Florbolisti ar graujošu uzvaru pārtrauc deviņu zaudēto spēļu sēriju pret Lielvārdi

2015-02-01 22:02

«Elvi» florbola līgā, 1.februārī florbola klubs (FK) «Bauska» savās mājās svinēja negaidītu un ļoti pārliecinošu uzvaru pār «Lielvārde» komandas florbolistiem, ar rezultātu 9:3.

Spēles ievadā komandas apmainījās ar pāris bīstamiem momentiem pie pretinieku vārtiem, taču bumbiņu raidīt pāri vārtu līnijai nevienam no spēlētājiem neizdevās. Vieni vārti pirmā perioda vidū tika gūti, kad viens no viesu komandas līderiem
Toms Akmeņlauks realizēja soda metienu. Atlikušajā perioda spēles daļā bumbiņu vairāk kontrolē mājinieki, tomēr izlīdzināt rezultātu neizdodas.

Lielisks otrā perioda ievads padevās baušķeniekiem, kuri guva ātrus divus vārtus, izraujoties vadībā ar 2:1.Viesi vairākuma rezultātu izlīdzina, bet tad ar to pašu atbild, un uzvaras vārtus guva Rolands Kovaļevskis, kurš panāca 3:2 FK «Bauska» labā.

Vēl pa divām bumbiņām pretinieka vārtos otrajā periodā raidīja baušķenieki Toms Niedre un Valdis Vāvers.

Draudīgi viesi uzsāka trešo trešdaļu, kuras pirmās minūtes laikā tiek gūti vārti, rezultātam kļūstot 5:3. Komandas «Bauska» spēlētāji neatslābinājās un vairākumā izspēli līdz tukšiem vārtiem nodrošināja Ģirts Laugalis, pēc kura piespēles ļoti spēcīgi bumbiņu pretinieka vārtos raidīja Toms Niedre. Mājinieku komandas spēlētājs Ņikita Maksurovs panāca jau 7:3. Pēc mirkļa, spēlējot mazākumā sev hat-trick nodrošina Toms Niedre gūstot trešos vārtus spēlē, bet pēdējo «naglu» lielvārdiešu zārkā iedzen Pēteris Zeltiņš, pēc kura metiena spēles rezultāts kļuva 9:3, baušķenieku labā.

 

Fantastisku sniegumu vārtos demonstrēja Elvis Holsts, kurš atvairīja 42 no pretinieka 45 izdarītajiem metieniem.

 

Rezultativitātes punktus «Bauska» komandas labā guva — Toms Niedre 3 +1, Rolands Kovaļevskis 1+2, Valdis Vāvers 2+0, Ņikita Maksurovs, Pēteris Zeltiņš 1+1, Toms Rozentāls 1+0, Dinārs Vaitaitis, Gints Velmunskis, Ģirts Laugalis 0+1.

 

«Lielvārde» florbola komandas spēlētājs Toms Akmeņlauks par spēli.

Šādu scenāriju, noteikti negaidījāt?

«Jā, protams, zaudēt ir sāpīgi. Braucām ar domu uzvarēt, bet neizdevās.»

Nenoskaņojāties?

«Tā gluži nevarētu teikt. Zinājām, ka Bauskai vajag punktus, bet līdz galam nespējām atrast savu spēli pret viņiem. Problēma galvās. It kā cenšamies, spēlējam, bet zemapziņā ir doma, ka esam play-off un būt tur kā trešajiem vai ceturtajiem, mums ir vienalga.»

«Pirmkārt, koka grīda, bet tas nav attaisnojums. Mēs domājām, ka būs viegla pastaiga, kā vakar pret «Talsiem». Grūti uzvarēt komandu, kurai spēlē izdevās pilnīgi viss.»

 

Elvis Holsts, FK «Bauska» komandas labākais spēlētājs, par spēli.

 «Šovakar mums izdevās pilnīgi viss. Bija laba, mūsu diena. Kāds ir iemesls šādam rezultātam, nav ne jausmas, bet pēc vakardienas zaudējuma sapratām, ka dibens deg. Punkti bija jāņem noteikti, bet ka tas izdosies tik pārliecinoši, šķiet, negaidīja neviens, arī mēs.»

«Noteikti jāatņem punkti  «Rīgai» un «Lekringam» un bez ierunām jāuzveic buldogi, tad jau play-off tiksim.»

 

Ingus Panteļejevs, FK «Bauska» komandas treneris, par spēli.

Viss, kas vien varēja izdodies, jums šovakar izdevās?

«Jā, tam es varētu piekrist. Nezinu, vai vēl kādreiz šādi nospēlēsim, bet jā, šovakar mums izdevās pilnīgi viss.»

 

Daudzi var sacīt, ka Lielvārdei neko nevajadzēja, līdz ar to viņi īpaši nesatraucās par šo spēli.

«Neviens nebrauc speciāli zaudēt. Pirms spēles tieši runāju ar spēlētājiem, lai taisni pret Lielvārdi mēs parādam labu sniegumu, pašiem priekš sevis. Nav būtiski, vai Lielvārde bija maksimāli noskaņojušies, vai nebija. Svarīgākais bija pašiem priekš sevis uzvarēt, iegūt pārliecību.»

 

Esat atpakaļ play-off zonā. Gaidāmas smagas trīs spēles.

«Punkti vēl ir jāsavāc. Patlaban komanda ir optimālajā sastāvā, kāds vien var būt. Ceru, ka neviens nesatraumēsies, lai gan jau vakar un šajā spēlē daži dabūja apsisties.»

 

Trīs iemesli, kāpēc uzvarējāt.

«Pirmais bija spēle aizsardzībā, īpaši Elvis vārtos. Šādi spēlējot aizsardzībā, varam cīnīties pret jebkuru pretinieku. Otrais ir pašatdeve, kāda bija laukumā no ik katra spēlētāja un trešais ir koncentrēšanās. Neviens nekrita ārā, neko daudz nerunāja, bet vienkārši nospēlēja.»

 

Bija kas tāds, kas nesanāca?

«Jāuzlabo skaitliskais vairākums. Pēc tā laika, kas tika dots, mums vajadzēja vairāk iemest. Šis spēles elements šovakar īpaši nepadevās.

 

Pret līdzvērtīgiem pretiniekiem, vai zemāk esošajiem tiek nopelnīti daudz noraidījumu. Šovakar komanda daudz disciplinētāka.

«Negribētu piekrist. Lai arī šovakar spēlējām disciplinēti, daudz ko nosaka pretinieka spēles stils. Piemēram, «Lielvārde» ir viena no komandām, kura vismazāk pelna noraidījumus, līdz ar to arī nepiespiež tik ļoti to darīt pretiniekam. Viņi nespēlē agresīvu florbolu, neizprovocē pārkāpumus un nepiespiež to darīt pretiniekiem.

«Kā jau teicu, mums šodien vienkārši viss izdevās, līdz ar to spēlējām disciplinēti. Mēs vēl aizvien esam trešā nedisciplinētākā komanda, bet pirmajā vietā pēc reālā spēles laika, kurš komandai jāpavada mazākumā. Te ir par ko padomāt.»

 

FK «Bauska» atgriežas play-off zonā ar 32 punktiem, ieņemot astoto vietu turnīrā. Aiz baušķeniekiem «Pārgauja» ar 30 punktiem un par spēli mazāk aizvadījusī «Valmiera» ar 30 punktiem.

Nākamajā spēlē11. februārī baušķenieki viesosies pie FK «Rīga» komandas. Spēles sākums plkst. 20:00.

 

Rakstu sagatavoja: A.Dulbe

Florbolisti ar graujošu uzvaru pārtrauc deviņu zaudēto spēļu sēriju pret Lielvārdi

1

Elvis Holts | 2015-02-03

Elvis Holsts :D

Jauna diskusija