FK Bauska sezonu noslēdz ar uzvaru un 9 vietu

2015-03-26 12:44

 

Pēdējo maču 2014./2015. gada sezonā «Elvi» florbola līgā vīriešiem 25. marta vakarā aizvadīja Bauskas florbolisti, kuri mājās ar 6:3 uzvarēja «Talsi/Triobet» vienību.

Izslēgšanas spēlēs neiekļuvusī FK «Bauska» komanda piedalījās tā dēvētajā «Cerību kausā,» kurā dalību ņēma 9.-14. vietas ieguvēji, neskaitot Latvijas U-19 komandu. Astoņos papildturnīra mačos baušķenieki tika pie sešiem panākumiem, bet divas reizes atzina pretinieku pārākumu. Pēc uzvaras pār talseniekiem Bauskas florbolistiem šajā sezonā 9. vieta čempionātā, kas ir salīdzinoši slikts rādītājs, ņemot vērā to, ka vienība pēdējos gados allaž spēlējusi izslēgšanas spēlēs. Tiesa, tajās tikt tālāk par pirmo kārtu nav izdevies sen.

Regulārajā turnīrā FK «Bauska» un «Talsi/Triobet» komandas abās tikšanās reizēs spēlēja neizšķirti. Vispirms Talsos fiksēts 4:4, bet Bauskā 7:7. Papildutrnīra pirmajā mačā viesos baušķenieki bija pārāki ar 7:10, bet trešdienas vakarā ar 6:3, tādējādi svinot četras uzvaras četros mačos šajā sezonā.

Spēles sākums Bauskā neliecināja par vienas vai otras komandas dominanci. Lai arī baušķeniekiem piederēja teritoriālais pārsvars, viņi izdarīja tikai sešus metienus pa pretinieku vārtiem, kamēr talsenieki atbildēja vien ar četriem raidījumiem pa Elvja Holsta sargāto cietoksni, tomēr abas komandas pa reizei prata iekarot vārtu vīru būrus un rezultāts pēc pirmās trešdaļas 1:1.

Pēc miegainā spēles sākumā pirmie pamodās baušķenieki, kuri guva piecus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 6:1. Pēteris Zeltiņš un Rolands Kovaļevskis bija precīzi vairākumā, bet otrais prata gūt vārtus arī mazākumā.

Mača trešajā trešdaļā viesi sasparojās un raidīdami divas bumbiņas Bauskas komandas vārtos samazināja starpību līdz 6:3. Mača turpinājumā vairāk punkti netika gūti. Iespēja bija R. Kovaļevskim, taču viņam soda metienā neizdevās pārspēt pretinieku vārtsargu.

 

Labākais spēlētājs FK «Bauska» komandā Valdis Vāvers, kurš punktus gan neguva.

 

Rezultatīvi Bauskas vienībā spēlēja

Rolands Kovaļevskis 2 + 1

Pēteris Zeltiņš 2+0

Ģirts Laugalis, Dinārs Vaitaitis 1+0

Aivis Barkovskis, Toms Niedre, Pēteris Maziks, Reinis Kirilko 0+1.

 

FK «Bauska» komandas treneris Ingus Panteļejevs par spēli.

Spēles sākums pasīvs.

«Talsi mums allaž bijuši neērts pretinieks. Divas reizes sezonā spēlējām neizšķirti, bet pirmajā pārspēļu mačā septiņu ar pus spēlētāju sastāvā uzvarējām. Lai arī sākums bija miegains, otrajā periodā visu nokārtojām un izšķīrām spēles likteni. Iemest varējām kā mēs tā viņi, bet izdevību pēc pirmajām 20 minūtēm nebija daudz.»

 

«Pateicoties pietiekoši lielajam spēlētāju skaitam pa seniem laikiem varējām uzspēlēt ar trijiem uzbrukuma trīniekiem, par ko prieks. Darba diena, spēle Bauskā un pēdējais mačs — šie varētu būt tie iemesli pārspēļu sastāva apmeklētības rekordam pārspēlēs (smaida).»

 

Sezona beigusies. Ko tālāk?

«Sezona beigusies tiem spēlētājiem, kuriem nav mači U18 čempionātā. Pārējiem puišiem treniņi turpinās. Esam nodrošinājuši pirmo vietu, kaut arī vēl divas spēles jāspēlē. Gaidīsim pretiniekus, trenēsimies. Pārējiem gan, kā jau teicu, sezona beigusies.»

 

«Treniņus būtu jāatsāk jūlijā, bet par to konkrēti varēšu sacīt vēlāk. Jāizlemj, vai turpināšu vadīt komandu. Laika vēl diezgan.»

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

FK Bauska sezonu noslēdz ar uzvaru un 9 vietu

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija