Florbola nedēļa - virslīgā zaudējums, 2.līgā pirmā uzvara pamatlaikā, veterāni turpina teicami + FOTO

2015-11-24 18:08
 
Latvijas florbola savienības čempionātos pagājušajā nedēļā ar mainīgām sekmēm spēlēja vairākās Bauskas florbola komandas.
 
«ELVI» LĪGA
Augstākajā Latvijas florbola sabiedrībā, jeb «Elvi» līgas čempionātā, 21.novembrī florbola klubs (FK) «Bauska» viesojās Liepājā, sacenšoties ar vietējo «Kurši» komandu. Vēja pilsētas sastāvā savu pirmo spēli aizvadīja baušķenieks, jau bijušais FK «Bauska» spēlētājs – Rolands Kovaļevskis.
 
 
Spēli Liepāja aktīvāk iesāka viesi no Bauskas, vairākos uzbrukumos pēc kārtas bīstami apdraudot pretinieku vārtus. Viesu centieni vainagojās panākumiem. Vispirms kuriozus vārtus no sava laukuma puses guva Ģirts Laugalis, bet mirkli vēlāk Gints Velmunskis ar skaistu metienu vārtu devītniekā dubultoja pārsvaru. Liepāja ātri deva atbildi, kad pirmos komandas vārtus spēlē un savus jaunajā vienība guva tieši R. Kovaļevskis. Otros vārtus baušķenieki zaudēja skaitliskajā vairākumā,kad laukuma centrā, zaudējot bumbiņu, rupji kļūdījās Andis Levītis, kura kļūdu pretinieki pārvērta vārtu guvumā.
 
Otrajā periodā baušķenieku ofensīva pieklusa un spēles tempu diktēja mājinieki, kamēr baušķenieki, spēlējot tikai desmit vīru sastāvā, spēles tempu centās mazināt. Liepājnieki perioda ievadā minūtes laikā guva divus vārtus panākot 4:2, bet pateicoties Ģirta Laugaļa realizētajam skaitliskajam vairākumam un Aiva Barkovska metienam rezultātas jau minūtes laikā atkal kļuva neizšķirts – 4:4.
 
Diemžēl, bet Bauskas rindās šajā spēlē pa rupjai kļūdai arī Ģirtam Laugalim, kurš neskatoties deva piespēli uz savu vārtu pusi, bet tur atradās nevis viņa komandas biedrs, bet gan pretinieks, kurš šādu iespēju izmantoja un guva vārtus. Dažas sekundes vēlāk liepājnieki guva sestos vārtus, atjaunojot divu vārtu starpību – 6:4. Trešā perioda atlikušo minūšu laikā Aivis Barkovskis realizēja vairākumu samazinot rezultāta starpību līdz minumumam, bet jau atkal mājinieki iemeta un spēle bija noslēgusies ar rezultātu 7:5 Liepājas «Kurši» labā.
 
FK «Bauska» komandas treneris Ingus Panteļejevs par spēli.
 
Pirmajā periodā izveidojāt daudz momentu, spēlējāt ātru florbolu, kaut bijām tikai desmit vīru sastāvā.
«Domāju, ka ar pirmā perioda spēli mēs pārsteidzām pretinieku. Komandas spēlētāju uzdevums bija aktīva spēle pretinieku zonā. Pirmajā periodā centāmies spēlēt ātri, gribējām samest pēc iespējas vairāk vārtus.»
 
Apzinoties, ka jāspēlē vēl divi periodi, kādus norādījumus devi pēc pirmajām divdesmit minūtēm?
 
«Otrajā periodā mums nācās iesēsties aizsardzībā un spēlēt uz pretuzbrukumiem, tādā veidā cenšoties slāpēt spēles tempu. Desmit vīru sastāvā diktēt noteikumus laukumā ir ļoti grūti, tāpēc gaidījām savas iespējas.»
 
Levītim un Laugalim rupjas kļūdas brīdī, kad tas viss mazāk bija nepieciešams.
«Divi komandas pieredzējušakie spēlētāji kļūdījās brīžos, kad mums bija iespēja lauzt spēles gaitu sev par labu, taču notika pretējais - zaudējām svarīgus vārtus. Grūti ko komentēt, spēciāli viņi nekļūdījās. Tā reizēm noteik, arī pašiem pieredzes bagātākajiem komandas spēlētājiem.Protams, šie notikumi  atstāja lielu ietekmi uz komandas turpmāko spēli.»
 
Uz Liepāju devāties desmit vīru sastāvā. Vai ir paredzēti komandai papildinājumi?
«Jau nākamajā spēle vienības rindas pastiprinās trīs jaunie censoņi no «Bauskas BJSS» U18 jauniešu komandas – Rūdolfs Brikmanis, Rūdolfs Vilcāns un Ronalds Bēmanis. Jaunie cenosņi sagādās komandā iekšējo konkurenci un pirmajās spēlēs ļaus komandas biedriem atvilkt elpu, saglabājot vairāk spēkus visas spēles garumā.»
 
Kā vērtē Kovaļevska sniegumu? 
 
«Novēlu viņam pilnveidoties un kļūt par vēl labāku florbolistu. Jau kopš vasaras sākuma viņš domās bija Liepājā un ar nepacietību gaidīja šo notikumu, kas, godīgi sakot, mazliet atstāja negatīvu ietekmi uz viņa spēli Bauskas komandas rindās. Kopš piedāvājuma izteikšanas, Rolands vairs nebija gatavs spēlēt Bauskā. Lai viņam Liepājā veicās.»
 
 
Punktus FK «Bauska» komandas labā guva – Aivis Barkovskis, Ģirts Laugalis – 2 vārti, Gints Velmunskis – 1 vārti + 1 rezultatīva piespēle, Pēteris Zeltiņš, Andis Levītis, Nikita Maksurovs  – 1 rezultatīva piespēle.
 
«Bauska» ar 12 punktiem 11 spēlēs ieņem desmito vietu tabulā, par četriem punktiem atpaliekot no play-off zonas. Nākamā spēle FK «Bauska» komandai 28.novembrī, Valmierā.
 
 
2.LĪGA.
Latvijas florbola savienības 2. līgas čempionātā aizvadītās nedēlas nogalē divas spēles nospēlēja SC «Mēmele/Code» komanda. Savā pirmajā mājas spēle, 20.novembrī ar rezultātu 11:9 uzvarēta «Ķekavas Bulldogs 2» komanda, bet 22.novembrī  viesojoties Rojā pie grupas līderiem FK «Roja – Rauda Print», ciests zaudējums ar 7:3.
 
Codes pamatskolas sporta zālē maču veiksmīgāk iesāka viesi, jau 11. sekundē izvirzoties vadībā, bet pēc dažām minūtēm jau 3:1 ķekavnieku labā. Mājinieki, pārvarējuši acīm redzamo satraukumu uzsāka atspēlēšanos. Vispirms pirmajā periodā Bauskas novada komanda guva četrus bezatbildes vārtus un pārtraukumā devās jau esot vadībā ar 5:3. Arī otrajā periodā prasmīgāk spēlēja mājinieki, kuri guva vēl piecus vārtus, kamēr pretiniekam trīs precīzi raidījumi un pirms pēdējās trešdaļas rezultāts 10:6 SC «Mēmele/Code» komandas labā.
 
Noslēdzošajā perioda sākumā Bauskas komanda iemeta vēl vienus vārtus, piespiežot pretiniekiem vēl 13 minūtes pirms spēles beigām mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Viesi līdz mača beigām guva trīs vārtus, bet ar to arī spēle bija beigusies. «Mēmele/Code» veiksmīgi noturēja iekrāto pārsvaru un svinēja pirmo uzvaru pamatlaikā čempionātā.
 
Spēlē pret «Ķekavas Bulldogs 2» rezultativitātes punktus SC «Mēmele/Code» komandas labā guva – Edijs Velhoviks – 2 vārti + 1 rezultatīva piespēle, Justs Baltmanis, Oskars Švāgers, Jānis Aizbalts – 2+0, Elvijs Artimovičs, Artūrs Žilinskis, Artūrs Breijers – 1+1, Artūrs Dulbe – 0+2, Kārlis Ķikurs – 0+1.
 
 
 
Svētdien, 22. novembrī SC «Mēmele/Code» komanda devās uz Roju, kur spēkiem mērojās ar grupas līderiem, vēl ne reizi nezaudējušo FK «Roja – Rauda Print» komandu.
Jau no paša sākuma mājinieku komandas spēlētāji kontrolēja bumbiņu savā aizsardzības zonā, cenšoties izspēlēt kombināciju caur bortu, un no aizvārtes izspēlēt uz metienu, bet kad baušķenieki «atkoda» pretiniekus, mājinieki izpildīja ļoti daudz metienus no savas laukuma puses. Saspēlēties uz mazā florbola laukuma bija ļoti grūti, tāpēc arī baušķenieki pa pretinieku vārtiem meta itin bieži. Metienu attiecība – 40:32 mājinieku labā.
 
Pirmajā periodā viesi no Bauskas novada nokļuva iedzinējos ar 0:2, bet otrā perioda laikā no jau nelabvēlīgā 0:3, baušķenieki pietuvojās līdz minimālam vārtu deficītam – 2:3.
 
Izškirošajā spēles trešdaļā, baušķenieki vairāk cīnījās pret tiesnešiem, nekā pretiniekiem. Vairāku lēmumu pieņemšanā tiesnešu starpā valdīja viedokļu atšķirības, bet allaž lēmums tika pieņemt par sliktu viesiem no Bauskas. Šajā spēlē tika izspēlētās vismaz 15 strīda situācijas. Vēl pēdējās trešdaļas vidū SC «Mēmele/Code»  atradās iedzinējos ar 3:4 un jau pārņēma spēles grožu savās rokās, vairākkārt bīstami uzbrūkot un pārņemot teritoriālo pārsvaru, bet jau atkal savu vārdu teica tiesneši. Mājinieki situāciju izmantoja un palielinot pārsvaru līdz 7:3 svinēja uzvaru.
 
SC «Mēmele/Code» komandas labā punktus guva – Guntars Krukovskis – 1+1, Kristaps Kalniņš, Edijs Velhoviks – 1+0, Artūrs Dulbe – 0+1.
 
Bauskas novada komanda patlaban ieņem 8.vietu grupā. Nākamā spēle SC «Mēmele/Code» voienībai trešdien, 25.novembrī Bulduru tehnikuma sporta zālē pret vietējo FK «Jūrmala».
 
VETERĀNI
Latvijas florbola federācijas veterānu čempionātā 40+ vecuma grupā 21.novembrī trīs spēles nospēlēja Bauskas komandas SC «Mēmele» florbolisti.
 
Pirmajā dienas spēlē baušķenieki ar 7:1 sasita Cēsu «Lekrings» seniorus, bet dienas otrajā mačā pret «Rubene» komandu baušķenieki otrā perioda laikā prata atspēlēties no 1:2 un beigās uzvarēt spēli ar 4:2.
 
Pēdējā un aizraujošakā cīņa SC «Mēmele» komandai sacensību dienā bija pret spēcīgo «Ekskurzeme – Tukums» komandu. Baušķenieki, tā pat kā dienas otrajā spēlē, arī pret «Ekskurzeme» florbolistiem prata atspēlēties, tikai šoreiz no nelabvēlīgā 2:5 viņi panāca neizšķirtu – 5:5. Uzvaru baušķenieki izcīnīja pēcspēles soda metienos. SC «Mēmele» komandā Sergejs Aleksandrovs pēdējā mačā guva vienus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles – 1+3, Gatim Feldmanim – 2+1, bet Konstantīnam Balzarim – 2+0.
 
Bauskas veterāni ar 14 punktiem piecās spēlēs ieņem otro vietu čempionātā, no līderiem atpaliekot par diviem punktiem. Tiesa, Bauskas komandai vēl viena spēle rezervē.
 
Daži iemūžināti mirkļi no 2.līgas florbola čemponāta pirmās SC «Mēmele/Code» komandas mājas spēles pret «Ķekavas Bulldogs 2»
 
Foto: Elīna Gruncka
 
Rakstu sagatavoja:A.Dulbe

 

Florbola nedēļa - virslīgā zaudējums, 2.līgā pirmā uzvara pamatlaikā, veterāni turpina teicami + FOTO

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija