pirmajā tikšanās reizē, kamēr baušķenieki triumfēja pēdējās divās sērijas spēlēs noslēdzot 2016./2017.gada sezonu un nodrošinot dalību nākamā gada «Elvi» florbola virslīgas čempionātā.
 
Bauskas komandai šī bija neveiksmīga sezona. Jau trešo gadu pēc kārtas nav izdevies iekļūt izslēgšanas spēlēs, turklāt pēdējos divus gadus pozīcija tabulā gaužām bēdīga – šogad 12 komandu konkurencē pēdējā vieta, pērn – pirmspēdējā. Neveiksmju iemesli ir dažādi – vairāku vadošo florbolistu «pārmešanās» uz citām vienībām, puse no 22 komandas florbolisti spēlē vēl junioru čempionātā un vairums no viņiem vēl nav nobrieduši lielajam florbolam. Tāpat, sezonas vidū pēc graujošiem zaudējumiem vienību pameta tās ilgadējais vadītājs Ingus Panteļejevs. Viņa vietā stājās Normunds Grunckis, bet arī viņš grimstošo kuģi virs ūdens neizvilka.

Neskatoties uz sliktajiem rezultātiem, baušķenieki ir saglabājuši vietu virslīgā. Par izdzīvošanu vēl cīnīsies FK «Rīga» un «Ķekava». Šī dueļa zaudētāji sacentīsies ar 1.līgas uzvarētājiem par tiesībām startēm 2017./2018.gada virslīgā.
 
Pēdējā sezonas spēlē baušķenieki ar 5:4 pārspēja rīdziniekus. Bauskas komandas kapteinis Jānis Akmentiņš atklāja mača rezultātu, bet ar diviem precīziem metieniem mājinieku labā izcēlās Edgars Lujāns un Lotārs Melderis. Komandas sezonas rezultatīvākais spēlētājs ir Toms Niedre, kuram 24 vārti un 16 piespēles (24+16), Ģirts Laugalis sakrāja 27 punktus (5+22), bet Jānim Akmentiņam un Pēterim Zeltiņam katram pa 23 punktiem, attiecīgi – 16+7 un 11+12.


FK «Bauska» komandas treneris Normunds Grunckis: 

- Galvenais uzdevums netika izpildīts – komanda neiekļuva izslēgšans spēlēs. Pievēršoties komandai, centāmies uzlabot spēli aizsardzībā. Daļēji tas izdevās, bet tai pat laikā «pazuda» uzbrukums - notraumējās Toms Niedre, bet darba dēļ vairs nevarēja palīdzēt Pēteris Zeltiņš. Sezonas noslēgumā mums pietrūka divi rezultatīvākie spēlētāji. Šīs sezonas līgums ar komandu man ir beidzies. Koncentrēšos darbam ar jaunajiem florbolistiem Bērnu un jaunatnes sorta skolā.

 

Sporta centra (SC) «Mēmele» direktore Līga Rimševica:

-Protams, sezona ir neizdevusies. Ar kāpumiem un kritumiem. Tomēr spēlētāji pēdējos mačos apliecināja savu vēlmi spēlēt un noturēties florbola augstākajā sabiedrībā, tāpēc esmu droša, ka arī nākamajā sezonā komanda tiks atbalstīta un tā startēs virslīgā. Par vienības galveno treneri vēl spriedīsim. Tiksimies ar vietējiem speciālistiem un visu izrunāsim.
 

FK «Bauska» arī nākamo sezonu spēlēs virslīgā

F

fans | 2017-03-21

Paldies ka nenokārāt galvas un pierādījāt ka esam komanda,veiksmi nakamajā sezonā,.

Jauna diskusija