Florbolisti pārtrauc piecu zaudējumu sēriju

2015-12-22 13:41

 

Piecu zaudēto spēļu sēriju 20.decembrī spēlējot savās mājās izdevās pārtraukt florbola klubam (FK) «Bauska», kurš pateicoties lieliskam trešajam periodam ar 6:2 uzvarēja «Talsi/Krauzers» spēlētājus.
 
«Bauska» savās mājās nebija spēlējusi kopš 31.oktobra. Spēlētājiem bija ko pierādīt – jāpārtrauc zaudējumu sērija un jāgūst uzvara par spīti tam, ka vairāki spēlētāji komandu ir atstājuši. Viņiem tas izdevās.
 
Spēles ievads aizritēja mierīgi. Pirmās 20 minūtes abas komandas nespēja gūt vārtus, bet tuvāk golam bija viesi, kuri uzbruka bīstamāk un biežāk. Metienu attiecība periodā  – 6:11 viesu labā. Bauskas komandai pirmajā periodā praktiski reālas vārtu gūšanas iespējas nebija.
 
Otrā trešdaļas sākumā beidzot vārti tika gūti. To izdarīja baušķenieks Pēteris Zeltiņš, kurš realizēja soda metienu. Otrā perioda laikā abas komandas pa reizei spēlēja vairākumā, bet vārtus gūt nespēja.
 
Īstā cīņa abu komandu starpā par uzvaru sākās mača pēdējās 20 minūtēs. Jau perioda sākumā viesi rezultātu izlīdzināja, bet tad sekojas mājinieku atbildez trieciens – četri vārti tik pat minūtēs. Uzvaras vārtus baušķenieku labā guva Romualds Paulovičs. Īslīcietis guva komandas otros vārtus, bet nedaudz vēlāk pārsvaru dubultoja realizējot skaistisko vairākumu. Laukuma saimnieki solīdo pārsvaru – 6:1 ieguva kad līdz mača beigām bija palikušas 8 minūtes. Vienus vārtus viesi spēles izskaņā atguva, bet tas arī bija viss. FK «Bauska» svinēja ļoti svarīgu, tā dēvēto sēsu punktu spēli un florbolisti turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.
 
Komandas «Talsi» treneris Daneks Balodis par spēli.
 
Pirmie divi periodi mazrezultatīvi - neiemetāt un ielaidāt tikai vienu, bet trešajā jums spēle pajuka. Kas pie vainas? 
 
«Trešajam periodam nepietika pacietības. Spēles pirmajās 40 minūtēs mēs nerealizējām savus momentus. Spēlējām pacietīgi līdz ielaidām vārtus. Tad spēlētāji metās atspēlēties un iekritām. Zaudējām ļoti svarīgu spēli tiešajiem konkurentiem par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.»
 
 
FK «Bauska» spēlētājs Romualds Paulovičs par spēli. 
 
Kā tu vērtē spēli - pirmos divus periodus un pēc tam tik ļoti veiksmīgo trešo? 
 
«Tāpat kā iepriekšējā spēlē, arī šajā spēlējām no aizsardzības, tāpēc tik maz ielaidām. Pēdējos treniņos ļoti daudz strādājam tieši pie aizsardzības kā rezultātā spēlēs bloķējam vairāk metienus un sedzam ciešāk pretiniekus neļaujot tiem izvērsties. Trešajā periodā realizējām savas iespējas uz pretuzbrukumiem un guvām ļoti svarīgu uzvaru.»
 
 
Komandu pametuši vairāki spēlētāji. Kads noskaņojums tev, pārējiem florbolistiem? 
«Vairāku spēlētāju aiziešana no komandas nekādā mērā nav iedragājusi komandas mērķi. Lielākais zaudējums ir Rolands Kovaļevskis. Protams, arī citi prom gājēji ir labi florbolisti, bet palikušos vairāku spēlētāju aiziešana nekādā mērā nav negatīvi ietekmējusi. Viss ir saprotams. Dažiem darba dēļ treniņus apvienot nav iespējams, bet aiziet no komandas tikai tāpēc, ka citi iet? Manuprāt, tā nav pareizi. Jebkurā gadījumā ar komandas klimantu mums viss ir kārtībā.»
 
 
FK «Bauska» treneris Ingus Panteļejevs par spēli.
 
Pirmie divi periodi tādi mierīgi, bet tad  trešajā sametāt. 
«Lai arī šajā mačā, tā pat kā pret «RTU» turpinājām spēlēt no aizsardzības, mums bija jāgūst vārti. Lielāko daļu spēles noturējām vārtus nesakartus, bet nedz pirmajā nedz otrajā periodā daudz vārtu gūšanas iespējas mums nebija. Trešajā periodā pretinieks sāka mūs presingot un mēs to izmantojām noķerot viņus uz pretuzbrukumiem.»
 
Vai varētu teikt, ka cienīgā spēle pret RTU jums nāca par labu? 
«Spēle pret «RTU» mums nāca par labu. Pēc vairākiem zaudējumiem pēc kārtas nospēlēt tikai ar vienu vārtu starpību pret vicečempioniem savā mērā spēlētājiem deva pārliecību par savām spējām. Puiši nocīnījās godam. Arī spēlē pret «Talsiem» redzēju tik par lielu azartu un degsmi viņu acīs. Varēja redzēt, ka zēni grib uzvarēt.»
 
Kāds noskaņojums komandā pēc vairāku spēlētāju aiziešanas? 
«Esam kļuvuši saliedētāki.Treniņos neviens neslinko. Pēdējos divos mačos aizsardzībā man strādāja visa komanda. Negribu nevienu apvainot, bet pirms tam tā nebija. Pašlaik komanda spēlē tā, kā tai būtu jāspēlē. Ja sakārto aizsardzību, tad pietiek arī ar pieciem gūtiem vārtiem lai uzvarētu.»
 
Situācija tabulā sarežģīta. Kas komandai jāpaveic, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs? 
«Lai iekļūtu izslēgšnaas spēlēs, mums nepietiks ar uzvarām tikai pret tiešajiem konkurentiem. Jāņem punkti arī no līderiem, no TOP 4 komandām un citiem. Tā pat gribu teit, ka arī paši jaunākie florbolisti ir «apostījuši» gaisu virslīgā un manāms, ka satraukums ir gājis mazumā. Svarīgi, lai viņi izprot pareizu spēli aizsardzībā un laukumā darbojas pašaizliedzīgi.» 
 
«Negribētos, lai cilvēki pārprot, ka spēlēju dēļ sevis. Spēlēju tikai un vienīgi tāpēc, ka patlaban komandā situācija ir izveidojusies tāda, ka nepieciešami visi pieejami resursi, lai uzvarētu. Mēs turpinām cīņu par labāko astotnieku.»
 
FK «Bauska» komandas labā spēlē pret «Talsiem» rezultativitātes punktus guva  – Pēteris Zeltiņš – 1 vārti + 3 rezultatīvas piespēles, Ģirts Laugalis, Romualds Paulovičs – 2+0, Zigmārs Liepa – 0+2, Toms Rozentāls – 1+0.
 
FK «Bauska» komandas labākais spēlētājs mačā pret «Talsiem»  – Ingus Panteļejevs
 
FK «Bauska» komandas vārtsargs Reinis Kirilko atvairīja 25 no 27 pretinieku metiniem.
 
Ar 15 punktiem tik pat spēlēs «Bauska» ieņem 10 vietu turnīrā par trim punktiem atpaliekot no «play-off» zonas. Tiesa, sīvākajiem konkurentiem viena spēle rezervē. Nākamā spēle baušķeniekiem svētdien viesos pret čempioniem – Cēsu «Lekrings» komandu.
 
Rakstu sagatavoja: A.Dulbe
 
 

Florbolisti pārtrauc piecu zaudējumu sēriju

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija