FK Bauska sezonu sāk ar grūtu uzvaru pār Bulldogiem

2013-09-22 22:53

 

    Šajā nedēļas nogalē startē 21. Latvijas vīriešu Virslīgas florbola čempionāts, kurā, protams, piedalās arī šā turnīra, no pašiem pirmsākumiem startējusī “FK Bauska” vienība.

    Pirmo šīs sezonas spēli baušķenieki aizvadīja Ķekavā, kur tikās ar “Ķekavas Bulldogi” komandu. Noraidījumiem pārpilnā spēlē, pamatlaikā uzvarētāju noskaidrot neizdevās. Papildlaikā veiksmīgāk nospēlē baušķenieki, kuri trīs sekundes pirms spēles beigām guva uzvaras nesošos vārtus. Tiesa, iespējamo trīs punktu vietā, iegūti vien divi.

Spēles rezultātu pirmajā minūtē atklāja mājinieki, bet ne uz ilgu laiku tribīnēs skanēja prieka dziesmas. Pēteris Zeltiņš trešajā minūtē izlīdzina rezultātu. Mirkli vēlāk, tas pats Zeltiņš jau vadībā izvirza Bauskas komandu. Pirmā perioda ietvaros “ FK Bauska”  vēl divreiz pārspēja pretinieku vārtsargu, kad precīzi meta Pēteris Maziks un Rolands Kovaļevskis.

Otrais periods aizritēja nelielā mājinieku pārsvarā. Pēc otrā perioda 4-6 par labu Bauskai. Komandas labā vārtus guva Rolands Kovaļevskis, kuram otrais precīzais raidījums šovakar, kā arī precīzs Valdis Vāvers.

Trešā perioda sākums baušķeniekiem, vairāk kā nelabvēlīgs. Slimība, kura nav izārstēta, proti, spēle beidzas pēc švilpes, Bausku nav pametusi. Ielaižot četrus bezatbildes vārtus Bauska jau iedzinējos ar 6-8. Tikai Pētera Zeltiņa trīs gūtie vārti, neļauj Bauskai piedzīvot kaunpilnu zaudējumu. Rezultāts 8-9, kad atlikušas 5 minūtes. Mājinieki, tomēr izlīdzina rezultātu un seko spēles papildlaiks.

Papildlaikā uzvaras vārti Toma Niedres kontā, kurš guva vārtus tikai 3 sekundes pirms papildlaika beigām.

 

Galvenais treneris Ingus Panteļejevs, pēc spēls atzīst, ka šie bezjēdzīgie noraidījumi, ļoti kardināli iespaidoja spēles gaitu.

“ Uz noraidīto sola šajā spēlē sēdējām 18 minūtes. Paveicās, ka pretinieks bija tik pat “dāsns” un pilnībā neizmantoja, šos mūsu muļķīgos noraidījumus.”

“ Pirmajā trešdaļā ar spēles gaitu biju ļoti apmierināts, neskatoties uz to, ka tik ātri zaudējām vārtus. Spēlētāji spēlēja savās vietās, precīzi nospēlēja pozicionāli, neļaujot pretiniekam brīvi darboties mūsu aizsardzības zonā.”

Puiši aizmirsa, ka jāspēlē visas 60 minūtes, nevis jāpārstāj spēlēt tad, kad ir iekrāts 3-4 vārtu pārsvars, kas, starp citu, pagājušajā sezonā bija komandai raksturīgi. 

“ Taisnība. Tā ir psiholoģiska nenoturība. Zaudējam koncentrēšanos, liekas, ka esam jau uzvarējuši spēles vidusdaļā. Tā nedrīkst būt, lai gan, tā tiešām ir slimība, kura steigšus jāārstē. Bet jāatzīst, ka ‘’Bulldogi’’ ir kļuvuši spēcīgāki, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu.”

Vārtsargu nomainījāt, jo?

“Salaida iekšā ņemamos golus. Vienkārši viņam šodien negāja. Nolēmu, ka labāk izdarīt vārtsargu maiņu, lai iespaidotu labvēlīgi spēles rezultātu.”

Pēteris & Co sistēma strādā.

“Pirmā maiņa dara to, kas tai ir jādara. Šodien tas bija Pēteris, ceru ka viņa piemēram sekos pārējie. Pirmā maiņa savu uzdevumu pilda.”

Pilda arī aizsardzībā?

“Iemetam 5, saņemam pretī 5. Ar aizsardzību esmu ļoti neapmierināts. Jāmet 5, bet mazāk jālaiž iekšā. “

Kā vīriem ar fizisko?

“To vēl pagaidām nevar novērot. Vēl jāturpina strādāt, lai gūtu labākus rezultātus.”

 

Ingus Panteļējevs piepilda, ka mierinājums trenerim esot fakts, ka šī spēle cerams būs neveiksmīgākā sezonā.

 

Nākamā nedēļa mūsu spēlētājiem ir brīva. Savukārt, aiznākam nedēļ, ja nekas nemainīsies, tad būs divas izbraukuma spēles, gan sestdien, gan svētdien.

 

Rakstu sagatavoja- A.Dulbe