FK Bauska balansējot uz naža asmens izrauj uzvaru

2013-01-12 20:37

Šodien, sporta namā Mēmele LFS čempionāta spēlē FK Bauska mača galotnē izrauj uzvaru pār Talsiem. Rezultāts 7 : 5.

Spēles protokols

 

Pirmajā periodā spēles rezultātu atklāja viesi. Spēles 6 sekundē Baušķenieku kļūdu izmantoja Matīss Jansons. Perioda turpinājumā 30 sekunžu laikā izdodas pārņemt vadību. Pēteris Zeltiņs izlīdzina rezultātu, un jau mirkli vēlāk Rihards Mallons izvirza Bausku vadībā. Viesi vienus vārtus atguva, taču periodu izdodas uzvarēt, kad precīzs raidījums pretinieku vārtos padodas Valdim Vāveram.

Otrajā periodā gūti vieni vārti. Precīzs Gints Velmunskis pēc Niedres piespēles. Otrais periods noslēdzas ar 4-2 mājinieku labā.

Trešais periods šajā spēlē lika aizraut elpu FK Bauskas līdzjutējiem. Kopsummā gūti seši vārti, no kuriem pirmos trīs guva viesi, un no labvēlīgā 4-2 FK Bauska nokļūst iedzinējos ar 4-5. Pēc šāda spēles pavērsiena, FK Bauska izmanto 30 sekunžu pārtraukumu. Šķiet treneriem izdodas atrast pareizos vārdus un Bauska sāk uguņot. Vispirms rezultātu izlīdzina Toms Niedre, pēc Ģirta Laugaļa piespēles. Vēlāk veicot lielisku reidu pāri visam laukumam, nevienu neapturēts un nenoķerts Andis Levīts iesit Talsu vārtos uzvaras nesošos vārtus, izvirzot Bausku vadībā. Spēles izskaņā punktu spēlei pielika Toms Niedre un beigu rezultāts 7-5 FK Bauskas labā.

Spēles vērtīgākie spēlētāji- Toms Bitmanis ( Talsi/ Triobet)

                                        Ģirts Laugalis (FK Bauska)

A.Levīša uzvaras nesošie vārti

 

 

Pēcspēles komentāros dalās Talsi/Triobet treneris Zintis Stabiņš.

„Šobrīd komandas sastāvā ir iztrūkumi, taču pēc divām līdz trijām spēlēm sastāvs tiks nokomplektēts. Izbraukuma spēlēs komandas iztrūkums liek par sevi manīt.”

„Iemetot ātrus vārtus, likās, ka atkārtosies pirmās spēles variants - aizskriesim un iemetīsim, pēc tam nostājoties aizsardzībā. Spēles turpinājumā uzlaidām 5 uzbrucējus, kas arī deva rezultātu, atspēlējot divus vārtus.”

„Bauskas puikas malači. Izmantoja iespējas. Anda Levīša vārti bija kā punkts uz i - Andis aizskrēja un iemeta. Pēc šiem vārtiem vairs neko nespējām izdarīt.”

Vaicājām par trenera iecerēm otrajā aplī.

„Pašlaik esam 5. Vietā. Otrajā aplī mērķis 4 vai 5 vieta. Šodienas zaudētos punktus, centīsimies atgūt pret kādu grandu - Lielvārdi, Cēsīm vai Ķekavu. Iespējas ir. Pagājušās spēles to pierāda.”

Turpinam mūsu rubriku par Latvijas valsts izlases galveno treneri - savējo vai ārzemnieku?

„Mēs kāpjam uz tā paša grābekļa. Mūsu mentalitāte nav izprotama somiem, tā pat kā mums somu. Mūsu jaunie spēlētāji neklausās, savukārt treneri domā - kā pateikšu, tā darīs, lai gan tai pat laikā, es domāju jaunos spēlētājus, viņi dara tā, kā uzskata paši par pareizu. Pietrūkst skolas, pietrūkst treneru izglītošana.”

 

FK Bauskas trenerim Ingusam Panteļējevam jautājām, par pirmā apļa spēles rezultātu, kad pārliecinošs zaudējums, un par šīs dienas spēli - kas tika mainīts?

„Pēdējā treniņā un pirms spēles spēlētājiem teicu, lai atceras par spēli Talsos, kāds bija rezultāts un kā mēs spēlējām, un liku izdarīt secinājumus pašiem spēlētājiem par šo spēli. Taktiskajā zīmējumā izmaiņas nebija, taču vairāk spiedu uz spēlētāju pašatdevi spēlē, cīņas sparu.”

„Runājot par Talsu komandas sastāvu problēmām, protams tas bija pluss mums, un mīnus pretiniekam, taču, nevēlos teikt, kāds būtu rezultāts, ja šie spēlētāji būtu, taču nesaku arī to, ka mēs zaudētu.”

Spēle diezgan agresīva. Kurai komandai šī agresivitāte nāca par labu vairāk?

„Teikšu tā, ka agresivitāte, kura valda laukumā nāk par labu komandai, kura zaudē. Atrodoties vadībā 4-2 mēs pazaudējām spēli, kaut tai pašā laikā Talsu komandai šī agresivitāte nospēlēja par labu. Īsā laikā zaudējām vadību, jo atslābinājāmies.”

Ģirts Laugalis jau vairakkārt šajā sezonā atdzīts par spēlēs labāko spēlētāju FK Bauskas rindās.

„Ģirts komandā ir viens no vadošajiem un pieredzējošākajiem spēlētājiem. Viņa laukuma redzējums ir ļoti efektīvs viņa sniegumā, ko izsaka viņa statistika, tieši piespēļu ziņā. Virslīgā šādus spēlētājus var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem, kuri pārredz visu laukumu un lasa spēli.”

Uz pēcspēles interviju arī aicinājām FK Bauskas labāko šīs dienas spēlētāju, un vienu no komandas līderiem, Ģirtu Laugali.

„Spēles liktenis izšķīrās trešajā periodā. Sākumā nedaudz palaidāmies, zaudējām koncentrāciju. Taču beigās saņēmāmies un izcīnīti ļoti svarīgi trīs punkti.”

„Man kā spēlētājam esot laukumā, šķita, ka spēle nebija skatāma (smejas), taču šīs dienas vienīgais uzdevums bija uzvarēt, neskatoties uz to, cik skaisti, vai nesmuki spēlējām.”

„Agresīvā spēlē, šodien uzvarējām daudz divcīņas, kā arī pie bortiem nospēlējām pārliecinoši.”

 Ģirtam  jautājām vai pats ir apmierināts ar savu spēli laukumā?

„Spēlēju komandas interesēs. Cenšos vislielākajā mērā palīdzēt komandai ar savu sniegumu. Pašam vairāk patīk atdot piespēles. Liels prieks par to, ka pēc piespēles komandas biedri gūst vārtus. Pašam atdodot piespēles, šķiet ieguldu lielāku lomu tieši spēles veidošanā, nevis tad, ja gūtu vārtus.”

 

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe