Florbolisti cīnīsies par palikšanu virslīgā

2017-02-20 12:45

 

Pēdējo gadu visu laiku sliktāko Latvijas florbola virslīgas regulārā čempionāta sezonu noslēdzis florbola klubs (FK) «Bauska» finišējot pēdējā – 12.vietā turnīrā.

Kamēr astoņas spēcīgākās komandas spēlēs 1/4 finālā, pēdējās četras sacentīsies par vietas saglabāšanu virslīgā. Baušķenieku pretinieki pirmajā kārtā būs 9.vietā finišējušā FK «Rīga.»

Bauskas komandas nedienas sākās jau pērn. Komandu sezonas vidū pameta vairāki līderi – Rolands Kovaļevskis, Aivis Barkovskis, Toms Niedre, Rihards Mallons, Dinārs Vaitaitis un vārstargs Elvis Holsts. Virslīgā debitēja vairāki jauniešu komandas spēlētāji, kuri ielecot jau braucošā vilcienā nespēja rādīt tādu sniegumu, kāds nepieciešams augstākajā florbola sabiedrībā.
 
No spēlētājiem, kuri pametuši FK «Bauska» kluba rindas, «play-off» cīnīsies divi - Rolands Kovaļevskis (FK «Kurši») 1/4 finālā sacentīsies ar «Lielvārde/FatPipe», bet Dinārs Vaitaitis «Rockets» sastāvā spēkosies ar regulārā turnīra uzvarētājiem «Triobet/Ulbroka». 

Šī, 2016./2017. gada sezona iesākās cerīgi. Komandā atgriezās Toms Niedre, Aivis Barkovskis un Elvis Holsts. Pēc ilgāka pārtraukuma no kājas lūzuma traumas atveseļojās un komandai pievienojās Jānis Akmentiņš, bet pēc vairāku gadus prombūtnes ārzemēs uz dzīvi atpakaļ Latvijā atgriezās un komandai pievienojās pieredzējušais Māris Akmentiņš.
Tiesa, arī šie spēlētāji nebija glābēji. Komanda turpināja spēlēt vāji, bet ar to vienības nedienas nebeidzās.
 
Sezonas vidū, pēc diviem kaunpilniem zaudējumiem (3:12 pret «Valmieru» un 7:21 pret «Lielvārdi) no galvenā trenera amata atkāpās Ingus Paneteļejevs, kurš Bauskas pilsētas klubu vadīja kopš 2009./2010.gada sezonas. Viņa vietā īslaicīgi galvenā trenera pienākumus pildīja Agris Grandovskis, bet vēlāk komandas vadīšanu uzņēmās Normunds Grunckis. Tiesa, arī šie treneri nebija glābēji un vienība turpināja zaudēt. Īsi pirms Panteļejeva demisijas, komandu vēlreiz pameta Aivis Barkovskis, bet pēdējās spēlēs vienībai nevarēja palidzēt viens no labākajiem komandas snaiperiem Pēteris Zeltiņš. Tāpat, arī tie jaunieši, kuri jau pērn apostīja gaisu virslīgā, arī šogad viņi pienācīgu konkurenci pretiniekiem izrādīt nespēja. Tiesa, jācer, ka divu gadu pieredze nesīs augļus nākotnē.

Foto – lekrings.lv
Jānis Akmentiņš (nr.18) Cēsis baušķenieku komandas labā guva vienus vārtus un partnerim atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

 
Regulārā turnīra pēdējā spēlē 18.februārī FK «Bauska» viesojās pie spēcīgās Cēsu «Lekrings» komandas. Baušķenieki uz Vidzemi aizbrauca ne tajā labākajā sastāvā un saviem pretiniekiem kapitulēja ar 3:13. Rezultāts Cēsīs atspoguļo Bauskas komandas visas sezonas tendenci – maz iemet, daudz ielaiž. Bauskas klubs bija vienīgā komanda virslīgā, kura gūtajos vārtos nepārsniedza 100 punktu robežu – 99, kamēr otrs sliktākais rādītājs bija 112 rezultatīvi metieni. 
 
Salīdzināšanai –  astoņas komandas guva vairāk nekā 140 vārtus. Tāpat, arī ielaistajos vārtos baušķenieki krietni atpaliek no vidējiem rādītājiem līgā. Mūsējo vārtu vīri kapitulēja 180 reizes. Vēl sliktāka aizsardzība bija tikai «Ķekavas» komandai – 191 ielaisti vārti. Tiesa, pēc treneru rotācijas, lai arī komanda nesāka vairāk iemest, spēle aizsardzībā krietni uzlabojās.
 

Spēles zīmējuma izmaiņas apstiprina arī FK «Bauska» komandas pieredzējušākais vārtsargs Elvis Holsts

-Sezona sākām ļoti slikti. Arī pēdējo divu spēļu rezultāti ir likumsakarīgi, bet neskatoties uz to, pēc treneru nomaiņas mūsu spēles zīmējums kardināli izmainījās. Ja līdz tam centāmies spēlēt uzbrukuma florbolu, tad N. Gruncka vadībā koncentrējāmies uz aizsardzību. Tas nesa rezultātus –  mēs mazāk ielaidām, tiesa, nesākām arī vairāk iemest. Lai nākamajā sezonā mēs spēlētu labāk, čempionātam jāgatavojas laikus. Ceru, tas notiks Gruncka vadībā. Ja mēs ņemsim vērā viņa norādījumus, laikus sāksim gatavoties sezonai un pienācīgi trenēsimies, tad komandas sniegums uzlabosies un rezultāti neizpaliks.
Foto: Elīna Gruncka
Kad FK «Bauska» vārtsargs Elvis Holsts (centrā) nevar palīdzēt savai komandai vārtos, viņš komandas biedrus emocionāli atbalsta no soliņa.

Pirmā spēle čempionāta otrajā posmā Bauskas klubam paredzēta šo sestdien, 25.februārī savās mājās pret FK «Rīga.» Komandas sacentīsies līdz divām uzvarām. Uzvarētājiem čempionāts būs beidzies, bet zaudētāji sacentīsies ar otra pāra neveiksminiekiem, lai noskaidrotu komandu, kura aizvadīs pārspēles ar 1.līgas uzvarētājiem par dalību nākamajā virslīgas čempionātā.
 
 

 

Florbolisti cīnīsies par palikšanu virslīgā

John

Smithe542 | 2017-02-28

Hey I am so excited I found your website, I really found you aakefdbgdegckced

-

kaimiņš | 2017-02-21

Trīs no Bauskas play-off Rihards Mallons

par savējiem

ES | 2017-02-21

Vienmēr par gaišāku nākotni. Tikai jāatgūst ticība! Un līdzjutēji jūs nav pametuši, lai cik grūti iet. Jācīnās!!!

F

fans | 2017-02-20

Lai Jums zēni veicas.no sirds novēlu to labāko...

Jauna diskusija