Florbolisti soļo pretī 2.līgas finālam

2018-03-19 13:44

Lieliski Latvijas florbola 2.līgas pusfināla sēriju uzsākusi SC «Mēmele/Code» komanda, kura uzvarēja pirmās divas spēles.
Bauskas novada florbolisti pusfinālā sacenšas ar «Aizkraukle/Koknese» vienību. Aizkraukles un Kokneses apvienotā komanda ļoti sīvā ceturtdaļfināla sērijā ar 2:1 pārspēja spēcīgo FK «Tērvete» vienību. Aizkraukliešiem pārspēt tērvetniekus nenācās viegli – pirmajā duelī zaudējums papildlaikā ar 6:7, bet nākamās divas cīņas uzvarētas ar minimālu pārsvaru – 2:1 un 5:4.

Atgādinām, ka arī Bauskas novada komanda ceturtdaļfinālā pirmajā spēlē zaudēja «Rēzeknes BJSS» komandai, bet nākamajās divās cīņas spēja uzvarēt.

«Aizkraukle/Koknese» vienība regulārajā tūrnīrā Austrumu grupā finišēja otrajā vietā. Komanda bija trešā rezultatīvākā starp visām 2.līgas regulārā čempionāta 20 dalībniecēm. Bauskas klubam šajā rādītājā desmitā vieta. Tiesa, SC «Mēmele/Code» vienībai ir ceturtā labākā aizsardzība līgā, kamēr «Aizkraukle/Koknese» - desmitā.
 
Pirmā pusfināla spēle starp SC «Mēmele/Code» un «Aizkraukle/Koknese» komandām notika piektdien, 16.martā Bauskā, sporta namā «Mēmele». Neskatoties uz to, ka mājinieki pirmie zaudēja vārtus jau spēles 28.sekundē, mača turpinājumā pilnībā dominēja laukuma saimnieki. Pirmajā periodā SC «Mēmele/Code» uzvarēja ar 6:2 un trīs vārti Aivja Barkovska kontā. Spēles otrajā nogrieznī mājinieki pārsvaru palielināja līdz 10:4, bet pēdējās divdesmit minūtēs laukuma saimnieki pielika punktu uzvarai ar 13:5. Šajā cīņā uzvarētāju rindās ar sešiem vārtiem izcēlās Aivis Barkovskis, kuram arī labākā spēlētāja balva, bet 2+1 nopelnīja spēlējošais treneris Ingus Panteļejevs. Bauskas novada komandas vārtsargs Artis Štrovalds atvairīja 41 pretinieku metienu.
 
Otrā pusfināla spēle notika jau nākamajā dienā, 17.martā, arī sporta namā «Mēmele». Lai arī šoreiz viesi spēlēja daudz labāk nekā pirmajā tikšanās reizē, ar to bija par maz, lai apturētu laukuma saimniekus. Pirmo periodu mājinieki uzvarēja ar 5:3, otrajā rezultāts kļuva 6:4, bet izšķirošajās spēles divdesmit minūtēs vārtus guva tikai laukuma saimnieki, kuri arī svinēja panākumu ar 9:4. Arī šajā spēlē rezultatīvi spēlēja Aivis Barkovskis, kuram 2+2, tāpat kā Tomasam Valtam Jirgensonam. Trīs rezultatīvas piespēles atdeva Toms Mengots, bet divi vārti Lotāra Meldera kontā. Atkal lielisks vārtos bija Artis Štrovalds, kurš atvairīja 25 pretinieku komandas metienus un godam nopelnīja labākā spēlētāja balvu.

Līdz vienas komandas trijām uzvarām Bauskas novada komanda pusfinālā ir vadībā ar 2:0. Nākamā spēle šajā nedēļas nogalē Aizkrauklē.
 

SC «Mēmele/Code» komandas treneris Ingus Panteļejevs:

 
- Taktiski gudrāku florbolu spēlēja ceturtdaļfināla ne pusfināla pretinieks. Lai arī «Aizkraukle/Koknese» nespēlē tik gudru florbolu kā «Rēzeknes BJSS», viņu komandā ir pietiekami individuāli meistarīgi florbolisti, par ko liecina spēlētāju statistika. Mūsu spēle abās pusfināla cīņās nemainījās. Tiesa, pirmajā duelī mēs sākām maču ar diviem virknējumiem, kas ļāva ātri iegūt lielu pārsvaru, kuru atlika tikai nosargāt. Otrajā mačā cīņu sākām trijās maiņās. Ļāvu spēlēt visiem un iespējams, tieši tāpēc spēle bija līdzvērtīgāka. Bet, domāju, ka arī pretinieki apzinājās pret ko viņiem jāspēlē un uz otro maču viņi noskaņojās daudz nopietnāk. Arī vārtsargs labāk nospēlēja otro, ne pirmo spēli.

- Pirms trešās pusfināla spēles, florbolisti nedēļu trenēsies. Strādāsim pie vairākuma un mazākuma, iespēlēsim standartsituācijas un mazliet atkārtosim uzbrukuma iesākumu. Piektdien vērosim pēdējās spēles video un analizēsim to.

- Daļai spēlētājiem vēl nav ieslēgusies apziņa, ka viņi spēlē «play-off» cīņās. Zēniem tā ir pirmā pieredze šādas nozīmes spēlēs un liekas, ka daļa vēl pilnībā nav sapratuši, ka tās ir «play-off» spēles, kuras atšķiras no regulārā turnīra mačiem. Man ir patiess prieks par līdzjutējiem, kuri viennozīmīgi Bauskā mīl florbolu. Lai kurā līgā spēlē kāds no Bauskas klubiem, tribīnes vienmēr ir gandrīz pilnas.
 

Florbolisti soļo pretī 2.līgas finālam

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija