FK «Bauska» nedēļas nogalē spēlē mainīgām sekmēm

2016-10-03 17:37

Aizvadītās nedēļas nogalē Elvi florbola līgas čempionātā FK «Bauska» komanda spēlējot mājās guva panākumu pagarinājumā pret liepājniekiem, bet viesos sīvā cīņā atzina «Triobet/Ulbroka» pārākumu.
 
1.oktobrī «Bauska» savā mājas zālē sporta namā «Mēmele» uzņēma viesus no Liepājas komandu «Kurši», kuras sastāvā spēlē bijušais baušķenieks Rolands Kovaļevskis. Tieši viņš vienību duelī atklāja spēles rezultātu, kuru pēcāk liepājnieki dubultoja. Rezultāta starpību pirmā perioda izskaņā samazināja Ralfs Rūdolfs Meimers, kuram tie bija pirmie vārti Latvijas spēcīgākajā florbola līgā. 
 
Spēles vidusdaļā viesi veica izrāvienu 2:4, bet komandām atgriežoties laukumā trešās trešdaļas sākumā baušķenieki sāka uguņot pēc tam, kad mājinieku komandas kapteinis Jānis Akmentiņš ģērbtuvēs pirms izšķirošās trešdaļas komandai veltīja skarbus vārdus. Netikai ar vārdiem, bet arī darbiem kapteinis vadīja savu komandu pretī labvēlīgam rezultātam. Vispirms Jānis ar lielisku tālmetienu rezultāta starpību samazināja. Pēc īsa brīža Romualds Paulovičs izlīdzināja rezultātu, bet jau nepilnu pus minūti vēlāk, tas pats Akmentiņš bija precīzs vēlreiz. 
 
Spēles beigu nogrieznī liepājniekiem nācās divas reizes atspēlēties. Pēdējā minūtē abām komandām bija lieliskas izdevības izraut uzvaru, bet tās palika neizmantotas un sekoja papildlaiks. Tajā savu rezultativitāti un Bauskas komandas līdera statusu apliecināja Toms Niedre, kurš papildlaikā guva vārtus un visu maču noslēdza ar diviem goliem un tikpat piespēlēm.

Dienu vēlāk, 2.oktobrī «Bauska» devās uz Toma Niedres pērn pārstāvēto komandu «Triobet/Ulbroka», kuras sastāvā šogad spēlē cits baušķenieks Rihards Mallons. Un jau atkal, gluži kā spēlē pret liepājniekiem, mača rezultātu atklāja bijušais baušķenieks, bet šoreiz Riharda personā. Viņa golam ātri atbildēja un bijušos komandas biedrus apbēdināja Toms Niedre. Spēles turpinājumā mājinieki veica 5:2 izrāvienu. «Bauska» cīnijās varonīgi, bet neskatoties uz Pētera Zeltiņa diviem vārtiem, atspēlēties neizdevās un mačs noslēdzās ar 5:4 «Triobet/Ulbroka» vienības labā.
Liepājas «Kurši» komandas spēlējošais treneris Mihails Kostusevs par spēli.
Šodien spēlējāt divās maiņās. Plānoti?
- Nē. Slimības dēļ netika divi spēlētāji, līdz ar to jau laikus sagatavojāmies, ceļā uz Bausku pašsajūta pasliktinājās vēl vienam spēlētājam. Iztrūka trīs būtiski florbolisti.
Nesen kā kluba galvenā trenera amatu atstāja Mārtiņš Krūms. Kā šis notikums ietekmē komandu?
- Varbūt iekšēji kas kādam ir savādāk, ko man nestāsta, bet visi džeki ir sapratuši, kas ir noticis. Komandā ir ļoti labs klimats, komandas gars. Pēdējā nedēļā nekas būtisks nav mainījies. Jūtamies labi, noskaņojums ir lielisks. Lai maksimāli koncentrētos trenera darbam, nolēmu nodot kapteiņa apsēju citam spēlētājam. Viss kas notiek, notiek uz labu.
Kāda ir jūsu nākotnes «Kuršu» vīzija raugoties galvenā trenera acīm?
- Krasi nekas nav jāmaina. Pamainīšu taktisko zīmējumu. Strādāsim pie mazām niansēm – pieturēt bumbu, nemest to tik ātri pretinieku zonā,  spēle vārtu priekšā.
Kā raksturojiet spēli?
- Bija daudz nianses, kuras mūs iegāza. Mēs gatavojoties spēlei skatāmies no kurām pozīcijām pretinieki izdara metienus. Par spīti tam, nespējām maksimāli neitralizēt atsevišķu spēlētāju vārtu guvumus. Pie iegūtā pārsvara sākām skriet un, šķiet, katrs gribēja iemest. Bauska to izmantoja un realizēja savu lielāko trumpi – pretuzbrukumus.
Par ko savus puišus vari uzlavēt šajā zaudējumā?
- Mēs bijām kā komanda. Protams, trīs punkti bija svarīgi, bet arī viens punkts ir no svara. Uzstādījums bija spēlēt mierīgi, nesteigties. Būt vienotiem. Mums tas izdevās, bet diemžēl, kā jau teicu - dažas neuzmanības un mēs zaudējām vārtus.
Kā Liepājā iet Rolandam Kovaļevskim? Puika trenējās, skolu nebasto, labi mācās?
- Ar Rolandu viss kārtībā. Iejuties komandā jau ir kopš pirmsākumiem. Treniņus apmeklē regulāri, daudz strādā, izliekas tajos. Katrreiz kad jautāju – kā iet pa skolu, viņš atbild ka viss kārtībā. Es ticu viņam (smejas.) domāju, ka viņš līdz galam nav atvēries, iespējams tam par iemeslu ir izlases slogs. Vēl divas vai trīs spēles un uzskatu, ko Rolands parādīs uz ko viņš ir spējīgs.

FK «Bauska» komandas treneris Ingus Panteļejevs par spēli.

Likās, ka spēlētāji bloķēja ļoti daudz metienus. Tāds bija uzstādījums?
- Jā, viens no, bet vēl mazliet, mazliet pietrūkst, lai ar šo spēles elementu būtu pilnībā apmierināts. Bet jā, jāpiekrīt, ka vīri šodien spēlēja ļoti pašaizliedzīgi un ja nebūtu šo bloķēto metienu, sazin kā viss beigtos.
Nācās dzīties pakaļ rezultātam. Kāpēc nonācāt līdz šādam scenārijam?
- Pieļāvām ļoti daudz individuālās kļūdas un nedaudz nepareizi nospēlējām pozicionāli aizsardzībā savā zonā, kā rezultātā ļāvām pretiniekiem izdarīt daudz metienus no distances.
Spēles sākums neizdevās.
- Nevarējām iemest. Nolēmu izmainīt maiņas – Pēteri Zeltiņu samainīju ar Māri Akmentiņu. Uzbrukums 1.maiņai kļuva nedaudz ātrāks. Bet Māris arī neslēpj, ka pašam vēl jāstrādā, lai sasniegtu optimālo fizisko formu.
Par trešo maiņu. Jā, ielaida vienus, bet arī iemeta.
- Ar šiem puišiem viss ir kārtībā. Patīk viņu atdeve, darbs treniņos, super. Jāstrādā pie aizsardzības, jo viņu galvenais uzdevums ir neielaist. Protams patīkami, ja var iemests, bet primārais ir neielaist.
Kuros spēles elementos pretinieku uzvarējāt, kuros zaudējāt?
- «Kurši» izskatījās fiziski ātrāki, bet savukārt mums izdevās laba un ātra pāreja no aizsardzības uzbrukumā, kas realizējās vārtu guvumā. Salīdzinot ar pirmo spēli, kad realizācija bija vāja, tad pret Liepāju mums izdevās sekmīgi realizēt pretuzbrukumus.
Pērn komandā viss juka un bruka. Šogad izskatās, ka veidojas laba komanda ar labiem spēlētājiem.
- Jā, pērnais gads nebija no tiem vieglākajiem. Arī šis tāds nebūs, bet šogad tiešām var teikt, ka veidojas komanda un laba komanda. Te arī savs nopelns ir kapteinim Jānim Akmentiņam, kurš savus kapteiņa pienākumus pilda lieliski. Ja nepieciešams, viņš pateiks kādu skarbāku vārdu, kas arī notika pēc otrās trešdaļas. Tāpat, viņš spēj rādīt piemēru arī laukumā. Viņš arī bez manas līdzdalības ir spējīgs savākt un noskaņot komandu.
Priekšā garš – sešu izbraukuma spēļu posms. Tas ir labi vai slikti?
- Mājās ir jāņem visas spēles, izbraukumā vismaz 50%. Viegli nebūs.
- Komandā šonedēļ gaidāms papildinājums – Elvis Holsts. Ar trešdienu viņš pievienosies komandai. Es neko nevaru pārmest Artim Barkovam. Viņš ir talantīgs un labs spēlētājs, kurš noteikti «Bauskas» vārtos šajā sezonā stāvēs ne reizi vien.

FK «Bauska» komandas kapteinis Jānis Akmentiņš par spēli.

Esi atgriezies Bauskā un Latvijas florbola augstākajā līmenī. Apsveicu! Prasīšu to pašu ko brālim - kā pats jūties spēlējot savā zālē un savu skatītāju priekšā?
- Jūtos lieliski, protams, patīkami atgriezties mājās. Pērn jau cerēju spēlēt, bet jutu, ka traumas dēļ nespēšu rādīt atzīstamu sniegumu. Komanda ir labi nokomplektēta. Jāspēlē tikai.
Kā raksturo komandas sniegumu šodien?
- Pirmajā periodā neizmantojām savas izdevības pretuzbrukumos. Vēlāk realizācija uzlabojās un rezultāts neizpalika. Tāpat arī «Kurši» nesameta savu momentus. Saraustīta spēle.
Pēc otrā perioda savācāties. Ģērbtuvēs kaut ko runājāt?
- Pateicu dažus skarbus vārdus dažiem spēlētājiem, arī pats uzvilkos, bet tāpēc, vai citu iemeslu dēļ, mums izdevās panākt vēlamo rezultātu - iemest vārtus. Kad iešu uz dušām, laikam būs jāatvainojas par skarbajiem vārdiem (smaida). Tomēr, no otras puses, kapteiņa apsējs tam arī ir domāt, lai es varu pateikt ko vairāk nekā citi.
Priekšā garš izbraukums. Labi vai slikti?
- Tur neko nevar darīt, bet atceros, ka arī citus gadus tā ir bijis. Tas nav nekas traks. Uzskatu, ka diezgan laba situācija. Izbraukumā var atņemt punktus un pēc tam maksimāli koncentrēties savam sniegumam savā zālē vairākas spēles pēc kārtas.

FK «Bauska» komandas treneris Ingus Panteļejevs par spēli Ulbrokā pret «Triobet/Ulbroka»

- Pieļāvām daudz kļūdas un nerealizējām savus momentus. Ja pret «Kuršiem» pretuzbrukums bija līmeni, tad Ulbrokā mums, lielākoties, pretuzbrukumi nevedās.
Iegāza arī noraidījumu. Mazākumā zaudējām divus vārtus. Smaga un grūta spēle bija. Jāuzslavē Artis Barkovs par savu spēju apliecināšanā jau otro maču pēc kārtas.
Laikam pret liepājniekiem laukumā atstājām tik daudz enerģijas un emocijas.
Gatavosimies nākamajai spēlei, piestrādāsim pie vairākuma. Nekas traks nav noticis.
 
FK «Bauska» komandai priekšā piecu izbraukumu spēļu sērija un nākamais mačs šo sestdien Rīgā pret «Rockets.»
 
 
 

FK «Bauska» nedēļas nogalē spēlē mainīgām sekmēm

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija