Florbolisti spēlē dažādu līmeņu turnīros, Kovaļevskis pārceļas uz Liepāju

2015-11-19 14:56
 
Spēlējot Latvijas florbola «Elvi» un 2.līgas čempionātos Bauskas novada komandām zaudējumi pamatlaikā un papildlaikā, bet Bauskas veterāniem turnīrā Čehijā izstāšanās 1/8 finālā.
 
Aizvadītās nedēļas nogalē no prestižā turnīra «Prague Masters» atgriezās «Sonora/Bauska» veterānu komandas florbolisti. Mūsu kungi Čehijas galvaspilsētā Prāgā sacentās 40+ vecuma grupā. Diemžēl, bet pērnā gada fantastisko rezultātu – otro vietu viņiem nezidevās ne uzlabot, ne atkārtot. Šogad baušķeniekiem izstāšanās jau 1/8 finālā.
 
Šajā turnīrā Bauskas florbolisti piedalās jau piekto reizi. Pirmajā mēģinājumā izcīnīta 3. vieta, otrajā un trešajā piegājienā zaudējumi ceturtdaļfinālā pret komandām, kuras pēc tam spēlēja finālā, bet pērn jau pieminētā otrā vieta.
 
Bauskas pārstāvji turnīru uzsāka ļoti pārliecinoši. Grupu spēlēs baušķenieki ar pārliecinošu – 10:1 uzvarēja slovāku «Lazio sport club Kosice» un ar tik pat iespaidīgu – 10:0 sakauti Čehu «SKP Falkoni Holešov», bet ar mazliet pieticīgāku – 5:3 pārspēti čehu «Tigers OldBoys». Vienīgais zaudējums grupā ar 2:5 latviešiem pret somu «FBT Fishcock», kuri tā pat kā baušķenieki, aizcīnījās līdz 1/8 finālam.
 
Neskatoties uz zaudējumu «Sonors/Bauska» komanda ar izcīnītajiem 9 punktiem no grupas izkļuva kā pirmie ar vārtu attiecību – 27:9.
 
Pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, jeb 1/16 finālā «Sonora/Bauska» komanda sacentās ar Norvēģijas klubu «Bækkelaget Veterans». Jau spēles sākumā sarkanbaltsarkanie izrāvās vadībā ar 6:0. Baušķenieki aizvadījā pārliecinoši labu spēli un līdz ar beigu sirēnu rezultāts vēstīja – 8:4 «Bauskas» komandas labā.
 
Astotdaļfināla spēlē «Sonora/Bauska» sacentās ar zviedru «Umea City Ibk» komandas spēlētājiem. Spēle noritēja līdzvērtīgi, bet neizmantotās iespējas baušķeniekiem maksāja dārgi. Zviedri pirmajā periodā guva vienus vārtus, bet līdz otrā perioda vidum jau 4:0 skandināvu labā. Latvieši, lai arī divus vārtus atguva, no sarežģītās situācijas neizkļuva un turnīrs «Sonora/Bauska» komandai noslēdzās 1/8 finālā, kurā ar 4:2 atzīts zviedru pārākums. Jāteic, ka Bauskas vienības pāridarītāja aizcīnījās līdz turnīra pusfinālam.
 
 
«Sonora/Bauska» rezultatīvākais spēlētājs bija «palīgs» no Cēsīm – Cēsu «Lekrings» komandas treneris, ikgadējais Bauskas komandas spēlētājs Čehijas turnīrā – Artis Malkavs, kuram 9 vārti un divas rezultatīvas piespēles (9+2). Bauskas komandas sastāvā pa desmit punktiem sakrāja baušķenieki Normunds Grunckis un Gatis Feldmanis, kuriem attiecīgi – 2+8 un 6+4 rezultativitātes punkti. Pa deviņiem punktiem – 5+4 – Agrim Grandovskim un Ingusam Panteļejevam.
 
Komandas kapteinis un viens no vienības līderiem Agris Grandovskis pēc turnīra atzina, ka komandai, lai sasniegtu augstākus rezultātus pietrūcis laika treniņiem. «Pienācīgi nesagatavojāmies turnīram. Pērn un citus gadus laikus nokomplektējām komandu, uzspēlējām, patrenējāmies. Šogad, laika trūkuma dēļ tas nenotika. Uz papīra, bijām pat spēcīgāki kā pērn, bet ne vārdi un uzvārdi ir noteicošais, lai gūtu uzvaras,» atzīst Grandovskis. Viņš uzskata, ka 1/8 finālā iegāza realizācija. «Mūs sodīja par momentu izšķērdēšanu. Jau spēles sākumā mums bija dažas labas iespējas iemest zviedriem. Tās palika neizmantotas, kam sekoja likumsakarīgs zaudējums. Somi un zviedri grupu spēlēs neiespringst. Viņi atpūtina līderus, spēlē ar otro sastāvu un tikai izslēgšanas spēlēs skandināvi parāda savu varēšanu. Šogad turnīrs mums neizdevās,» tā Agris Grandovskis. Kaut arī komanda izstājās 1/8 finālā, baušķenieki no Latvijas pārstāvētajām komandām tika viss tālāk.
 
 
«Elvi» florbola līgā, 14.novembrī savu otro no kopumā sešām pēc kārtas paredzētajām izbraukuma spēlēm aizvadījuši florbola kluba (FK) «Bauska» florbolisti, kuri ar 5:9 piekāpās mājinieku komandas «Rubene» spēlētājiem.
 
Baušķenieki Kocēnos ieradās ne tikai bez galvenā trenera Ingusa Pantelejeva sastāvā, kurš spēlēja Čehijā, bet arī dažiem komandas līderiem – Ģirta Laugaļa un Pētera Zeltiņa un aizsargiem – Artūra Barkova un Toma Rozentāla. Ar tik īsu rezervistu soliņu, jeb spēlēšanu divās maiņās, baušķeniekiem uz panākumu cerības bija mazas. Jau pirmajā periodā viesi no Bauskas nokļuva iedzinējos ar 0:3, bet otrā perioda laikā mājinieki guva vēl divus vārtus uz ko baušķenieki atbildēja ar vienu precīzu raidījumu.
 
Trešajā periodā abas komandas guva pa četriem vārtiem. Gints Velmunskis FK «Bauskas» komandas labā guva pirmos divus vārtus, kamēr viesiem viens precīzs raidījums. Pie rezultāta 7:3 viesu komandas vārtsargs Reinis Kirilko atvairīja pretinieku komandas soda metienu, bet mača turpinājumā abu vienību spēlētāji divas reizes apmainījās ar precīziem raidījumiem, kā rezultātā spēle noslēdzās 9:5 «Rubenes» komandas labā.
 
Atmiņā paliekoša šī spēle bija FK «Bauska» komandas spēlētājam Rolandam Kovaļevskim, kuram šis mačs, vismaz šajā sezonā, bija pēdējais Bauskas komandas sastāvā. Kopš 17. novembra Rolands oficiāli tiek izīrēts FK «Kurši» komandai no Liepājas. Zīmīgi, ka Rolanda pirmais mačs liepājnieku vienības kreklā būs šo sestdien, pret nu jau bijušo komandu – FK «Bauska».
 
«Jūtos labi. Pāreja ir nokārtota, ar nepacietību gaidu, kad varēšu spēlēt Liepājā. Visu cieņu bijušajiem komandas biedriem un treneriem, par patīkamajiem brīžiem Bauskas komandas rindās. Vēlu viņiem veiksmi! Liepājas vienības rindās vēlos sevi apliecināt kā prasmīgu un lietderīgu uzbrucēju, kurš alksts gūt uzvaras,» tā par pievienošanos Liepājas klubam Rolands Kovaļevskis.
 
Rezultativitātes punktus FK «Bauska» komandas spēlē pret «Rubeni» guva – Gints Velmunskis – 2 vārti un 1 rezultatīva piespēle – 2+1, Rolands Kovaļevskis – 0+3, Uģis Ritvars Jirgensons, Dinārs Vaitaitis, Valdis Vāvers – 1+0, Romualds Paulovičs – 0+1. Nākamā spēle FK «Bauskas» komandai 21.novembrī, Liepājā pret «Kuršiem».
 
 
Latvijaas vīriešu 2. florbola līgā ne pārāk veiksmīgi turpina spēle sporta centra (SC) «Mēmele/Code» komandas florbolisti, kuri 15.novembrī Jelgavā spēles pagarinājumā ar 4:5 piekāpās vietējai FK «JeNo2» komandai.
 
Salīdzinoši ar iepriekšējām spēlēm, baušķenieki prasmīgāk iesāka uzbrukumus un salīdzinoši vairāk laika pavadīja ar bumbiņu, nekā bez tās. Pirmajā periodā viesi no Bauskas nokļuva iedzinējos ar 1:3, vienīgos vārtus gūstot komandas rezultatīvākajam spēlētājam Elvijam Artimovičam.
 
Lielisks otrais periods padevās SC «Mēmele/Codes» komandai, kurā gūstot trīs bezatbildes vārtus tika  pārņēma vadība mačā ar 4:3. Divus no trim rezultatīvajiem metieniem baušķenieki guva pateicoties neatlaidīgam pretinieku komandas spēlētāju presingam, kas deva rezultātu – pretinieks kļūdījās un Bauskas novada komanda to izmantoja.
 
Visu trešo periodu komandas nespēja gūt vārtus, līdz beidzot tā izskaņā bumbiņa tomēr škērsoja vārtu līniju. Pusotru minūti līdz mača beigām viesi no Bauskas ieguva tiesības spēlēt skaistiskajā vairākumā. Šķiet, komanda «pārdega» un pāragri sapriecājās par tik patkā zcīnīto uzvaru. Tas maksāja dārgi. Viesu komandas spēlētāji mazākumā pārtvēra Bauskas komandas spēlētāju saspēli un pretuzbrukumā, minūti pirms mača beigām, spēlējot skaitliskajā mazākumā izrāvā neizšķirtu – 4:4. Spēles papildlaikā lielisku iespēju gūt uzvaras vārtus neizmantoja SC «Mēmele/Code»  komanda, par ko tā tika bargi sodīta. Jau pēc pavisma neilga brīža, kārtējā pretuzbrukumā izšķirošos vārtus guva mājinieki, kuri arī svinēja laimīgu uzvaru ar 5:4, sagādājot Bauskas novada komandai ceturto zaudējumu piecās spēlēs.
 
SC «Mēmele/Code» komandā rezultativitātes punktus guva – Elvijs Artimovičs – 2+0, Ainars Rumpans – 1+1, Edijs Velhoviks – 1+0, Justs Baltmanis, Kristaps Kurpnieks un Artūrs Dulbe – 0+1.
 
 
Patlaban Bauskas novada komanda ar trim punktiem piecās spēlēs ieņem 9.vietu «Centra» grupā 11 komandu konkurencē.
 
Nākamā spēle,kura būs pirmā savās mājās, SC «Mēmele/Code» komandai piektdien, 20.novembrī, Codes pamatskolas sporta zālē plkst 19:30.
 
Rakstu sagatavoja:A.Dulbe

 

Florbolisti spēlē dažādu līmeņu turnīros, Kovaļevskis pārceļas uz Liepāju

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija