Katastrofālais 3. periods liedz Bauskai uzvarēt Valmierā

2015-11-30 20:26
 
«Elvi» līgas florbola čempionātā sešu izbraukumu spēļu sēriju turpina FK «Bauska» komanda. Ceturtajā izbraukuma mačā baušķenieki katastrofāli spēlēja 3.periodā, kurā ar 1:7 zaudēts «FBK Valmiera/VIA» komandai, bet visā spēlē viesi no Bauskas saviem pretiniekiem piekāpās ar 6:10. Jāatzīmē ka, baušķenieku rindās debitēja trīs jaunie spēlētāji – «Bauskas BJSS» U 18 komandas florbolisti – Rūdolfs Brikmanis un Rūdolfs Vilcāns, kuri darbojās uzbrukumā 3.maiņā un aizsargs Armands Lauva. FK «Bauska» komandas pieteikumā Valmierā bija 13 laukuma spēlētāji un 3 vārtsargi, nevis 20, kā norādīts protokolā.
 
Spēles sākumā un visā mačā, daudz bīstamāk uzbruka mājinieki, taču baušķeniekus glāba veiksme, vai Reiņa Kirilko prasmīgās darbības vārtos. Kas neizdevās pretiniekiem, izdevās «Bauskai». Spēlējot skaitliskajā vairākumā komandas rezultatīvākais spēlētājs Valdis Vāvers atklāja mača rezultātu. Pēc pirmā perioda – 1:0 viesiem no Bauskas par labu.
 
Otrajā perioda ievadā Vāvers dubultoja pārsvaru, bet mājinieki deva prettriecienu gūstot trīs vārtus, pēdējos spelējot skaitliskajā mazākumā. «Bauska» atguvās pēc Ģirta Laugaļa realizētā vairākuma, Valda Vāvera trešajiem vārtiem spēlē un Dināra Vaitaiša skaistajam golam no vārtu aizvārtes un rezultāts kļuva jau 5:3 viesiem par labu.
 
Tiesa, baušķenieku prieki bija īsi. Trešā perioda sākumā FK «Bauska» florbolisti piedzīvoja sešu minūšu ilgu murgu, kura laikā «Valmiera» guva piecus vārtus pēc kārtas, panākot 8:5 savā labā. Gints Velmunskis Bauskas komandas labā vienus vārtus skaitliskajā mazākumā atguva, bet mājinieki atbildi parādā nepalika un gūstot vēl divus vārtus sagādāja «Bauskai» zaudējumu ar 10:6.
 
FK «Bauska» komandas treneris Ingus Panteļejevs par spēli.
 
Kas notika trešajā periodā - tajā zaudējums ar 1:7.
«Pietrūka spēka. Spēlējot aizsardzībā kļūdījāmies pozicionāli, nespējām bloķēt metienus. Pretinieka pārsvars bija jūtams visas spēles garumā un, lai arī pirmajos divos periodos viņiem ar realizāciju neveicās, trešajā periodā «Valmiera» savas iespējas izmantoja.»
 
Kā jaunie spēlētāji nospēlēja?
«Spēlējam ar divām maiņām, bet trešais virknējums  ar diviem debitantiem – Rūdolfu Brikmani un Rūdolfu Vilcānu laukumā devās epizodiski, tāpēc ir gūti vērtēt jauno censoņu sniegumu. Aizsargam Armandam Lauvam pilns spēles laiks. Viņs nospēlēja labi.» 
 
Kā vērtē izvērtušos situāciju tabulā, kad no izslēgšanas spēļu zonas komanda atpaliek par 5 punktiem? 
«Situācija tabulā ir nelabvēlīgā. Atstarpe starp mūsu vietu tabulā un «play-off» zonu palielinās. Esam veiksmīgi sākuši spēlēt vairākumā, tagad centīsimies sakārtot spēli aizsardzībā, kas patlaban ir galvenais uzdevums. Otrajā aplī centīismies sniegumu uzlabot gūstot vairāk uzvaru. Situāciju, protams, centīsimies uzlabot» 
 
 
Rezultativitātes punktus FK «Bauska» labā guva – Valdis Vāvers – 3 vārti, Dinārs Vaitaitis – 1 vārti + 2 rezultatīvas piespēles, Gints Velmunskis – 1+1, Ģirts Laugalis – 1+0, Romualds Paulovičs un Aivis Barkovskis – 0+1.
 
 
Zaudējums Valmierā «Bauskai» bija trešais pēc kārtas. Šobrīd baušķenieki ar 12 punktiem 12 spēlēs ieņem 10 vietu turnīrā, par pieciem punktiem atpaliekot no izslēgšanas spēļu zonas.
 
 
Nākamā spēlē FK «Bauska» komandai 6.decembrī Ulbrokā pret «Ulbroka/FS Masters» komandu. 
 
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 
 

Katastrofālais 3. periods liedz Bauskai uzvarēt Valmierā

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija