FK Bauska komandā jaunajā sezonā nespēlēs septiņi spēlētāji

2015-09-18 17:18

 

«FK Bauska» florbola komandas galvenais treneris, Ingus Panteļejevs, informē par komandas gatavošanos jaunajai «Elvi» florbola vīriešu līgas sezonai, sastāva izmaiņām un prognozē sezonas rezultātus.
 
Gatavošanās sezonai :
Treniņus sākām jūlija vidū. Strādājām pie fiziskās sagatavotības, kā arī no augusta mēneša darbojāmies zālē ar nūjām. Tuvojoties sezonai ar vien lielāks uzsvars tiek likts uz speciālo fizisko sagatavotību. Piedalījāmies divos starptautiskos vasaras turnīros -  ‘’Czech Open 2015” (3.v.) un „Latvian Open 2015” (2.v.) Par mūsu sekmēm šajos turnīros daudz ir rakstīts, tāpēc vairs neatkārtošu.
Pirms nedēļas devāmies uz Lielvārdi, lai pārbaudītu savus spēkus pret vienu no pēdējo gadu vadošajām Latvijas virslīgas komandām – „Lielvārde”. Aizvadījām pilnu spēli 3x20min. Rezultāts 4:15 (0:3,0:9,4:3). Uzreiz gan jāpiebilst, ka aizbraucām nepilnā sastāvā, līdzi ņemot vairākus puišus no U16 komandas. Tātad kopā 11 laukuma spēlētāji un 2 vārtsargi. Pārbaudes spēlēs rezultāts uz tablo nav galvenais. Šādās spēlēs tiek atstrādāti dažādi spēles taktiskie varianti, gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, ļoti uzskatāmi ir redzamas kļūdas, gan komandas kopējā sadarbībā, gan individuālajās darbībās. Svarīgi šīs kļūdas rūpīgi izanalizēt un līdz sezonas sākumam novērst. Pirmajā un trešajā trešdaļā vārtos mums spēlēja Reinis Kirilko, otrajā trešdaļā savu debiju augstākā līmenī pierādīja Artis Barkovs. Neskatoties uz to, ka tika ielaisti 9 vārti, ļoti rupjas kļūdas vārtsarga darbībā netika pieļautas. Kopumā par spēli - ļoti vāja momentu realizācija, sevišķi jau pirmā uzbrucēju trijnieka izpildījumā- Rolands Kovaļevskis, Valdis Vāvers un Aivis Barkovskis. Šim trio opietni jāstrādā pie sadarbībām ātrajā uzbrukumā (3:2), kā arī uzbrukuma sākuma veidošanai pozicionālā spēlē. Daudz taktisko kļūdu spēlējot aizsardzībā pretinieku un savā zonā.
Sastāvs :
Salīdzinot ar pagājušo sezonu, ir diezgan lielas izmaiņas sastāvā. Šobrīd komandas pieteikumā ir atrodami 16 spēlētāji, no kuriem trīs ir vārtsargi. Visticamāk, līdz sezonas pirmajai spēlei, papildus tiks pieteikti vēl divi spēlētāji no jauniešu sistēmas. Tātad no pagājušās sezonas sastāva nav septiņu spēlētāju (iespējams, ka, kāds no šiem spēlētājiem sezonas gaitā vēl tiks pieteikts). Toms Niedre pārgājis (izīrēts) uz Ulbroku. Kristaps Namiķis spēlē hokeju LČ virslīgā HK Zemgale/LLU sastāvā. Pēteris Maziks gatavojas veterānu čempionātam. Gints Velmunskis vismaz sezonas sākumā sastāvā nebūs - darbs, mācības. Edgars Liepa personīgu apsvērumu dēļ nolēmis sezonu izlaist. Reinis Paegle jau pagājušo sezonu spēlēja ļoti minimāli, un vismaz pagaidām Reinis ir ļoti tālu no tā līmeņa, kāds viņam bija pirms divām sezonām. Protams, daudz laika aizņem laivu sacīkstes, kur Reinis startē augstā līmenī. Edgars Lujāns pagājušo sezonu, pēc vairāku gadu pārtraukuma bija atgriezies virslīgā, bet parādītais sniegums mani neapmierināja, tāpēc šosezon sastāvā viņa nav. Vasarā runāju ar Rihardu Mallonu, par iespējamo atgriešanos komandas sastāvā, bet, galvenokārt jau mācību dēļ, Rihards paliks Rīgā. No jauniešu sistēmas pirmo gadu virslīgā spēlēs Romualds Paulovičš, Artis un Artūrs Barkovi.
Prognozes :
Tātad, kā jau minēju savā iepriekšējā rakstā, šobrīd es reāli skatos uz komandas sastāvu un tā iespējām. Pirmais un galvenais uzdevums komandai – iekļūt labāko astotniekā. Neskatoties uz lielajām izmaiņām komandas sastāvā, visi labākie, izņemot Tomu Niedri, ir palikuši un ir gatavi cīnīties.
Domāju šis būs viens no interesantākajiem virslīgas čempionātiem pēdējo gadu laikā, jo izteikti vāju komandu šogad nav, tā kā cīņa par pirmo astotnieku būs ļoti sīva, un par vietas saglabāšanu virslīgā tāpat. Šosezon, tās četras komandas, kuras netiks pirmajā astotniekā, divu apļu turnīrā(saglabājot esošos punktus), noskaidros vājāko komandu virslīgā, kura cīnīsies ar pirmās līgas labāko komandu (sērijā līdz četrām uzvarām) par vietas saglabāšanu virslīgā. Tā kā intriga gaidāma līdz pat sezonas beigām. Arī pretendenti uz pirmo trijnieku ir tikai palikuši vairāk.
Mums šīs sezonas pirmā kārta, kas sākas jau šonedēļ ir brīva, tā kā sezonu atklāsim 26. septembrī Bauskā ar spēli pret FBK Valmiera/VIA . Ļoti ceru uz lielu atbalstu no fanu puses, savukārt mēs centīsimies jūs nepievilt.
 
I. Panteļejevs. 
 

 

FK Bauska komandā jaunajā sezonā nespēlēs septiņi spēlētāji

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija