FK «Bauska» klubam jaunajā sezonā ievērojamas sastāva izmaiņas

2017-09-13 15:41

Jau šo sestdien, 16.septembrī startēs jaunā «Elvi» vīriešu florbola virslīgas sezona. Florbola kluba (FK) «Bauska» rindās notikušas vērā ņemamas sastāva izmaiņas.

Bauskas komandai sezona sāksies turnīra otrajā nedēļā, kad 22.septembrī viesos nāksies spēkoties ar FBK «Valmiera» florbolistiem.

Šogad čempionātā piedalīsies 12 komandas. Turnīrā vairs nespēlēs abi galvaspilsētas klubi – FK «Rīga» un «Rockets». Valsts stiprākajā līgā debitēs FK «Ogres Vilki», kas pērn 1.līgā palika tikai trešajā vietā, bet līgas uzvarētāji «RSU/Babīte» un sudraba medaļas ieguvēji FK «JeNo» no dalības turnīrā atteicās, savukārt tikai virslīgas regulārajā turnīrā piedalīsies Igaunijas klubs «ESMU SK».

FK «Bauska» vienība jau trešo gadu pēc kārtas nav spējusi iekļūt Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs. Pirms trim gadiem  – 11. vieta, divus gadus atpakaļ baušķenieki palika devītie aiz labāko astoņnieka, bet pērn Zemgales klubs ierindojās pēdējā vietā.
 
Lai arī baušķenieki jaunajā sezonā laukumā izies jau 22.septembrī, savās mājās florbolistus skatītāji neredzēs vēl ilgi. Sakarā ar sporta nama «Mēmele» remontu, pirmā mājas spēle baušķeniekiem tikai 3.novembrī, bet otrā 2.decembrī. Remontdarbu dēļ «Bauskas» florbolisti izbraukumā spēlēs turnīra pirmās deviņas spēles.
Šogad spēļu kalendārs spēlētājus nežēlos – paredzētas 22 cīņas, bet sešas nedēļas nogales spēlētāji spēlēs divus mačus divās dienās. 

Sastāva izmaiņas FK «Bauska» klubam šogad iespaidīgas. No pērnā gada debitantiem – Lotārs Melderis, Tomass Valts Jirgensons, Ralfs Rūdolfs Meimers un vārtsargs Artis Rācinājs, vienībā palikuši pirmie divi. Tāpat komandā vairs nespēlēs Armands Lauva, kurš savas prasmes mēģinās apliecināt 2.līgas komandā «SC Mēmele/Code» un Rūdolfs Vilcāns.

No pleca traumas atkopjas vārtsargs Artis Barkovs, kājas savainojums arī Ģirtam Laugalim, kurš, visticamāk, pirmajās sezonas spēlēs komandai palīdzēt nevarēs. Pēc ceļgala operācijas fizisko formu individuālajos treniņos atgūst Toms Niedre un visticamāk arī viņš pirmajos mačos laukumā neizies.Nopietni traumējies arī viens no pērnā gada komandas vilcējiem Jānis Akmentiņš. Viņam konstatēts krusteniskās saites un meniska plīsums un kā ziņo pats sportists, viņš laukumā šogad neatgriezīsies. Muguras traumu turpina ārstēt Andis Levītis un arī viņa dalība pirmajās spēlēs ir zem lielas jautājuma zīmes.

Pirmajās divās čempionāta spēlēs nespēlēs Nikita Maksurovs, kuram no pērnā gada vēl spēkā diskvalifikācija. Iespējams, darba dēļ, pirmās spēles komandai nepalīdzēs arī vārtsargs Reinis Kirilko līdz ar to vienības vienīgais vārtu vīrs pagaidām būs Elvis Holsts.

Pēc viena gada pārtraukuma FK «Bauska» rindās atgriezies Toms Rozentāls, kurš pērno sezonu nespēlēja darba dēļ. Atgriešanās virslīgā arī Uģim Ritvaram Jirgensonam, kurš pērn spēlēja 2.līgas klubā «SC Mēmele/Code».
FK «Bauska» komandas rindās debija virslīgā būs četriem 2.līgas «SC Mēmele/Code» florbolistiem – Justam Baltmanim, Vitālijam Ivanovam, Artūram Dulbem un Gatim Pelēķim.

Leģionāra gaitās devies jeb ārzemēs spēlēs Valdis Vāvers. Viņš izglītību iegūs Nīderlandē un arī tur atradis klubu, kurā spēlēt.
 
Citos virslīgas klubos spēlēs vēl četri mūsējie. Bauskas Bērnu jaunatnes sporta skolas (BJSS)  audzēknis Dinārs Vaitaitis pārstāvēs klubu «Ķekava», kur jau vairākas sezonas spēlē arī cits kādreizējais baušķenieks Kristaps Laugalis .
No Liepājas «Kuršiem» uz Ulbrokas «Betsafe/Ulbroka» vienību pārgājis cits BJSS absolvents Rolands Kovaļevskis. 
Pērnās sezonas čempions ceraukstietis Rihards Mallons šogad florbolu, vismaz Latvijā, nespēlēs. Viņš dosies mācīties un strādāt uz Vāciju.

Pagaidām bez kluba ir pērnās sezonas komandā «Ķekava» spēlējošais baušķenieks Aivis Barkovskis.


FK «Bauska» komandas treneris Normunds Grunckis:


- Komandā ir daudz jauni spēlētāji. Šīs sezonas galvenais uzdevums ir iespēlēt jaunos censoņus virslīgā. Tāpat, liels uzsvars tiks likts uz treniņprocesu, lai spēlētāji iegūst prasmes un aug meistarībā, kuru izmantot laukumā. Šosezon ir jāizveido komanda, kura cīnīsies par punktiem katrā spēlē.
 
- No 2.līgas izvēlēti tie spēlētāji, kuri regulāri trenējās kopā ar virslīgas spēlētājiem. Šogad Bauska nebūs pārstāvēta Junioru līgā. Tuvākie virslīgas rezervisti – jaunieši trenējas kopā ar virslīgu. Tie ir jaunieši, kuri vēl nav izauguši meistarībā un augumā fiziski, lai spēlētu virslīgā, bet ir tuvu 2.līgas meistarības slieksnim. Jādomā, ka šie jaunieši šogad papildinās 2.līgas kluba «SC Mēmele/Code» sastāvu.
 
- Deviņas spēles izbraukumā pēc kārtas nav normāla situācija. Komandai nepieciešams regulārs mājas - viesu spēļu grafiks. Nevar nospēlēt pusi sezonas izbraukumā un tad atlikušo daļu savās mājās. Jābūt vienmērīgam grafikam. Diemžēl, bet tāpat kā pērn, arī šogad spēļu kalendārs nav mums labvēlīgs.

FK «Bauska» klubam jaunajā sezonā ievērojamas sastāva izmaiņas

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija