FK Bauska bezcerīgi zaudē RTU

2015-10-05 15:49
 
«Elvi» florbola līgā pirmo neveiksmi piedzīvojusi FK «Bauska» komanda, kura ar vēsturisku zaudējumu 5:17 piekāpās «Mogo-RTU/Rockets» vienībai.
 
Diskvalifikācijas dēļ, par saņemto spēles sodu iepriekšējā mačā, Nikita Maksurovs šajā mačā nepiedalījās.
 
Jau pirms spēles bija skaidrs, ka mājiniekiem viegli neklāsies. Bauskai kopš 2009 gada «studentus» izdevies uzveikt tikai vienreiz – 2012.gadā, spēlējot mājās ar rezultātu 5:4. Parējās 11 cīņās pārāks bijis galvaspilsētas klubs. Diemžēl, bet statistika arī pēc šā mača neuzlabojās, gluži pretēji. Baušķenieki piedzīvoja lielāko zaudējumu savu skatītāju priekšā kluba pastāvēšanas vēsturē ar 5:17 piekāpjoties saviem pretiniekiem. Lielāks zaudējums līdz šim bija ar deviņu vārtu deficītu, kad pirms trim gadiem ar 4:13 zaudēts «Lielvārdei.»
 
Cienījami baušķenieki spēja aizvadīt vien pirmo periodu. Tā ievadā mājinieki nespēja izmantot vairākus lieliskus vārtu gūšanas momentus, ļaujot pretiniekiem izrauties vadībā ar 0:4. «Bauska» sasparojās un līdz pirmā perioda beigām tablo vēstīja 4:6 viesiem par labu. Otrā perioda laikā «Bauskas» spēle pilnībā pajuka. Pretinieki realizēja teju visus momentus un ātri vien izvirzījās vadībā ar 5:11. Tāds pats spēles scenārijs turpinājās arī pēdējā trešdaļā, kuru viesi uzvarēja ar 6:0, bet visā spēlē «RTU» bija pārāki ar 5:17. 
 
Mājinieku komandas vārtos pabija visi vārtsargi – Reinis Kirilko atvairīja tikai vienu no pretinieku komandas četriem metieniem, Elvis Holsts tika galā ar 21 no pretinieka 31 metiena, bet debiju «Elvi» līgā piedzīvoja FK «Bauska» komandas trešais vārtsargs – Artis Barkovs, kurš savos vārtos ielaida 4 no pretinieka 12 mestajām bumbām.
 
«Mogo-RTU/Rockets» galvenais treneris, Jānis Jansons par spēli.
«Ja iepriekšējā mačā pret «Rubeni» (zaudējums 3:7) mums bumbiņa ne pa kam negribēja krist vārtos, tad šajā mačā pilnīgi pretēji - mums krita iekšā praktiski katrs metiens, arī aizsardzībā nospēlējām lieliski. Šī bija mūsu diena. Vārtos teicami darbojās Andis Blinds. Atšķirībā no spēles ar «Rubeni» pret «Bausku» bijām noskaņojušies, bijām gatavi. To jau jutu ģērbtuvēs. Pirmais periods mums bija smags, valdīja neliela panika, bet spējām sakārtot savu spēli un izvirzīties drošā vadībā. Tāds arī bija spēles uzdevums – sakārtot savu spēli, pēc neveiksmes pret «Rubeni.» Spēlētāji izdarīja visu, ko vajadzēja gan uzbrukumā gan aizsardzībā.»
 
 
FK «Bauska» komandas treneris, Ingus Panteļejevs par spēli.
«Pirmās trešdaļas sākumā kontrolējām spēles gaitu un izveidojām ļoti daudz vārtu gūšanas momentus pie pretinieku vārtiem, bet diemžēl, neviens no tiem netika realizēts. Uzreiz gan jāatzīmē ļoti pārliecinošas darbības pretinieku vārtsarga izpildījumā. Pretinieks savas iespējas spēles sākumā izmantoja 100% - trīs metieni, trīs vārti. Reinim ne tas labākais spēles sākums, un tikai loģiska bija vārtsarga maiņa. Iespējams, ka iespaidu Reiņa nepārliecinošajām darbībām spēles sākumā, bija atstājusi vakardienas spēles neveiksmīgās epizodes trešās trešdaļas beigās plus vēl nopelnītais piecu minūšu noraidījums. Korekcijas spēlētāju virknējumos nācās ieviest jau pašā spēles sākumā. No plānotās spēles trijās maiņās nācās pāriet uz divām. Protams, ka lielu „robu” sastāvā atstāja Ņikitas diskvalifikācija, un kā parādīja spēles sākums Artūrs Barkovs, kā nomināli aizsardzības spēlētājs, vēl nav gatavs šādam līmenim. Trūkst pieredzes un pārliecības, bet tas ir tikai laika jautājums.
 
«Jau pats spēles sākums parādīja, ka neesam koncentrējušies spēlei par visiem 100%. Spēles plāns, kā tāds, netika ievērots, tātad spēles disciplīnas nebija. Daudz taktisku kļūdu spēlējot aizsardzībā savā zonā, sevišķi jau vārtu priekšā. Spēlētāju izpildījumā bija vērojamas pārsvarā individuālas darbības, kā rezultātā, zaudēta bumbiņa un pretuzbrukums pretinieku izpildījumā, kas bieži vien sekmīgi arī tika noslēgts. Atgriezties aizsardzībā nepaspējam, pareizāk sakot nemaz negribējām. Arī Elvis spēles turpinājumā nebija glābējs, jo pārsvarā pretinieku metieni tika izdarīti no brīvām pozīcijām. Ja vēl spēles pirmajā trešdaļā fiziski(galvenokārt jau ātrumā) neatpalikām no pretinieka, tad otrajā un trešajā trešdaļā bija jūtams pretinieka pārsvars šajā ziņā, tātad pietrūkst izturības. Tas ir tas, ko es pēc vakardienas spēles teicu, cik mēs šobrīd esam gatavi fiziski, aizvadīt spēles divas dienas pēc kārtas. Kā parādīja spēle, pret šādu pretinieku, neesam gatavi. Šobrīd šo situāciju uzlabot mēs nevaram, jo spēles līdz decembrim mums ir katru nedēļu, līdz ar to mēs gatavojamies katrai konkrētai spēlei. Tātad jāiztiek ir ar to pamatu, kas ir ielikts vasaras periodā, protams, cik nu kurš vasarā ir cītīgi strādājis. Ja spēļu kalendārā būs vismaz divu nedēļu pauze, tad varam likt papildus slodzes.
 
«Šobrīd mums vairākiem spēlētājiem, tai skaitā arī komandas līderiem, vajadzētu nolaisties uz zemes un kritiskāk novērtēt savu sniegumu laukumā spēles laikā un arī attieksmi treniņos. Pagaidām no vairāku spēlētāju puses es redzu spēli tikai un vienīgi uzbrukumā, par aizsardzību nedomājot. Trūkst elementāras savstarpējas cieņas vienam pret otru. Mēs esam viena vesela komanda tikai tajos brīžos kad uz tablo ir pozitīvs rezultāts. Tiklīdz spēle neaiziet mums vēlamajā virzienā, uz laukuma un arī rezervistu soliņa sākas savstarpējas nesaskaņas, arī asas vārdu apmaiņas. Spēlētājiem ir daudz nopietnākai attieksmei jābūt gan iesildoties pirms spēles, gan arī atsildoties pēc spēles. Tātad, kā mēs visi redzam problēmas komandā ir, tās ir jārisina un es domāju, ka tās mēs arī atrisināsim.»
 
 
FK «Bauska» komandā labākā spēlētāja gods – Pēterim Zeltiņam.
Rezultativitātes punktus FK «Bauska» komandā guva –
Romualds Paulovičs1+3;
Gints Velmunskis 1+1;
Pēteris Zeltiņš, Aivis Barkovskis, Dinārs Vaitaitis 1+0;
Rolands Kovaļevskis, Ģirts Laugalis 0+1.
 
«Elvi» līgas florbola čempionātā FK «Bauska» komanda ar 5 punktiem trijās spēles patlaban ieņem 8. vietu turnīrā. Nākamā spēle baušķeniekiem izbraukumā, 10. oktobrī pret «Talsi/Krauzers» komandu.
 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 
 

FK Bauska bezcerīgi zaudē RTU

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija