FK Bauska florbolistiem sudrabs Latvian Open turnīrā

2015-08-24 17:24

FK Bauska komandas kopbilde pēc fināla Latvian Open vīriešu konkurencē
 
Aizvadītās nedēļas nogalē no 20. – 23. augustam Valmierā un Kocēnos notika Latvijas spēcīgākais vasaras florbola turnīrs «Latvian Open 2015», kurā vēsturisku panākumu guva FK «Bauska» florbolisti izcīnot otro vietu vīriešu grupā.

Biedrības «Kocēnu Sporta klubs» rīkotajā un Latvijas Florbola savienības (LFS) oficiāli atzītajā turnīrā, kas iekļauts Starptautiskās florbola federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā, šoreiz piedalījās 28 komandas – 20 vīriešu un astoņas sieviešu, ne tikai no Latvijas, bet arī no Zviedrijas, Somijas, Šveices, Krievijas un Baltkrievijas.

Vīriešu grupā, kurā startēja arī FK «Bauska» vienība, cīnījās 16 komandas, kuras tika sadalītas četrās grupās. Katras grupu trešās un ceturtās vietas īpašnieces tikās 1/16 finālā, otrā vieta izslēgšanas spēlēs uzsāka no 1/8 fināla, bet grupu uzvarētāji cīņu par medaļām uzsāka no 1/4 fināla.  «Latvian Open» turnīrā spēles laiks ir 15x2 minūtes.
 
Izloze lēma, ka baušķenieki sacentīsies vienā grupā ar komandu no Krievijas –  «FBK Spartak», latviešu –  FK «JeNo» un labi pazīstamo, «Elvi» līgas čempionāta dalībnieci –  FBK «Valmiera/VIA» komandu.
 
Pirmajā čempionāta spēlē pret krieviem, baušķenieki bija vien deviņu vīru sastāvā un spēlētāja kreklu mugurā vilka arī komandas treneris Ingus Panteļejevs. Jau spēles pirmajā periodā baušķenieki ielika stingrus pamatus uzvarai, izvirzoties vadībā ar 6:2, bet spēlei noslēdzoties tablo vēstīja 7:4 zemgaliešu labā. Pelnīti labākā spēlētāja gods mačā baušķeniekam – Rolandam Kovaļevskim, kuram trīs vārti un divas rezultatīvas piespēles (3+2.) Šajā spēlē debiju FK «Bauska» pieaugušo komandā piedzīvoja Romualds Paulovičs, kurš pievienojies sastāvam no jauniešu vienības. Tieši īslīcietis atklāja spēles rezultātu, bet maču kopumā noslēdza ar 1+2 punktiem.
 
Romualds turpināja spēlēt rezultatīvi arī otrajā mačā pret latviešu FK «JeNo», jeb «Elvi» līgas vienības «Jelgavas novads» spēlētājiem. Atkal pirmie vārti spēlē Romualda kontā, bet visā mačā, tā pat kā Kovaļevskim, viņam divi vārti. Diemžēl puišu rezultativitāte nelīdzēja un Bauskai nācās atzīt pretinieka pārspēku ar 4:7, piedzīvojot, līdz pat finālam, vienīgo zaudējumu turnīrā. Šajā mačā komandai pievienojās Valdis Vāvers un Pēteris Zeltiņš.
Grupu trešajā, pēdējā spēlē pretiniekos spēcīgā, ļoti labi pazīstamā FBK «Valmiera/VIA» ar kuru ne reizi vien jau vairāku gadu garumā nācies sacensties Latvijas čempionātā, jeb «Elvī» līgā. Visai negaidīti pārliecinošu uzvaru ar 11:3 guva baušķenieki, nodrošinot pirmo vietu grupā. Lielisks spēlē Aivis Barkovskis kurš guva piecus vārtus, bet Rolandam Kovaļevskim turnīrā otrais «hat – trick», jeb trīs vārti spēlē.

Startējot izslēgšanas spēlēm, Bauskas komandai pievienojās –  Nikita Maksurovs, jauniešu komandas spēlētājs Artis Barkovs un vēl vien pieaugušo komandas debitans, spēlētājs, kurš arī turpmāk, pēc trenera teiktā, Latvijas čempionātā pārstāvēs Bausku  –  Artūrs Barkovs.
Turnīra ceturtdaļfinālā baušķeniekiem pretī stājās FK «Rīga – 1» komanda, kurā lielākā daļas spēlētāji ir «Elvi» līgas FK «Rīga» komandas pārstāvji. Pirmā perioda laikā baušķenieki nonāca iedzinējos ar 0:2, bet tad Kovaļevska un Uģa Ritvara Jirgensona vārti pusotru minūti līdz pamatlaika beigām ļāva Bauskai izglābties no zaudējuma pamatlaikā. Turnīrā papildlaiks netiek spēlēts. Izpildītājos pēcspēles soda metienos pārāki bija baušķenieki. Savu nezūdošo spēlētāja meistarību nodemonstrēja treneris, Ingus Panteļejevs, kurš savā izgājienā viens pret vienu «izmētāja» vārtsargu uz visām debess pusēm un raidīja bumbiņu tukšo vārtos, realizējot izšķirošo soda metienu.
 
Pusfinālā FK «Bauska» komandai pretī stājās «Rubene.» Arī šis duelis tik pat spraigs kā iepriekšējais, tikai šoreiz uzvara ar 3:2 jau spēles pamatlaikā. Pirmais puslaiks noslēdzās 2:2, bet tad otrā puslaika sākumā uzvaras vārtus guva Romualds Paulovičs.
 
Vēsturiskajā finālā baušķenieki sacentās ar jau grupu spēlēs uzvarēto «Valmieru.» Neskatoties uz pārliecinošo panākumu grupu spēlēs, kad komandā nebija tās galvenais treneris, finālā kā jau finālā –  uz vieglu pastaigu var necerēt. Pirmos vārtus spēlē guva Pēteris Zeltiņš, taču valmierieši ātri atspēlējās un pārtraukumā «Bauska» devās iedzinējos ar 1:2.
Otrajā puslaikā daudz veiksmīgāk savas iespējas realizēja valmierieši, kuri panāca 5:1, bet skanot spēles beigu sirēnai rezultāts uz tablo vēstīja 5:2 «Valmieras» labā.

FK «Bauska» komandas treneris, Ingus Panteļejevs pēc turnīra dalījās savos novērojumos par turnīru. «Protams, rezultāts ir apsveicams, taču nevajadzētu pārvērtēt sevi. Tas bija turnīrs, kurā spēles laiks ir tikai 30 minūtes. Žēl, ka mums rezervistu soliņš tik īss, kamēr pretiniekiem divas reizes garāks. Kopumā, turnīrs izdevies, rezultāts atzīstams. Redzu pozitīvas iezīmes –  uzlabojas spēle aizsardzībā un spēlētāji izpilda manis norādīto spēles plānu,» tā treneris. Ingus uzteic Romualdu Pauloviču. «Viņu redzu kā stabilu pamatsastāva spēlētāju. Puisim ir visi dotumi, lai kļūtu par vienu no komandas līderiem. Malacis! Protams, jāuzlabo fiziskā sagatavotība, kā arī vairāk jāizprot taktiskais zīmējums, bet to visu var panākt trenējoties,» tā Ingus.
 
Simboliskā izlasē vīriešu grupā tika iekļauti divi mūsu komandas spēlētāji – uzbrucējs Rolands Klovaļevskis un vārtsargs Reinis Kirilko.
 
Rolands Kovaļevskis vīriešu grupā bija otrs rezultatīvākais spēlētājs, bet visā turnīrā ceturtais. Toties pēc gūtajiem vārtiem viņš bija absolūti labākais vārtu guvēj visā turnīrā. 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 

FK Bauska florbolistiem sudrabs Latvian Open turnīrā

neredzamie

ašais | 2015-08-24

Grūti bija ieraudzīt Maksurovu un Barkovus spēles tv pārraidē...un citus virslīgas spēlētàjus- izredzētos

Jauna diskusija