FK Bauska pēdējās spēles sekundēs mazākumā izrauj uzvaru, Kovaļevskis apstiprina iespējamo pāreju

2015-10-26 15:46
 
Četru zaudējumu sēriju «Elvi» līgas čempionātā izdevies pārtraukt florbola kluba «Bauska» spēlētājiem, kuri spēlējot mājās uzvarēja «Ķekavas Bulldogs» komandu ar 5:4, izšķirošos vārtus gūstot mača pēdējā minūtē skaitliskajā mazākumā.
 
«Bauska» čempionātu iesāka ar diviem panākumiem, viens no tiem pēcspēles soda metienos, taču tad sekoja četru zaudēto spēļu sērija. Neveiksmīgo čempionāta posmu izdevās pārtraukt 25.oktobrī uzvarot pēdējā vietā esošo «Ķekavas Bulldogs» komandu ar rezultātu 5:4. Panākums baušķeniekiem ļāva pakāpties turnīra tabulā par divām vietām, patlaban ieņemot 9.pozīciju. Jāatzīmē, ka «Bauskas» vārtus visu spēli sargāja trešais komandas vārtsargs – Artis Barkovs, kurš tika galā ar 11 no pretinieku komandas 15 izpildītajiem metieniem.
 
Spēles sākumā laukumā vairāk dominēja mājinieki, bet jau trešajā minūtē vadībā izvirzījās viesi. Baušķenieki ātri atbildēja, kad precīzs bija Rolands Kovaļevskis, pēc Artūra Barkova piespēles, kuram šis bija pirmais punkts spēlējot Latvijas augstākajā florbola sabiedrībā. Abām komandām bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču vārti pirmajā periodā vairs netika gūti.
 
Otrajā periodā situācija laukumā nemainījās.Viesi pirmie pārņēma vadību spēlē, bet jau atkal baušķenieki prata atspēlēties, kad precīzs bija Valdis Vāvers. Abas komandas ar pārliek daudz metieniem pa pretinieku vārtiem neizcēlās. «Bauska» pirmajā un otrajā periodā pa pretinieku taisnstūri izdarīja 14 metienus, kamēr viesi tikai deviņus.
 
Spēles pēdējā trešdaļā mājinieki ieguva divu vārtu pārsvaru, pēc tam, kad abas reizes rezultatīvs bija Rolands Kovaļevskis. Vieni vārti viņam gūti izpildot soda metienu. Interesantākie spēles notikumi risinājās mača izskaņā. Vispirms viesi prata atspēlēties, minūtes laikā gūstot divus vārtus, kad līdz spēlēs beigām bija atlikušas vien trīs minūtes. Spēles izskaņā mājinieki nonāca skaistilskajā mazākumā. Viņi ne tikai veiksmīgi aizstāvējās, bet gan prata mazākumā gūt uzvaras vārtus, kad pretuzbrukumā izcēlās Rolands Kovaļevskis, gūstot savus ceturtos vārtus spēlē. Pēdējo 30 sekunžu laikā viesi spēlēja divu vīru vairākumā, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Bauska aizstāvējās sekmīgi un noturēja vārtus neskartus, izcīnot laimīgu uzvaru ar 5:4.
 
FK «Bauska» komandas treneris Ingus Panteļejevs par spēli.
«Pēc kaunpilnā zaudējuma Lielvārdē, komandai bija jārebilitējas savu skatītāju priekšā. Jau pirms mača novēroju, ka florbolisti spēlei gatavojas daudz nopietnāk, viens otru uzmundrinot. Laukumā mēs vairāk dominējām pretinieku aizsardzības pusē, kāds arī ir mans uzstādījums. Arī paši aizsardzībā nospēlējām pārliecinošāk.»
 
Pirmo reizi «Elvi» līgas čempionātā sākumsastāvā izgāja «Bauskas» komandas trešais vārtsargs Artis Barkovs
«Reinis Kirilko Lielvārdē nospēlēja vāji, arī Elvis nebija vilcējs, turpretī Artis savās minūtēs nostāvējā pārliecinoši, tāpēc nolēmu viņam dot iespēju. Pirms mača sacīju, lai puisis spēlē savu spēli – mierīgi un pārliecinoši. Viņa sniegums bija ļoti labs, kļūdu praktiski nebija.»
 
Virknējumos izmaiņas. 
«Aiva Barkovska vietā laukumā sūtīju Romualdu Pauloviču. Šāds lēmums ne tik daudz atkarīgs no spēlētāju demonstrētā snieguma, bet gan komandas psiholoģiskā apsvēruma dēļ. Izmaiņas bija nepieciešamas, tāpēcarī šāds lēmums. Tā pat sastāvā iztrūka Andis Levītis, Ģirts Laugalis un Toms Rozentāls, bet atgriezies bija Pēteris Zeltiņš. Uzteicama ir Kovaļevska rezultativitāte. Tas ir rezultāts, kādu mēs no viņa gaidām.»
 
 
Rolands Kovaļevskis par spēli.
 
«Mēs kontrolējām spēles gaitu, daudz laika pavadījām pretinieka aizsardzības zonā, bet reāli apdraudēt pretinieka vārtus izdevās reti. Pārāk daudz pārkombinējām, centāmiesi izspēlēt kombinācijas līdz tukšiem vārtiem.
«Pēc zaudējuma Lielvārdē mums nebija varinatu-  bija jāuzvar, lai sajustu uzvaras garšu. Izdevās pārtraukt ieilgušo zaudējumu sēriju, par ko liels prieks.»
 
Runā, ka esi saņēmis piedāvājumu no Liepājas «Kuršiem.»
«Jā, piedāvājums ir, tagad man pašam jāpieņem lēmums. Es par to cenšos nedomāt, vēl laika ir diezgan. Tagad katrā spēlē domāju tikai par to, lai ar Bauskas komandu gūtu pēc iespējas vairāk uzvaras un pakāptos turnīra tabulā.»
 
«Ja izlemšu pārcelties uz Liepāju, tad tas varētu notikt otrajā čempionāta aplī, bet kā jau teicu, vēl laika ir diezgan.»
 
 
FK «Bauska» komandas labā rezultativitātes punktus guva – Rolands Kovaļevskis – 4+0, Valdis Vāvers – 1+1, Dinārs Vaitaitis 0+1, Artūrs Barkovs – 0+1.
 
Labākais spēlētājs FK «Bauska» komandā – Rolands Kovaļevskis.
 
Nākamā spēlē baušķeniekiem 31.oktobrī, mājās pret FK «Rīga» komandu.
 
 
Rakstu sagatavoja: A. Dulbe
 
 

 

FK Bauska pēdējās spēles sekundēs mazākumā izrauj uzvaru, Kovaļevskis apstiprina iespējamo pāreju

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija