"FK Bauska" komandas pirms sezonas apskats.

2014-09-17 12:54

    Septembris cilvēkiem asociējas ar vasaras beigām, skolas sākšanos un fotografēšanos sakritušajās lapās, piepludinot sociālos tīklus, taču, sporta draugiem septembris ir lielisks mēnesis ar to, ka startē divi pasaules labākie turnīri- UEFA Čempionu līga un Latvijas Virslīga florbolā. Lai arī pirmajā no turnīriem no Bauskas komanda pagaidām nestartē, tad florbola Virslīgā mums ir komanda, kura no pirmās, līdz jau šai, 2014./2015.gada sezonai, piedalās turnīrā. Kā komanda gatavojusies, kādas izmaiņas paredzamas sastāvā, plašāk raksta turpinājumā.

    Atcerēsimies, ka pagājušajā gadā komanda aizvadīja samērā labu sezonu. Regulārajā turnīrā „FK Bauska” ierindojās 7.vietā, kas komandas sniegumam ir atbilstoša vieta tabulā, kā arī 1/4fināla cīņas ar Lielvārdi zemē metamas nebija. Piedzīvoti trīs zaudējumi un sērijā zaudēts ar 0:3, bet komanda spēja izrādīt pretestību, kā izrādījās, sezonas vicečempioniem „Lielvārde” komandai. Pietiks par pagātni, nedaudz par nākotni.

2014./2015. gada sezona  sāksies šo piektdien, kad sezonas pirmajā Virslīgas spēlē tiksies pagājušā gada finālisti Lekrings – Lielvārde. Bauskas sporta mīļiem saistošāka varētu likties sestdiena, kad nu jau ar piecām spēlēm pilnā sparā sāksies čempionāta otrā diena, kurā startēs arī „FK Bauska” komanda -plkst. 18:00 SN „Mērmele” tiksies ar „Kurši” komandu.

    Vasaras sākumā klīda runas par to, ka komanda palikusi bez trenera. Arī pats Ingus bija minējis, ka iespējams vairs netrenēs komandu. Taču, vienojoties ar komandas vadību, tika pieņemts lēmums, ka vismaz uz vasaras periodu Ingus paliks ar komandu un palīdzēs sagatavoties sezonai. Vēl vairāk. Ar Ingusu Paneteļejevu vadība noslēdza līgums, kurš paredz sadarbību līdz jaunajam gadam. Kā būs tālāk, rādīs laiks.

Sagatavošanās periodā komanda ne tikai darbojās fiziskās sagatavotības treniņos, bet arī piedalījās divos turnīros. Viens no tiem „Unihoc Riga Cup”, kurā piedalījās "Cēsu alus/Lekrings" (Latvija), "RTU/Inspecta" (Latvija), "Talsi/Triobet" (Latvija), "Akersberg IBK" (Zviedrija) un "Gruppe Frosch" (Šveice). Šīs komandas spēlēja elites grupā, kurā Bauska ierindojās 5./6.vietā, taču, komandas sniegums bija labs, atzīst galvenais treneris Ingus Panteļejevs. „Ar komandu no Šveices, kura spēlēja finālā, mēs grupu turnīrā uzvarējām ar 5:2. Komandas sastāvā bija daudz jaunO spēlētāju. Arī visai komandai piedalīšanās šāda veida turnīrā ir pirmā reize. Mēs izšķirošajā spēlē zaudējām „Talsiem”, un varu piebilst, ka, manuprāt, šī komanda vairs nebūs pastarīši. Talsi kļuvuši ļoti spēcīgi.”

    Otrais turnīrs ir pazīstamāks, kurā baušķenieki jau spēlē 5.reizi. Komanda aizcīnījās līdz 1/4finālam un arī šo panākumu treneris Ingus Panteļejevs vērtē atzinīgi: „Lielākai daļai spēlētāju arī šajā turnīrā dalība bija pirmo reizi. Problēma bija īsais spēlētāju soliņš. Sākam 7 cilvēku sastāvā, pats arī spēlēju. Vēlāk pievienojās vēl pāris, tad jau bijām 12. Darbi, citi iemesli, nevar vainot. Uz izšķirošo spēli, ja nemaldos, pret Sanktpēterburgu palikām deviņu vīru sastāvā, bet ,kā jau teicu, sniegums vērtējam kā ļoti labs.”

     Tik tālu par vasaras sagatavošanās procesiem. Komanda strādāja fiziski un piedalījās turnīros. Lielāka interese noteikti ir nevis par to, kas ir bijis, bet gan ,kas būs, respektīvi, kāds būs komandas sastāvs jaunajai sezonai. Prom gājēji, šurp nācēji, par to turpinājumā.

    Identiski pagājušajai sezonai arī šogad pieteikumā ieraudzīsim 18 personas. Praktiski kardinālu izmaiņu nav. Kā lielāko zaudējumu komandā var minēt Riharda Mallona nespēlēšanu. Treneris uzsver, ka, lai arī individuāli Rihards nebija no tiem spēcīgākajiem spēlētājiem, taču komandas sastāvā, konkrētajā maiņā ,viņš deva milzīgu artavu komandas labākam sniegumam. Puisi jau agrāk bija izteicies, ka labprātāk lielāku uzmanību veltītu mācībām un darbam. Lai izdodas. Kā otrs, un arī pēdējais komandas zaudējums ir Aivis Barkovskis. Treneris stāsta, ka Aivis nav redzēts nevienā treniņā vasarā, kas skaidrojam ar darbu, tomēr, tika pieņemts lēmums dot iespēju Aivim pienācīgi sagatavoties, apmeklēt treniņu un, ja rezultāts būs labs, tad turnīra otrajā aplī, iespējams, Aivis atgriezīsies komandā.

    Šurp nācēji ir divi. Komandai pievienojies, jau pazīstamais Edgars Lujāns, kurš iepriekš spēlējis zemāka līmeņa komandā Jelgavā. Ingus Panteļejevs slavē Edgara attieksmi un treniņa apmeklētību. „Edgars strādā, viņš grib spēlēt, to var redzēt. Lai cīnās un tad jau rezultāti būs.” Divi aiziet, divi atnāk. Par komandas otro papildinājumu kļuvis Zigmārs Liepa. „Viņš cenšas, daudz strādā. Par darbu un attieksmi es neko sliktu nevaru pateikt. Puikam ir iespēja, lai strādā un to izmanto. Attieksme un pareiza pieeja treniņu procesam viņam ir. Domāju, būs labi.”, tā treneris.

    Principā, šie divi spēlētāji ir tie, kuri ir/būtu gatavi Virslīgai. Romualds Paulovičs bija kandidāts, taču treneri neapmierināja darba pieeja un attieksme. Praktiski, vairs nav ko paņemt.

     Komandas tumšā puse. Nav ko slēpt. Komandas līderi/kodols nav apmeklējuši nevienu treniņu. Līdz pirmajai spēlei pāris dienas, bet līdz pat šim brīdim daži indivīdi nav redzēti. Kā būs sestdien? Uz šo jautājumu treneris Ingusam Panteļejevam  atbildes nav. „Skatīsimies, domāsim uz vietas. Redzēs kā būs. Taktiski, mums ir ļoti daudz jaunumu, kombinācijas, taču, ja nav vadošie spēlētāji treniņos, kā viņi iznāks ,ko sestdien darīt laukumā? Jaunajiem pateikšu, viņi zinās un centīsies izpildīt, jo ir strādājuši pie tā, bet kodols ko darīs, es nezinu.”

    Par sezonas mērķiem treneris runā izvairīgi, minot, ka konkrētu mērķu nav nedz no vadības nedz no viņa. „Nevēlos izvirzīt augstus mērķus, kurus reāli, pēc komandas gatavošanās un pieejamajiem resursiem nevaram izpildīt. Domāju, ka nokļūšana līdz 1/4finālam būs labs sasniegums. Tālāk, jāskatās, kā aizies sezona, spēlētāji un kādi būs rezultāti. Tad varēsim spriest, cik reāli ir sasniegt ko augstāku.”

    Sarunas noslēgumā treneris gan nezaudē optimismu. „Būs labi. Daudz jauna, kas ir mums taktiskajā ziņā, redzēs kā viss sakārtosies. Darīsim, mēģināsim. Tagad man personīgi ir ļoti daudz laika ko veltīt florbolam. Strādāsim. Būs labi.”

    Lūk, tāds mazs ieskats uz gaidāmo sezonu.

    Atgādinām ,ka pirmā spēle šo sestdien, 20.septembrī SN „Mēmele” pret komandu „Kurši.”

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe

 

"FK Bauska" komandas pirms sezonas apskats.

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija